Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Απονομή Υποτροφιών στους Φίλους της Μουσικής

Απονομή Υποτροφιών στους Φίλους της Μουσικής
Τέσσερις υποτροφίες για βιολί απονεμήθηκαν φέτος από τις Υποτροφίες Αλεξάνδρα Τριάντη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής

Τέσσερις υποτροφίες για βιολί απονεμήθηκαν φέτος από τις Υποτροφίες Αλεξάνδρα Τριάντη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Μετά από Διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι μουσικοί, που κέρδισαν τις υποτροφίες, θα τελειοποιήσουν στο εξωτερικό τις σπουδές τους στο βιολί στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Οι υπότροφοι είναι η Αρέτα Ζούλα, ο Αρσένης Σελαλμαζίδης, ο Ιάσων Κεραμίδης και ο Αλέξανδρος Σακαρέλλος, ενώ την Επιτροπή του Διαγωνισμού αποτελούσαν ο Θόδωρος Αντωνίου , ο Δημήτρης Σέμσης και ο Ηλίας Σδούκος.

Ο διαγωνισμός αυτός προκηρύσσεται κάθε δύο χρόνια με σκοπό την ανάδειξη και την απονομή μουσικών υποτροφιών σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες .

Από το 1994 μέχρι σήμερα έχουν απονεμηθεί 76 υποτροφίες για Οργανα Ορχήστρας, Λυρικό Τραγούδι, Σύνθεση και άλλες ειδικότητες.

Σχετικές ειδήσεις
To Σύνολο Ιωνία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
16.02.2017 13:48
Ένα ταξίδι με το Σύνολο ΙΩΝΙΑ "στα μονοπάτια της παράδοσης, από τη Θράκη στην Κρήτη και από τα Επτάνησα στη Μικρά Ασία", προτείνει το Μέγαρο στους φίλους του για το βράδυ της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου 2017.
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Αφιέρωμα στους Pink Floyd από τους The Roleplay στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
11.11.2016 12:46
Με ένα αφιέρωμα στους Pink Floyd από το ελληνικό συγκρότημα The Roleplay ανοίγει το φετινό του πρόγραμμα ο Κύκλος ΓΕΦΥΡΕΣ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που διευθύνεται από τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο.
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Οι μελωδίες του Βαμβακάρη σε τζαζ εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
21.03.2016 14:21
Από τις πενιές του μπουζουκιού στους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας και από τα ακόρντα του μπαγλαμά στους αυτοσχεδιασμούς του πιάνου θα μεταφέρει το κοινό της Θεσσαλονίκης το κουαρτέτο Markos Electric στη συναυλία που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, στις 9 μ.μ.