Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

50 00 – Διηγήματα από την ομάδα 5 στην Ελευσίνα

50 00 – Διηγήματα από την ομάδα 5 στην Ελευσίνα
Στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 16 Ιουλίου από την ομάδα 5, η παράσταση «50\'00\' – Διηγήματα»

η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Devised Theatre του Θεάτρου του Νέου Κόσμου το Μάιο του 2009. Μετά τη διάκριση της σε αυτό, παρουσιάστηκε ξανά στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου ως παραγωγή του από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2010.  
 

Περιγραφή:
 
Μια αυθαίρετη μονάδα χρόνου (50\'00\'\') ορίστηκε ως η διάρκεια της θεατρικής συνάντησης ενός συγκεκριμένου αριθμού ατόμων σε ένα συγκεκριμένο χώρο. Ένα ρολόι κουρδίζεται να χτυπήσει στα πενήντα λεπτά από τη στιγμή που οι ηθοποιοί θα εμφανιστούν στη σκηνή .

Το ρολόι θα παραμείνει εκεί, επί σκηνής, με μόνο σκοπό να διακόψει την παράσταση ακριβώς στο πεντηκοστό λεπτό, σε σημείο που κανείς δεν γνωρίζει. Σε αυτόν το χρόνο, τέσσερις άνθρωποι διηγούνται ασταμάτητα ιστορίες όλων των ειδών σε μια παράσταση της οποίας τη δομή δε γνωρίζουν.

Με αυτόν τον τρόπο, παρακολουθούν και φτιάχνουν ταυτόχρονα επί σκηνής το θέαμα στο οποίο πρωταγωνιστούν.
 
Οι συντελεστές της παράστασης θα ήθελαν να ευχαριστήσουν πολύ το Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και όλο το Θέατρο του Νέου Κόσμου για τη γενναιόδωρη και πολύτιµη στήριξη τους, καθώς και όλους όσους συντέλεσαν, βοήθησαν και στήριξαν µε διάφορους τρόπους τα 50’00’’- Διηγήµατα και ιδιαίτερα: τη Γεωργία Παΐζη, το Σάκη Μπιρμπίλη, τη Στεργιανή Τσιντσιλώνη, τη Μαριλένα Ρασιδάκη, την Κατερίνα Παπάζη και το Θάνο Δούνια.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Δραματουργική Επεξεργασία: Θεοδωρίδου Δανάη
Κείμενα: Ιώαννα Ασημακοπούλου, Ευθύμης Θέου, Δανάη Θεοδωρίδου, Παναγιώτης Κατσώλης, Θεανώ Μεταξά
 
Παίζουν: Μπάμπης Γαλιατσάτος, Δανάη Θεοδωρίδου, Παναγιώτης Κατσώλης, Θεανώ  Μεταξά

Σχετικές ειδήσεις
Η μαγεία των ονείρων, με την ομάδα Cirque Musical στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
16.01.2017 14:47
Η ομάδα «Cirque Musical», μετά την επιτυχημένη παράσταση «Το Ταξίδι της Ζωής», έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, με την ολοκαίνουργια θεαματική παράσταση σύγχρονου τσίρκο, «Η Μαγεία των Ονείρων».
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν με το
19.10.2016 17:24
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 7η Θεατρική Ολυμπιάδα, που θα διεξαχθεί στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, με την παράσταση του έργου "Εμείς" του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου, στον ιστορικό χώρο Laboratorium του Γιέρζι Γκροτόφσκι.
Η Γη σε 100 Χρόνια, της Δανάης Θεοδωρίδου στο Bios
06.10.2016 17:24
Το Bios.tesla main μας προσκαλεί στην performance της Δανάης Θεοδωρίδου, Η Γη σε 100 Χρόνια, η οποία θα παρουσιαστεί για 4 ημέρες, με 4 θεατές σε κάθε παράσταση, από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου 2016.
One Small Step for a Man: Hello, Goodbye, της Δανάης Θεοδωρίδου στην Πειραιώς 260
08.07.2016 14:05
Η Δανάη Θεοδωρίδου παρουσιάζει στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση One Small Step for a Man: Hello, Goodbye.
One Small Step for a Man: Hello, Goodbye, της Δανάης Θεοδωρίδου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
11.02.2016 16:27
Το One Small Step for a Man: Hello, Goodbye είναι μία ιδιαίτερη και πρωτότυπη παράσταση της σκηνοθέτιδας και ερευνήτριας του σύγχρονου θεάτρου, χορού και περφόρμανς Δανάης Θεοδωρίδου που φιλοξενεί το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016.