Την Τετάρτη 7 Ιουλίου ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος εμφανίζεται στο Θέατρο Δόρας Στράτου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων

του «Αθηναϊκού Φεστιβάλ» που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων. Ο διεθνούς φήμης master του πιάνου Βασίλης Τσαμπρόπουλος, παράλληλα με τις ζωντανές του εμφανίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, παρουσιάζει και στην Ελλάδα τo ρεσιτάλ με τίτλο “Piano in Passion”.

Σε μία αναφορά past to present ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο μέρος της διεθνούς δισκογραφίας του καθώς και τις καλύτερες στιγμές της δημιουργίας του για την ECM από το 2000 έως σήμερα.

Πιανίστας και συνθέτης διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος συνδυάζει με αριστοτεχνική ευελιξία και άνεση διαφορετικά μουσικά στυλ και ιδιώματα,  ξεδιπλώνοντας την μεγάλη πιανιστική του γκάμα παράλληλα με την εντυπωσιακή μουσική και συνθετική του ικανότητα.

Μέσα από τις εξαιρετικές ηχογραφήσεις του για την ECM Records, μια εταιρία σύμβολο στο χώρο της σύγχρονης μουσικής, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο και αναγνωρίσιμο προσωπικό μουσικό ύφος, αναμειγνύοντας στοιχεία κλασσικής, τζαζ και έθνικ μουσικής. Είναι επίσης ο μοναδικός βραβευμένος Έλληνας καλλιτέχνης που έχει συμπεριληφθεί  στο top του Billboard στην Αμερική  για αρκετές εβδομάδες.

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, έχοντας στις αποσκευές του μία σπάνια για Έλληνα καλλιτέχνη μουσική πορεία στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα, παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι μία μοναδική,  εφ΄όλης της ύλης συναυλία. Σε μία αναφορά past to present παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο μέρος της διεθνούς δισκογραφίας του καθώς και τις καλύτερες στιγμές της δημιουργίας του για την ECM  από το 2000 έως σήμερα.

Μουσική έντονα ποιητική, γεμάτη πάθος και δεξιοτεχνία, με έντονη  κινηματογραφική διάσταση στην αφήγησή της .”Ένα πιάνο”, όπως πρόσφατα έγραψαν οι London Times, “που  ηχεί σαν ολόκληρη ορχήστρα στα χέρια του Βασίλη Τσαμπρόπουλου όπου κάθε μουσική φράση ηχεί αέρινη, εξαφανίζοντας κάθε εκτελεστική δυσκολία”.

Η τελευταία κυκλοφορία του Βασίλη Τσαμπρόπουλου στην ECM με τίτλο “Τhe Promise”, έχει αποσπάσει θερμές κριτικές από τον διεθνή μουσικό Τύπο, έχοντας χαρακτηριστεί σαν ένα από τα καλύτερα σόλο άλμπουμ για πιάνο.

Ένα παθιασμένο ταξίδι στη μουσική από έναν κορυφαίο εκπρόσωπο της σύγχρονης πιανιστικής τέχνης στον κόσμο.