Στην Αίγινα ταξιδεύει η έκθεση γλυπτικής «Ύδατα – Αφρογλυφές Υδάτων Ακύμαντες», η οποία εγκαινιάζεται

το Σάββατο 24 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Αυγούστου. Την ξεχωριστή αυτή θεματική έκθεση γλυπτικής – ύμνο στο υδάτινο στοιχείο και στη θάλασσα, «Ύδατα  – Αφρογλυφές Υδάτων Ακύμαντες» του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος παρουσιάζουν στο ευρύ κοινό, η Νομαρχία Πειραιά και ο Δήμος Αίγινας στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.

Η έκθεση που είναι εμπνευσμένη από την ερωτική δύναμη του υδάτινου στοιχείου περιλαμβάνει περί τα 70 γλυπτά έργα, μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, διακεκριμένων καλλιτεχνών, μελών του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος, με έντονη παρουσία στο σύγχρονο εικαστικό γίγνεσθαι.

Σκηνές και πρόσωπα από τη μυθολογία, όπως ο Ποσειδώνας, η Αμφιτρίτη, οι Σειρήνες, η Νηρηίδες, σχήματα από τη θάλασσα, ο κόσμος του νερού, το παιχνίδισμα των ψαριών και των κυμάτων είναι μερικές από τις πηγές έμπνευσης των δημιουργών. Μάρμαρο, ξύλο, πηλός, πλαστικό, γυαλί και μέταλλο, μέσα από φόρμες κλασικές αλλά και σύγχρονες, συνθέτουν τα μέσα και τους τρόπους έκφρασης της προσωπικής τους κατάθεσης.

Μεταξύ άλλων θα εκτεθούν έργα των Δημήτρη Αρμακόλα, Ελισάβετ Βάλβη, Αχιλλέα Βασιλείου, Θεόδωρου Βασιλόπουλου, Διονύση Γερολυμάτου, Βασιλικής Γρουσοπούλου, Φαέθοντα Γρυπάρη, Ξενοφώντα Δεστέφανου, Νίκου Δογούλη, Βασίλη Δωρόπουλου, Γιώργου Ζογγολόπουλου,

Ρόζας Ηλιού, Γιώργου Καλακαλλά, Αργυρώς Καρύμπακα, Αγγέλικας Κοροβέση, Αλέξανδρου Κυριακού, Σωτηρίας Λαζάρου, Ναταλίας Μελά, Μάρως Μπαρτζίλη, Κώστα Νεοφύτου, Θύμιου Πανουργιά, Θεόδωρου Παπαγιάννη, Φάνη Ραχούτη, Κυριάκου Ρόκου, Πέτρου Ρουκουτάκη, Πραξιτέλη Τζανουλίνου, Ελένη Πολυχρονάτου, Γιώργου Χουλιαρά.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στον προαύλειο χώρο του πύργου του Μαρκέλλου, ο οποίος διαμορφώθηκε ειδικά για την έκθεση σε μια προσπάθεια να εναρμονιστεί με τη σημειολογία του ιστορικού κτιρίου. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό το κτίριο το 1828, ο Ιω. Καποδίστριας εγκατέστησε το Κυβερνείο της πρώτης ελληνικής κυβέρνησης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 στις 8.30 μ.μ. από τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, τον Δήμαρχο Αίγινας Παναγιώτη Κουκούλη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδας Ξενοφώντα Δεστέφανο.