Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται φέτος το διεθνές tangogreece festival στα Χανιά της Κρήτης. To φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 21 μέχρι

τις 25 Ιουλίου. Η πανέμορφη Kρητική πόλη θα φιλοξενήσει τον Ιούλιο στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Αρσενάλι), το φεστιβάλ, όπου θα περιλαμβάνει σεμινάρια χορού, shows και milonges από τους διεθνούς φήμης maestros Fabian Salas & Lola Diaz, Mariano Chicho Frumboli & Juana Sepulveda, Sebastian Arce & Mariana Montes, Sebastian Achaval & Roxana Suarez και Diana & Juan Camerlingo.
 
 
Το φεστιβάλ για πρώτη φορά φέτος θα φιλοξενήσει δύο παράλληλες εκδηλώσεις:
 
Α). Το πρωτοποριακό tango therapy workshop \’\’Innertango” της ψυχοθεραπεύτριας Ρομίνας Τουμίνι  που συνδυάζει τις θεραπευτικές τεχνικές αυτογνωσίας του σώματος και τον χορό. 

Η Ρομίνα Τουμίνι γεννήθηκε στην Αργεντινή. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Το 1981 σπουδάζει κλασσικό χορό και το 1994 tango. Διδάσκει tango
στην Αργεντινή, στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους χορευτές του tango. Από το 2003 μέχρι σήμερα οργανώνει το ετήσιο διεθνές
tangogreece festival σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Το 2005 αποφοιτεί από το ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας, όπου σπουδάζει ψυχολογία και παρακολουθεί στην Ισπανία  μεταπτυχιακό πρόγραμμα πάνω στην κλινική ψυχοπαιδαγωγική.

Σήμερα εκπαιδεύεται ως ψυχοθεραπεύτρια στο Ελληνικό Κέντρο Focusing με εξειδίκευση στην ψυχοπαιδαγωγικήτου σώματος. Το 2009 δημιουργεί τη δική της προσέγγιση του tango therapy, το\’\’ innertango\’\’, συνδιάζοντας το χορό με την αντίληψη του σώματος με σκοπό την διεύρυνση της αυτογνωσίας.

Και Β). Tην έκθεση της εικαστικού Μαργαρίτας Πέτροβα με τίτλο \”ΧΩΡΟ-ΓΡΑΦΩ\’\’,
όπου παρουσιάσει σχέδια, εγκαταστάσεις και video.
 
 
Η Μαργαρίτα Πέτοβα γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Το 2005 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Γ. Ψυχοπαίδη.

Το 2008 αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό εικαστικό πρόγραμμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Έχει πραγματοποιήσει 4 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Έργα της βρίσκονται σε γκαλερί, πινακοθήκες και ιδιωτικές συλλογές.