Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ασήμαντες Λύπες

Ασήμαντες Λύπες
Η θεατρική ομάδα Πράξον Ανομήματα, ανεβάζει στη σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Off off Athens, το έργο του του Ζωρζ Κουρτελίν Ασήμαντες λύπες, την Παρασκευή 16 και ...

το Σάββατο 17 Ιουλίου.

Λίγα λόγια για το έργο: Πώς θα αντιδρούσατε αν μαθαίνατε ότι ο καλός σας ή η καλή σας σάς απατά; Αν δεν είναι σε πεδίο βολής θα ζητούσατε την συμβουλή ενός καλού φίλου. Το ίδιο ακριβώς έκανε και η Γαβριέλα την ώρα που επισκεπτόταν τον Κάρολο. Όμως η Γαβριέλα και ο Κάρολος δεν είναι οποιαδήποτε άτομα. Ίσως όμως εκπλαγείτε με το πόσα κοινά μπορεί να έχετε.

Οι «Ασήμαντες Λύπες» ή «Πλήττουσες Κυρίες» είναι ένα κείμενο του Ζωρζ Κουρτελίν που γράφτηκε
στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Πραγματεύεται με ιδιαίτερα σαρκαστικό τρόπο τα μείζονα προβλήματα της μπουρζουαζίας της Γαλλίας και καταδεικνύει μέσα από έναν παραμορφωτικό καθρέπτη τον τρόπο προσέγγισης (προβληματικών) καταστάσεων από έναν άνθρωπο.

Στην εκδοχή των «Πράξον Ανομήματα» δεν αλλάζει καμία από τις αρετές του πρωτότυπου κειμένου και διατηρείται το ύφος και το πνεύμα του συγγραφέα με μια διάθεση εκσυγχρονισμού, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του bar-theatre.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Χρυσουλάκης. Παίζουν: Ιωάννα Κουκουζέλη, Αντώνης Χρυσουλάκης, Νίκος Σουλογιάννης

Σχετικές ειδήσεις
Το θησείον, ‘ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ υποδέχεται δυναμικά τη θεατρική σεζόν 2016-2017!
05.10.2016 14:19
Το θησείον, ‘ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, εγκαινιάζει τη νέα θεατρική του σεζόν 2016-2017 παρουσιάζοντας μια ενδιαφέρουσα θεατρική παλέτα, με νέες παραγωγές και επαναλήψεις παραστάσεων που είχαν ιδιαίτερη απήχηση στο θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας, δίνοντας χώρο και έμφαση κυρίως σε νέες δημιουργικές δυνάμεις του θεάτρου. Παράλληλα, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων παιδικού και εφηβικού περιεχομένου στοχεύοντας όχι μόνο σε ενήλικες, αλλά και στη θεατρική καλλιέργεια και εκπαίδευση του μικρότερου ηλικιακά θεατρόφιλου κοινού.
Η Αγλαΐα Παππά διαβάζει Όμηρο στην Ερμιονίδα
13.09.2016 12:19
Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας φιλοξενεί την μεγάλη ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου, Αγλαΐα Παππά, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 και προσφέρει στο κοινό του, με Ελεύθερη Είσοδο, τη θεατρική ανάγνωση δύο Ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου, Φ «Τόξου Θέσις» και Χ «Μνηστηροφονία», σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
08.08.2016 13:54
Η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Minefield, της Lola Arias στο Φεστιβάλ Αθηνών
07.06.2016 17:04
Η Αργεντίνα Λόλα Αρίας, συγγραφέας, σκηνοθέτις θεάτρου και περφόρμερ, παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το Minefield, μια παράσταση βασισμένη σε αφηγήσεις Βρετανών και Αργεντίνων βετεράνων που πολέμησαν στα νησιά Φώκλαντ ή, κατά τους Αργεντίνους στις Μαλβίνες νήσους, το 1982.
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2016
23.03.2016 10:19
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα.