Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Tangogreece festival

Tangogreece festival

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται φέτος το διεθνές tangogreece festival στα Χανιά της Κρήτης. To φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 21 μέχρι

 

τις 25 Ιουλίου. Η πανέμορφη Kρητική πόλη θα φιλοξενήσει τον Ιούλιο στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Αρσενάλι), το φεστιβάλ, όπου θα περιλαμβάνει σεμινάρια χορού, shows και milonges από τους διεθνούς φήμης maestros Fabian Salas & Lola Diaz, Mariano Chicho Frumboli & Juana Sepulveda, Sebastian Arce & Mariana Montes, Sebastian Achaval & Roxana Suarez και Diana & Juan Camerlingo.
 
 
Το φεστιβάλ για πρώτη φορά φέτος θα φιλοξενήσει δύο παράλληλες εκδηλώσεις:
 
Α). Το πρωτοποριακό tango therapy workshop \'\'Innertango” της ψυχοθεραπεύτριας Ρομίνας Τουμίνι  που συνδυάζει τις θεραπευτικές τεχνικές αυτογνωσίας του σώματος και τον χορό. 

Η Ρομίνα Τουμίνι γεννήθηκε στην Αργεντινή. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Το 1981 σπουδάζει κλασσικό χορό και το 1994 tango. Διδάσκει tango
στην Αργεντινή, στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους χορευτές του tango. Από το 2003 μέχρι σήμερα οργανώνει το ετήσιο διεθνές
tangogreece festival σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Το 2005 αποφοιτεί από το ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας, όπου σπουδάζει ψυχολογία και παρακολουθεί στην Ισπανία  μεταπτυχιακό πρόγραμμα πάνω στην κλινική ψυχοπαιδαγωγική.

Σήμερα εκπαιδεύεται ως ψυχοθεραπεύτρια στο Ελληνικό Κέντρο Focusing με εξειδίκευση στην ψυχοπαιδαγωγικήτου σώματος. Το 2009 δημιουργεί τη δική της προσέγγιση του tango therapy, το\'\' innertango\'\', συνδιάζοντας το χορό με την αντίληψη του σώματος με σκοπό την διεύρυνση της αυτογνωσίας.


Και Β). Tην έκθεση της εικαστικού Μαργαρίτας Πέτροβα με τίτλο \"ΧΩΡΟ-ΓΡΑΦΩ\'\',
όπου παρουσιάσει σχέδια, εγκαταστάσεις και video.
 
 
Η Μαργαρίτα Πέτοβα γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Το 2005 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Γ. Ψυχοπαίδη.

Το 2008 αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό εικαστικό πρόγραμμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Έχει πραγματοποιήσει 4 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Έργα της βρίσκονται σε γκαλερί , πινακοθήκες και ιδιωτικές συλλογές.

Σχετικές ειδήσεις
Manual Solos, της Ίριδας Καραγιάν στο Θέατρο Πόρτα
27.01.2017 12:39
Η Ίρις Καραγιάν παρουσιάζει στο Πόρτα τη νέα της δημιουργία, το Manual Solos, συνεχίζοντας την παρουσίαση χορευτικών παραστάσεων στην Ελλάδα (Φεστιβάλ Αθηνών, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) και σε Φεστιβάλ του εξωτερικού.
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
20.07.2016 10:58
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα έργα των Aλεξάντερ Γουίτλεϋ και Τόμας Χάουερτ στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στις 22 και 23 Ιουλίου 2016 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Οpus, του Χρήστου Παπαδόπουλου στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
15.07.2016 14:09
Ο νέος και ανερχόμενος χορογράφος Χρήστος Παπαδόπουλος, με την ομάδα του Λέων και Λύκος, παρουσιάζει στις 17 και 18 Ιουλίου 2016 στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, παρουσιάζει την δεύτερη χορογραφική δουλειά του με τίτλο "OPUS".
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.
Ανύποπτος Χρόνος από την ομάδα του Κινητήρα στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016

14.04.2016 10:45
Η ομάδα του Κινητήρα παρουσιάζει στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016 την παράσταση Ανύποπτος Χρόνος.