Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Φλάσμα, από τη θεατρική ομάδα ΣΕ

Φλάσμα, από τη θεατρική ομάδα ΣΕ
Η τελευταία παράσταση για την προτελευταία εβδομάδα του θεατρικού φεστιβάλ Off off Athens του Επί Κολωνώ παρουσιάζει το πειραματικό έργο της θεατρικής ομάδας ΣΕ Φλάσμα ...

την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Ιουλίου.

Η πειραματική αυτή παράσταση της ομάδας ΣΕ παίρνει τον τίτλο της από 1. το πλάσμα, το [plázma]: κάθε έμψυχο δημιούργημα της φύσης, και 2. το φλας, το [flás]: φως δείκτη κατεύθυνσης. Έτσι, προκύπτει το φλάσμα, το [flázma]: το πλάσμα που ζει μέσα μας και μας δείχνει την πορεία.

Από το κείμενο της παράστασης: κρύβω μέσα μου έναν ακόμη άνθρωπο - όταν με πλησιάζει του αντιστέκομαι - χαμένος μέσα στα καθημερινά μου πρέπει - μα εκείνος παλεύει για να μου δείξει το φως - παλεύει για να γυρίσω σε ‘μένα - ίσως μια μέρα να ενωθούμε σαν ένα - ίσως και τότε να δω τον ουρανό για πρώτη φορά

Συντελεστές: Κείμενο: Ελένη Θεοδωρίδου, Σταυρούλα Σαββίδου, Σκηνοθεσία: Ελένη Θεοδωρίδου, Σκηνικά: Κατερίνα Βογιατζάκη, Φωτισμοί: Νίκος Πετρίχος.

Παίζουν: Άννα Θεοδωρίδου και Σταυρούλα Σαββίδου.

Σχετικές ειδήσεις
Τρωάδες, Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα Λέρου
22.08.2016 17:03
Η Θεατρική ομάδα Λέρου παρουσιάζει για πρώτη φορά, μετά από 27 χρόνια ζωής και δράσης, αρχαία τραγωδία. Το έργο του Ευριπίδη «Τρωάδες» σε μετάφραση Ολυμπίας Καράγιωργα, τιμώντας και την ίδια, σαν ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα αυτά τα “πνευματικά” που έχει χαρίσει και συνεχίζει να χαρίζει απλόχερα και με γενναιοδωρία στην ομάδα μας από το ξεκίνημα της.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
08.08.2016 13:54
Η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη
16.06.2016 15:35
Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.
Γυναίκες της προσφυγιάς: παράσταση από τη θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών
04.05.2016 13:46
Η θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση "Γυναίκες της προσφυγιάς", που βασίζεται στις Τρωάδες του Ευριπίδη.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
24.02.2016 15:25
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, για έξι μόνο παραστάσεις 17, 18, 19, 20 και 26, 27 Μαρτίου.