Από την Πέμπτη 5 μέχρι την Κυριακή 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ένα ξεχωριστό φεστιβάλ δίπλα στον ποταμό Καλαμά

όπου η πλούσια βλάστηση και η άγρια ομορφιά ορίζουν το σκηνικό του μιας σειράς πολιτιστικών αλλά και αθλητικών εκδηλώσεων!

Συγκεκριμένα μόνο 10 λεπτά από την Ηγουμενίτσα, στον Δήμο Παραποτάμου Θεσπρωτίας, βρίσκεται μια πανέμορφη κοιλάδα που τη διασχίζει ο ποταμός Καλαμάς. Εκεί θα πραγματοποιηθεί το by the river party που κατάφερε από την πρώτη κιόλας χρονιά, να «τραβήξει» τα βλέμματα όλων όσων αναζητούν κάτι διαφορετικό και να τοποθετηθεί, ως ένα από τα ξεχωριστά καλοκαιρινά events.

Οι καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν σε αυτό έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό! Στις 2 Αυγούστου 2009 το μόνο που έμεινε χαραγμένο στα πρόσωπα όλων των παρευρισκομένων είναι ένα τεράστιο χαμόγελο ικανοποίησης από μια άρτια διοργάνωση.

Η οργανωτική επιτροπή έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο να το ενδυναμώσει  και χρόνο με το χρόνο να καθιερωθεί ως πολιτιστική αναφορά της περιοχής. Και φέτος το By The River Party θα είναι ένα τετραήμερο γεμάτο μουσική, χωρίς να λείψουν οι εκδρομές, οι αγώνες beach volley, 4X4, Super cross, Rafting, οι βουτιές στο ποτάμι, οι βόλτες με τα άλογα, τα ανέκδοτα, το τάβλι, οι νέες γνωριμίες και η χαλάρωση δίπλα στα νερά του ποταμού.

Στην σκηνή του φεστιβάλ θα εμφανιστούν κάποια από τα  μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας.

Πέμπτη 5 Αυγούστου: Υπόγεια Ρεύματα, Birthmark, NoProva.

Παρασκευή 6 Αυγούστου: the Fuzzy Nerds, Γυμνά καλώδια, Fouskes, Pure Alcohol.

Σάββατο 7 Αυγούστου: Β. Παπακωνσταντίνου, Sugahspunk.

Κυριακή 8 Αυγούστου: Πολυφωνικό Καραβάνι.

Στο χώρο του Festival υπάρχουν εγκαταστάσεις camping, fast food, καφέ και Bar.
Όλη την ημέρα ο χώρος του Φεστιβάλ και του Parking, φυλάσσεται από security και υπάρχει μόνιμη ιατρική κάλυψη.

Στην περιοχή παρέχονται όλα τα αγαθά και οι ανέσεις για τη διασκέδαση των επισκεπτών αλλά και τη διαμονή των κατασκηνωτών.