Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής του Γιώργου Κράλλη

Έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής του Γιώργου Κράλλη
Από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου θα διαρκέσει η έκθεση του ζωγράφου και χαράκτη Γιώργου Κράλλη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τέχνης Art s.a

στην όμορφη Τζια. Για περισσότερο από τρείς δεκαετίες o Γιώργος Κράλλης κατέχει ξεχωριστή θέση στον καλλιτεχνικό χώρο της Σουηδίας, της χώρας που επέλεξε να ζήσει και να εργαστεί από το 1966.

Ο Θεσσαλονικιός δημιουργός  με τις πολλαπλές ιδιότητες - ζωγράφος, γλύπτης, χαράκτης- περνά κάθε χρόνο τα καλοκαίρια μαζί με την οικογένειά του στο σπίτι τους στην Τζια.

Η έκθεση αυτή αποτελεί μια μικρή ματιά στο πολύπλευρο έργο του καθώς περιλαμβάνει χαρακτικά από την μια μεγάλη ομάδα με τον τίτλο «Cirkus Mundi», λάδια και δυο γλυπτικές συνθέσεις τα γνωστά mobil.

Στα έργα του ζωντανεύουν παιχνίδια κάθε λογής, σκηνές τσίρκου, ακροβάτες, κλόουν, έντονα και μεγαλόσωμα ζώα, μαϊμούδες, καμήλες, ελέφαντες, λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις.

Όμως κάτω από την επινόηση αυτού του τόσο αθώου μικρόκοσμου με την ελλειποβαρή αίσθηση, του τόσο γοητευτικού στο μετεωρισμό του ώστε να εκλαμβάνεται ως μια πραγματικότητα με την μορφή ενός παράξενου ονείρου, ο Κράλλης μας πείθει ότι δεν είναι μόνο ένας καλλιτέχνης με ασυνήθιστα αινιγματική αίσθηση του χιούμορ, αλλά και ένας ακαταμάχητος εμπειριστής διφορούμενων μεταφορικών συσχετισμών.

Σχετικές ειδήσεις
Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο, ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης
07.02.2017 16:38
Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 20:00, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης "Αστρολάβος - δεξαμενή" η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, με τίτλο "Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο". Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Μαρτίου 2017.
Στιγμιότυπα, έκθεση του Στάθη Βατανίδη στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
30.01.2017 11:47
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει τον Φεβρουάριο την έκθεση ζωγραφικής του Στάθη Βατανίδη με τίτλο «Στιγμιότυπα», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 4 Μαρτίου.
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
Έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα στη Γκαλερί Σκουφά
19.05.2016 16:29
Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 8.00 μ.μ., εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Eπιμέλεια Ελισάβετ Πλέσσα.