Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Εστάμπες του Μανώλη Χάρου

Εστάμπες του Μανώλη Χάρου
Στον Εικαστικό Κύκλο, στο Κολωνάκι παρουσιάζονται για το διάστημα από 15 έως 31 Ιουλίου οι εστάμπες (estampes) του Μανώλη Χάρου. Πρόκειται για

διαφορετικούς «ψηφιακούς» πίνακες που τυπώνονται, μετά από αλλεπάλληλες μεγεθύνσεις και μέσα από επεξεργασία και χρωματικές παραλλαγές που δημιουργούνται ψηφιακά.

Ο Μανώλης Χάρος ενδιαφέρεται από πολύ νωρίς για την περιπέτεια της αναπαραγωγής και της ισότιμης λειτουργίας του έργου τέχνης. Οι σπουδές του στη χαρακτική στο Παρίσι και η θητεία του στο εργαστήριο – τυπογραφείο του Franck Bordas, του προσφέρουν την άριστη γνώση των παραδοσιακών τεχνικών, κυρίως της λιθογραφίας πάνω σε πέτρα.

Επιπλέον, οι μεταπτυχιακές σπουδές του στην επικοινωνία της εικόνας θεμελιώνουν μέσα του το θεωρητικό πλαίσιο έτσι ώστε να αναδείξει ο ίδιος το ‘πολλαπλό έργο’ ξεπερνώντας το δόγμα της ‘μοναδικής εικαστικής δημιουργίας’.

Η στάση του απέναντι στη μοναδικότητα και την αυθεντικότητα του έργου τέχνης δεν προϋποθέτει για τον ίδιο την ύπαρξη ενός μόνο έργου.

Όπως πιστεύει και ο ίδιος, η χαρακτική του 21ου αιώνα, όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά με τις δυνατότητες που δίνει και θα δίνει πλέον η ψηφιακή αναπαραγωγή, δημιουργεί εντελώς νέα πεδία σε όλους ανεξαιρέτως τους καλλιτέχνες , προσφέροντας ατελείωτες δυνατότητες δημιουργίας ανεπανάληπτων τυπωμάτων (Απόσπασμα της Ειρήνης Οράτη, από τον κατάλογο της έκθεσης ‘ΠΟΛΛΑΚΙΣ’ Εικαστικός Κύκλος 2006).

Σχετικές ειδήσεις
Pieces of..., έκθεση των Μ. Χάρου, Μ. Καλλιμόπουλου και Μ. Νομίδου στη Λόλα Νικολάου
01.02.2017 10:41
Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου εγκαινιάζει την κοινή έκθεση των Μανώλη Χάρου, Μιχάλη Καλλιμόπουλου και Μίνας Νομίδου, με τίτλο Pieces of...
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
V Chants - Early Music on Canvas+: έκθεση του Βασίλη Γαρυφαλλάκη στη Γκαλερί Αργώ
06.09.2016 12:45
Η Γκαλερί Αργώ της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, θα υποδεχτεί στους χώρους της, τον εικαστικό Βασίλη Γαρυφαλλάκη, για να παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά, στην δεύτερη ατομική του έκθεση κάτω από το γενικό τίτλο ”V CHANTS Early music on canvas+”
Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Κελεσίδη στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ»
27.05.2016 13:04
Μια νέα καλλιτέχνιδα, η Μαρία Κελεσίδη θα εκθέσει το έργο της, στο χώρο τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», στο διάστημα μεταξύ 31 Μαΐου και 28 Ιουλίου 2016.
ΤΥΠΟ: έκθεση του Μανώλη Χάρου στο χώρο τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ
29.02.2016 13:32
Η Εθνική Ασφαλιστική στα πλαίσια του 3ου Athens Print Festival, μας προσκαλεί στην ατομική έκθεση του Μανώλη Χάρου με τίτλο ΤΥΠΟ.