Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Οι γερόντισσες και η θάλασσα

Οι γερόντισσες και η θάλασσα
Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου η Καλλιτεχνική εταιρεία «Επωδός» παρουσιάζει στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα, την παράσταση «Οι γερόντισσες και η

Θάλασσα. Το ποίημα αυτό γράφτηκε πριν από 40 χρόνια (1959) και έχει θεατρική μορφή, χωρίς να ορίζεται σαν θεατρικό έργο από το δημιουργό του. 

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε για το ποίημα αυτό είναι πως δεν έχει υπάρξει θεατρική μεταφορά του, όπως έχει επανειλημμένα συμβεί με πολλά ποιήματα του Ρίτσου, που ανέβηκαν με μεγάλη επιτυχία και απήχηση στη Ελλάδα και στο εξωτερικό, απόδειξη πως ο ποιητικός του λόγος είναι απολύτως συμβατός με την θεατρική πράξη.

Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία – στοίχοι: Βασίλης Κονταξής
Μουσική: Γεράσιμος Τριανταφύλλου
Σκηνικά και κοστούμια: Κωνσταντίνος Γιαννιώτης
Φωτισμοί: Σπύρος Μελισσάρης
Οργάνωση παραγωγής: Επωδός
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάριος Καλλός

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται:

Γερόντισσα της Σάμος: Λίτσα Σταμνά, Γερόντισσα της Λέσβος Ι: Μαρία Αϊβαλιώτη, 
Γερόντισσα της Λήμνος: Ελένη Τσιγιάννη, Γερόντισσα της Λέσβος ΙΙ: Αγγελική Γεωργαντά, Γερόντισσα  της Κως: Χαρίκλεια Βαμβακίδου, Γερόντισσα της Κάλυμνος: Καλοτίνα Κόρφια, Γερόντισσα της Μήλος: Αύρα Βαλσαμανίδου,  Γερόντισσα της Χίος: Μαρία Φούτσου – Σμαράγδα Κιούση, Γερόντισσα της Ρόδος: Ρούλα Σαλιάρη, Γερόντισσα της Λέρος: Βίκυ Θεοτοκάτου, Γερόντισσα της Πάτμος: Δέσποινα Βακρατσή,  Μια  Γερόντισσα απ’ τ’ απέναντι: Φωτεινή Βελεσιώτου .

Σχετικές ειδήσεις
The Deep Blue Sea, του Terence Rattigan σε μαγνητοσκόπηση από το Lyttelton Theatre στο Μέγαρο Μουσικής
26.10.2016 16:29
Με το έργο Τhe Deep Blue Sea [Το βαθύ μπλε του έρωτα / Βαθιά γαλάζια θάλασσα], το συγκλονιστικό κλασικό αριστούργημα του άγγλου δραματουργού Terence Rattigan [Tέρενς Ράττιγκαν], συνεχίζεται ο κύκλος των φετινών μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (National Theatre Live-NTL), την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης 21:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο γέρος και η θάλασσα, του Χέμινγουεϊ από την ομάδα Salao στο Faust
08.09.2016 15:15
Η ομάδα Salao παρουσιάζει από 26 Οκτωβρίου 2016 για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Faust το έργο “Ο γέρος και η θάλασσα”, μια παράσταση βασισμένη στη νουβέλα του βραβευμένου με Νόμπελ συγγραφέα Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ.
Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα – Climbing the sea: Δράση 2 από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
28.07.2016 10:47
"Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα - Climbing the sea", Δράση 2, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, είναι η δεύτερη παρέμβαση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, στο χώρο της πύλης Ε12, στην προβλήτα των πλοίων κρουαζιέρας.
Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα – Climbing the sea: Πρώτη δράση από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
14.07.2016 10:47
"Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα - Climbing the sea", σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, είναι η πρώτη δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, στο χώρο της πύλης Ε11, στην προβλήτα όπου θα καταπλεύσει το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο.
Ο Ντάννυ και η απέραντη μπλε θάλασσα, του John Patrick Shanley στο Θέατρο της Οδού Κεφαλλήνιας
10.03.2016 11:47
Το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας φιλοξενεί από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 το έργο του John Patrick Shanley, Ο Ντάννυ και η απέραντη μπλε θάλασσα.