Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ρωμαίοι και Ιουλιέτες, του Sébastien Lefrançois

Ρωμαίοι και Ιουλιέτες, του Sébastien Lefrançois
Την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, θα παρουσιαστεί από το Théâtre de Suresnes Jean Vilar, το έργο Roméos et Juliettes ...

Ρωμαίοι και Ιουλιέτες, του Sébastien Lefrançois, βασισμένο στο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα γνωρίζονται και ερωτεύονται στους παράφορους ρυθμούς του χιπ-χοπ. Το χιπ-χοπ ανακαλύπτει για πρώτη φορά πώς τα σώματα πλησιάζονται, αγαπιούνται και λαβώνονται. Μέσα σε ηλεκτρονικούς ήχους, ο Σεμπαστιάν Λεφρανσουά ξαναζωντανεύει τις μυθικές σκηνές του χορού, του μπαλκονιού και της μάχης Καπουλέτων-Μοντέγων σε μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στο χορό και το θέατρο, στον κλασικό Σαίξπηρ και τις ριψοκίνδυνες φιγούρες του χιπ-χοπ, και μας παρασύρει με ένταση στην καρδιά της ιστορίας.

«Ένα παζλ, όπως λέει ο χορογράφος, …για τις συγκρούσεις των νέων, τους απαγορευμένους από τους γονείς έρωτες, τις αντιπαλότητες που υπήρχαν από τα βάθη των αιώνων και ακόμα υπάρχουν στα προάστια των πόλεων. Διαφορετικά ψήγματα ιστοριών που μας μοιάζουν. Στον πληθυντικό. Όπως ο τίτλος».

Γεννημένος το 1969, ο Γάλλος Σεμπαστιάν Λεφρανσουά, μετά από μια δωδεκάχρονη πορεία στο καλλιτεχνικό πατινάζ, στρέφεται προς το χορό και κυρίως το χιπ-χοπ, και ιδρύει, το 1994, την ομάδα «Trafic de Styles», της οποίας είναι καλλιτεχνικός διευθυντής. Έχει συνεργαστεί ως χορογράφος και ερμηνευτής σε γαλλικές και διεθνείς χοροθεατρικές παραγωγές, με σκηνοθέτες όπως οι Vincent Colin, Philippe Adrien, Luc Laporte και François Berdeaux, καθώς και με την ομάδα Yun Chane.

Tο Théâtre de Suresnes Jean Vilar εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ο Sébastien Lefrançois παρουσιάζει επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα χορογραφία του.

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών - IFA.

Χορογραφία: Sébastien Lefrançois, Πρωτότυπη μουσική σύνθεση-Διεύθυνση μουσικής: Laurent Couson, Βοηθός χορογράφου: Céline Lefèvre, Σκηνογραφία: Giulio Lichtner, Δραματουργία: Magali Léris, Κοστούμια: Mario Faundez, Φωτισμοί: Tom Klefstad, Ηλεκτρονική δημιουργία: Vincent Artaud, Παραγωγή: Cités Danse Connexions, Suresnes Cités Danse 2008, Συμπαραγωγή: Théâtre Anne de Bretagne, Vannes, Espace Jacques Prévert, Aulnay sous Bois, La Comète - Scène Nationale, Châlons-en-Champagne

Ερμηνεύουν: Jann Gallois, Giovanni Léocadie, John Degois, Hakim Hachouche, Céline Lefèvre, Otuawan Nyong, Laurent Paolini, Julian Rouyre, Feroz Sahoulamide

Σχετικές ειδήσεις
«Europium» – RootlessRoot: Μια σχεδία για το ασταθές μέλλον της Ευρώπης στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
22.07.2016 11:35
Το πρόγραμμα του 22ου Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζεται την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 με το Europium των Λίντας Καπετανέα & Jozef Fruček / RootlessRoot, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
20.07.2016 10:58
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα έργα των Aλεξάντερ Γουίτλεϋ και Τόμας Χάουερτ στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στις 22 και 23 Ιουλίου 2016 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Οpus, του Χρήστου Παπαδόπουλου στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
15.07.2016 14:09
Ο νέος και ανερχόμενος χορογράφος Χρήστος Παπαδόπουλος, με την ομάδα του Λέων και Λύκος, παρουσιάζει στις 17 και 18 Ιουλίου 2016 στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, παρουσιάζει την δεύτερη χορογραφική δουλειά του με τίτλο "OPUS".
Ευαγγελία Κολύρα & Άρτεμις Λαμπίρη: Νέοι χορογράφοι στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
14.07.2016 13:17
Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, θα παρουσιαστούν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας οι παραστάσεις 10,000 LITRES της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΟΛΥΡΑ και ME ON TOP της ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΑΜΠΙΡΗ.
Νέες Δυνάμεις: μια βραδιά για τους τελειόφοιτους των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού
29.06.2016 14:30
Για τέταρτη φορά το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, διοργανώνουν στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, που ολοκληρώθηκε, μια συμβολική βραδιά με τίτλο “Νέες Δυνάμεις” που τιμά την εκπαίδευση και υπογραμμίζει τη σημασία της.