Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη σηκώνει αυλαία την Κυριακή 1η Αυγούστου, με μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής με τίτλο Άρωμα Θάλασσας, στην οποία

συμμετέχουν πέντε νέοι, αλλά καταξιωμένοι εικαστικοί δημιουργοί, όλοι ηλικίας 35-40 ετών. Με 18 ζωγραφικά έργα (κυρίως λάδια) συμμετέχουν η Τάνια Δημητρακοπούλου, ο Πάνος Κόκκαλης και ο Κώστας Παππάς, ενώ με 15 χαρακτικά τους έργα (κυρίως ξυλογραφίες) συμμετέχουν η Κλέβες Κρίσικο και ο Δημήτρης Τσιρογιάννης.

Μορφοπλαστικές αναζητήσεις των καλλιτεχνών με εικόνες της θάλασσας αλλά και της Σαντορίνης  στοιχειοθετούν τη θεματολογία της έκθεσης, την επιμέλεια της οποίας έχει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη.

Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη

Μουσική, Εικαστικές Τέχνες και Κουκλοθέατρο συνδυάζονται και φέτος αρμονικά στις οκτώ συνολικά εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του αυγουστιάτικου Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2010, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Παπακωνσταντίνου.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο παλαιό αρχοντικό του 17ου αιώνα, το Μέγαρο Γκύζη στα Φηρά Σαντορίνης, από 1 έως 23 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις. Η αυγουστιάτικη αυτή γιορτή πολιτισμού έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού στη Σαντορίνη, συγκεντρώνοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των τουριστών και των κατοίκων του νησιού.