Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Στο πέρασμα των αιώνων: Έκθεση ζωγραφικής και Αγιογραφίας της Τίνας Μάσχα

Στο πέρασμα των αιώνων: Έκθεση ζωγραφικής και Αγιογραφίας της Τίνας Μάσχα
Από τις 20 μέχρι τις 31 Ιουλίου θα διαρκέσει η έκθεση ζωγραφικής και Αγιογραφίας της εικαστικού Τίνας Μάσχα στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου της Κεφαλονιάς. Σ’ αυτή την έκθεση …

η Τίνα Μάσχα διεισδύει  στον Βυζαντινό κόσμο της εικονογραφίας αναπαράγοντάς τον με μία σύγχρονη  μεταβυζαντινή προσέγγιση αφήνοντας τη δική της ξεχωριστή τεχνοτροπία να εντυπωσιάσει τον θεατή.

Στην περίπτωση της εικαστικού αρμόζει κυριολεκτικά η λαϊκή ρήση «μια εικόνα .. χίλιες λέξεις». Δέος, κατάνυξη,  συγχώρεση, ελπίδα, σοφία, γαλήνη είναι μόνο μερικά από τα συναισθήματα που νιώθει κανείς παρατηρώντας απλά τα έργα της και ακόμη περισσότερα είναι εκείνα που ίσως δεν περιγράφονται με λέξεις απλά βιώνονται στην βαθύτερη προσπάθεια του θεατή να ανακαλύψει την λανθάνουσα δύναμή του.

Στην ίδια έκθεση θα παρουσιαστούν και έργα από παλαιότερη συλλογή της με τίτλο: «Σημεία Φυγής».

Έργα εμπνευσμένα από την τελειότητα της Δημιουργού για τον άνθρωπο, έργα που παροτρύνουν τον θεατή να χρησιμοποιήσει σχεδόν όλες του τις αισθήσεις αφού η προσπάθεια της εικαστικού πετυχαίνει για ακόμη μία φορά τον σκοπό της αποδίδοντας στα έργα της την ζωντάνια που όσο η φύση παρέχει πλουσιοπάροχα, τόσο ο άνθρωπος την χρειάζεται!

Επιμέλεια και διοργάνωση έκθεσης: Κα. Έλενα  Αρμένη

Χορηγοί: Super Market Δ.Ν. Ευαγγέλατος, Robola Cooperative, ΑΙΝΟΣ, Cephalonia Palace Hotel, Mercury

Χορηγός επικοινωνίας: Culturenow.gr

Σχετικές ειδήσεις
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας της Μαρίας Πέντε στην Πάτμο
10.08.2016 15:43
Η γνωστή και καταξιωμένη Πάτμια αγιογράφος και ζωγράφος, Μαρία Πέντε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πάτμου, παρουσιάζει μία σειρά από πρωτότυπα έργα που βασίζονται στο θεόπνευστο έργο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, σε μία έκθεση με τίτλο «Αποκάλυψις ... μυσταγωγία - εικονογραφία».
Έκθεση Γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη
08.08.2016 15:00
Τις πόρτες της στο κοινό ανοίγει η νέα ατομική έκθεση γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη στην Πύλη Αγίου Γεωργίου την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016.
Ελάχιστη Προσπάθεια: ομαδική έκθεση στο Χώρο Τέχνης Ηώς
05.07.2016 16:51
Ο Ηώς Χώρος Τέχνης εγκαινιάζει την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 την ομαδική έκθεση με τίτλο Ελάχιστη Προσπάθεια.
Έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα στη Γκαλερί Σκουφά
19.05.2016 16:29
Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 8.00 μ.μ., εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Eπιμέλεια Ελισάβετ Πλέσσα.