Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η αρχαία τραγωδία συναντά το αφρο-αμερικάνικο gospel

Η αρχαία τραγωδία συναντά το αφρο-αμερικάνικο gospel
Το Φεστιβάλ Αθηνών και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού υποδέχονται μια ευαγγελική-βιβλική εκδοχή της ιστορίας του Οιδίποδα και η αρχαία ελληνική τραγωδία επαναπροσδιορίζεται!

Το Ηρώδειο παρουσιάζει τον τραγικό μύθο του Σοφοκλή από μία άλλη οπτική γωνία, δοσμένη από τον σκηνοθέτη Λη Μπρούερ - έναν από τους βασικούς εκπροσώπους της αμερικανικής πρωτοπορίας - και τον Μπομπ Τέλσον.

Ο Λη Μπρούερ παραδίνοντας τα σκήπτρα της θεατρικής αφήγησης στον έγχρωμο ιεροκήρυκα της Εκκλησίας της Πεντηκοστής, μετατρέπει την ιστορία οδύνης και λύτρωσης του βασιλιά της Θήβας, σε ένα ξεχωριστό θέαμα .

Η αρχαία τραγωδία παίρνει μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική μορφή. Η gospel μουσική κυριαρχεί και λειτουργεί ως μέσο αφήγησης και επίκλησης.

Η ευαγγελική μουσική των αφρο-αμερικάνων συγχωνεύει το φλογερό πάθος του έγχρωμου εκκλησιάσματος με την αυστηρότητα του ελληνικού δράματος.

Στο Γκόσπελ επί Κολωνώ σκοπίμως συνδυάζονται η υποκριτική, το τραγούδι και ο χορός.

Το αρχαιοελληνικό θεατρικό τελετουργικό ενώνεται με τα αφρικανικά αντίστοιχα τελετουργικά, δίνοντας ένα αποτέλεσμα μοναδικό και πρωτόγνωρο για τον Έλληνα θεατή.

Το Gospel at Colonus είναι μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών με το Αμερικανο-Ελληνικό Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου και τελεί υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Info
The Gospel at Colonus
21 Ιουνίου, στις 21.00
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Εισιτήρια: 100 ευρώ (Διακεκριμένη), 80 ευρώ (Α\'), 60 ευρώ (Β\'), 40 ευρώ (Γ\'), 30 ευρώ (Ανω Διάζωμα)
Κρατήσεις εισιτηρίων: http://buy.tickethour.com/festival-ww/showProductList.html?idEvent=49

Σχετικές ειδήσεις
Με το Chronos και τη Δήμητρα Γαλάνη ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους
09.09.2016 11:48
Με την παράσταση Chronos της Δήμητρας Γαλάνη, μία συνάντησή της με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες, κλείνει την αυλαία του Φεστιβάλ στο θέατρο του Αττικού Άλσους ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 9μ.μ.
Ο Αδάμ Τσαρούχης live στο Café του Αρχαιολογικού Μουσείου για την αυγουστιάτικη πανσέληνο
10.08.2016 16:42
Κάτω από το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι, σε έναν μαγικό χώρο που συνδυάζει την αισθητική με τον πολιτισμό, η αρχαία τέχνη συναντά την τέχνη της μουσικής.
Αποθεώθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης στο Θέατρο του Αττικού Άλσους
13.07.2016 11:19
Το Θέατρο του Αττικού Άλσους υποδέχτηκε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, τον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στην έναρξη του Φεστιβάλ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Ο ​Αλαίν Λεφέβρ συναντά τον Ορέστη Παπαϊωάννου στο Ηρώδειο
06.06.2016 15:52
Ο Αλαίν Λεφέβρ συναντά τον Ορέστη Παπαΐωάννου σε μία συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.