Το «RED» επιστρέφει την Πέμπτη 22 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη για μια μοναδική παράσταση στο Φεστιβάλ της

Μονής Λαζαριστών! Mια πραγματικά πρωτότυπη παράσταση που τον περασμένο Φεβρουάριο αγκαλιάστηκε από το κοινό της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας το αδιαχώρητο, έρχεται για δεύτερη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, μέσα από μια περιοδεία στην Ελλάδα και την Κύπρο, πριν γυρίσει για 3η χρονιά στην Αθήνα.

Το διάσημο cartoon του Hollywood “Jessica Rabbit”, ενσαρκώνεται στη σκηνή από τη Βιβή Παντελίδου, σε μια πραγματικά ξεχωριστή παράσταση.

Η Βιβή Παντελίδου μέσα απ’ τα καυστικά κείμενα του Άγγελου Πυριόχου,  σαν μια άλλη “Jessica Rabbit”, ζωντανεύει την απόλυτη αντρική φαντασίωση, σε μια αλλιώτικη παράσταση…

Η δυναμική performer με αισθησιασμό και χιούμορ σαρκάζει την «ατέλεια» της τελειότητας, το ξέφτισμα της αντρικής φαντασίωσης, που εξουθενώνεται στο ναρκισσισμό της, βιώνοντας τη Μπρεχτική decadence της αμείλικτης καθημερινότητας που τη μετατρέπει σε γυναίκα της διπλανής πόρτας, που αναζητά ένα και μόνο πράγμα… την ευτυχία του μεγάλου έρωτα…

Ο προβολέας για μια ακόμα φορά θα φωτίσει τη βελούδινη κουρτίνα, κι ένα γυναικείο πόδι με πανύψηλη κόκκινη γόβα θα ξεπροβάλει … κι όταν η «απόλυτη φαντασίωση» θα εμφανιστεί για να σας προκαλέσει ναζιάρικα με το χυμώδες κορμί, τα κόκκινα μακριά μαλλιά και μια φωνή που θα σας παρασύρει στον αισθησιασμό, σκεφτείτε… «Είστε σίγουροι ότι μια τέτοια γυναίκα θα θέλατε στη ζωή σας;»….

Μια παράσταση χωρίς περιττά με φόντο προβολές και μέσα από από απαιτητικές ερμηνείες τραγουδιών Χολιγουντιανών σταρ του ‘50 & ’60, όπως «Sooner or later», «My heart belongs to daddy», «Amado mio», «Cry me a river», μέχρι το «Μαμά γερνάω», τα «Στερεότυπα» ή και τη «Τζένη των πειρατών», αγαπημένα ακούσματα που στριφογυρίζουν στις αναμνήσεις μας.

Ένας πιανίστας, ένας σαξοφωνίστας, ένας κοντραμπασίστας κι ένας ντράμερ, μέσα σε χαμηλούς φωτισμούς, δίνοντας εικαστικά μια νότα αμερικάνικου bar, θα συνθέσουν την ατμόσφαιρα μιας βραδιάς που υπόσχεται να σας παρασύρει στη μαγεία της.

Βιβή Παντελίδου: φωνή
Κώστας Αναδιώτης: πιάνο
Χάρης Κελλάρης: κοντραμπάσο
Ηλίας Δουμάνης: Ντραμς
Samuel Marlieri: Σαξόφωνο

Σκηνοθεσία-Κείμενα: Άγγελος Πυριόχος

Image-making/Creation: Βασίλης Καστρινός, Photography: Νικόλ Μπαρτζόκα, Assistant Photographer: Κώστας Φλαμιάτος, Costume/Make-up/Hair: Ματθαίος Αλτσατιάνο, Stage Manager: Νίκος Λουμπαρδιάς, Executive Producer: Απόστολος Λάζαρης, Concept/Video Art/Art Director: Νίκος Βεντουράτος

Creation: M&S Pro

Με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης