Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ύδατα - Αφρογλυφές Υδάτων Ακύμαντες

Ύδατα - Αφρογλυφές Υδάτων Ακύμαντες
Στην Αίγινα ταξιδεύει η έκθεση γλυπτικής «Ύδατα - Αφρογλυφές Υδάτων Ακύμαντες», η οποία εγκαινιάζεται

το Σάββατο 24 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Αυγούστου. Την ξεχωριστή αυτή θεματική έκθεση γλυπτικής - ύμνο στο υδάτινο στοιχείο και στη θάλασσα, «Ύδατα  - Αφρογλυφές Υδάτων Ακύμαντες» του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος παρουσιάζουν στο ευρύ κοινό, η Νομαρχία Πειραιά και ο Δήμος Αίγινας στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.

Η έκθεση που είναι εμπνευσμένη από την ερωτική δύναμη του υδάτινου στοιχείου περιλαμβάνει περί τα 70 γλυπτά έργα, μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, διακεκριμένων καλλιτεχνών, μελών του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος, με έντονη παρουσία στο σύγχρονο εικαστικό γίγνεσθαι.

Σκηνές και πρόσωπα από τη μυθολογία, όπως ο Ποσειδώνας, η Αμφιτρίτη, οι Σειρήνες, η Νηρηίδες, σχήματα από τη θάλασσα, ο κόσμος του νερού, το παιχνίδισμα των ψαριών και των κυμάτων είναι μερικές από τις πηγές έμπνευσης των δημιουργών. Μάρμαρο, ξύλο, πηλός, πλαστικό, γυαλί και μέταλλο, μέσα από φόρμες κλασικές αλλά και σύγχρονες, συνθέτουν τα μέσα και τους τρόπους έκφρασης της προσωπικής τους κατάθεσης.

Μεταξύ άλλων θα εκτεθούν έργα των Δημήτρη Αρμακόλα, Ελισάβετ Βάλβη, Αχιλλέα Βασιλείου, Θεόδωρου Βασιλόπουλου, Διονύση Γερολυμάτου, Βασιλικής Γρουσοπούλου, Φαέθοντα Γρυπάρη, Ξενοφώντα Δεστέφανου, Νίκου Δογούλη, Βασίλη Δωρόπουλου, Γιώργου Ζογγολόπουλου,

Ρόζας Ηλιού, Γιώργου Καλακαλλά, Αργυρώς Καρύμπακα, Αγγέλικας Κοροβέση, Αλέξανδρου Κυριακού, Σωτηρίας Λαζάρου, Ναταλίας Μελά, Μάρως Μπαρτζίλη, Κώστα Νεοφύτου, Θύμιου Πανουργιά, Θεόδωρου Παπαγιάννη , Φάνη Ραχούτη, Κυριάκου Ρόκου, Πέτρου Ρουκουτάκη, Πραξιτέλη Τζανουλίνου, Ελένη Πολυχρονάτου, Γιώργου Χουλιαρά.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στον προαύλειο χώρο του πύργου του Μαρκέλλου, ο οποίος διαμορφώθηκε ειδικά για την έκθεση σε μια προσπάθεια να εναρμονιστεί με τη σημειολογία του ιστορικού κτιρίου. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό το κτίριο το 1828, ο Ιω. Καποδίστριας εγκατέστησε το Κυβερνείο της πρώτης ελληνικής κυβέρνησης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 στις 8.30 μ.μ. από τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, τον Δήμαρχο Αίγινας Παναγιώτη Κουκούλη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδας Ξενοφώντα Δεστέφανο.

Σχετικές ειδήσεις
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
Γλυπτικός Λόγος: Έκθεση σύγχρονης γλυπτικής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
15.07.2016 15:57
Με ιδιαίτερη συγκίνηση τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, εγκαινιάζει στο ανανεωμένο Αίθριο του Μουσείου την παρουσίαση έργων καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος.
Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο
04.07.2016 13:00
Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.
Αλχημείες της Σκουριάς: Έκθεση γλυπτικής του Jean-Jacques Tesson στο Black Duck Garden
06.06.2016 10:55
Ο Jean-Jaques Tesson επιστρέφει στο Black Duck, αυτή την φορά στον Κήπο της Μαύρης Πάπιας, με μια έκθεση γλυπτών με τίτλο Αλχημείες της Σκουριάς, που θα φιλοξενηθεί όλο το καλοκαίρι, από 6 Ιουνίου έως 30 Αυγούστου 2016.
Το είναι και το στοιχείο της έκπληξης: έκθεση στο metamatic:taf
24.05.2016 15:03
Το metamatic:taf παρουσιάζει την έκθεση Το είναι και το στοιχείο της έκπληξης, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουνίου.