Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Αφιέρωμα, Μάνος Χατζιδάκις, 14 χρόνια

Αφιέρωμα, Μάνος Χατζιδάκις, 14 χρόνια

Tην Τετάρτη, 18 Ιουνίου, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, οργανώνει μια συναυλία με τίτλο Μάνος Χατζιδάκις-14 χρόνια. Και φυσικά εννοούν την συμπλήρωση 14 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη.

Η ορχήστρα που είχε ιδρυθεί από τον Μάνο Χατζιδάκι πριν από 18 θέλοντας να αποδώσει έναν φόρο τιμής στην μνήμη του οργανώνει μια συναυλία στο μέγαρο μουσικής Αθηνών στις 18 Ιουνίου. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν τα έργα του Μηνά Αλεξιάδη, του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν και φυσικά του Μάνου Χατζιδάκι.

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε, για την συναυλία πριν λίγες μέρες, αναφέρθηκαν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η Ορχήστρα των Χρωμάτων και την έλλειψη βοήθειας σε μια ορχήστρα που έχει προσφέρει πολλά στον πολιτισμό της χώρας.

Όπως ακούστηκε και στην συνέντευξη Τύπου, η Ελλάδα μπορεί να πήρε την τρίτη θέση στην Eurovision, αλλά αξίζει να διατηρήσει ζωντανή και την Ορχήστρα των Χρωμάτων.

Σχετικές ειδήσεις
Ο υπερβατικός Μάλερ, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
30.11.2016 12:56
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία συναυλία-αφιέρωμα στον Γκούσταβ Μάλερ, τον πρωτοπόρο συνθέτη και τον ασυμβίβαστο καλλιτέχνη που χάραζε με συνέπεια το δικό του συνθετικό δρόμο επιδιώκοντας σταθερά την τελειότητα.
H Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα Ελλήνων συνθετών στο Μουσείο Μπενάκη
27.06.2016 14:18
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική δημιουργία την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 9μ.μ. στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
H Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
02.06.2016 11:53
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην πρώτη τους καλοκαιρινή εμφάνιση με μία μοναδική συναυλία, την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 21.00 στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
Ο Μάνος Αλιγιζάκης με νέο δίσκο στο Σταυρό του Νότου
22.01.2016 14:53
Ο Μάνος Αλιγιζάκης παρουσιάζει τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με μία συναυλία στον Σταυρό του Νότου την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016.
Μάνος Χατζιδάκις «Το Χαμόγελο της Τζοκόντας»: Κυκλοφορεί συλλεκτική έκδοση από την ΜΙΝΟS ΕΜΙ
15.12.2015 12:38
To μυθικό «Χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζιδάκι συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την έκδοση του. Η ΜΙΝΟS-ΕΜΙ γιορτάζει την επέτειο με την κυκλοφορία ενός συλλεκτικού BOX που θα περιλαμβάνει την στερεοφωνική μορφή του έργου.