Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή από τον οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή στο θέατρο Πέτρας

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή από τον οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή στο θέατρο Πέτρας
Την Τρίτη 6 Ιουλίου παρουσιάζεται στο θέατρο Πέτρας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Πετρούπολης …

η “ Αντιγόνη ” του Σοφοκλή από τον οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή.

Η «Αντιγόνη» είναι ίσως το πιο διάσημο και πολυσυζητημένο γυναικείο πρόσωπο της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Παραμένει ανοιχτή και ανεξάντλητη, αφού έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις αξίες του, τη φύση και την ουσία του, την ατομική και τη συλλογική του υπόσταση.

Όσο ο «δεινός» άνθρωπος, ο φοβερός και ο υπέροχος, ο αντιφατικός και ο υπερβατικός, ο δαιμόνιος και ο ευμήχανος («περιφραδής» και «παντοπόρος»), αλλάζει τον κόσμο και τις συνθήκες της ζωής , χαράζει νέους δρόμους σκέψης και αναζητά νέους τρόπους έκφρασης κι’ ακόμη όσο οι κάθε λογής αυταρχικές εξουσίες αλλάζουν μορφές και μεθόδους επιβολής, η Αντιγόνη θα υπάρχει πάντα ζωντανή και παρούσα, μέγα σύμβολο και πρότυπο της άγρυπνης και εξεγερμένης συνείδησης.

Συντελεστές
Μετάφραση: Κώστας Πολιτόπουλος, Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης, Μουσική:     Γιάννης Μαρκόπουλος, Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης, Κοστούμια:  Όλγα Σχοινά, Φωτισμοί: Στέφανος Κομιανός
  
Διανομή
Αντιγόνη: Φωτεινή Φιλοσόφου, Κρέων: Κώστας Καστανάς, Φύλακας: Ζαχαρίας Ρόχας, Τειρεσίας: Κώστας Λάσκος, Ισμήνη: Δανάη Καλαχώρα, Αίμων: Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Άγγελος: Χρήστος Κανέλλης, Ευριδίκη: Κοραλία Ροδίτη

Κορυφαίοι
Γιάννης Νικολαΐδης, Μπάμπης Πισιμίσης, Μπάμπης Τιμοθέου

Χορός
Κώστας Λάσκος, Χρήστος Κανέλλης, Δανάη Καλαχώρα, Αλέκος Ρώτας, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος,Λυδία Τσάμη κ.ά.

 

Σχετικές ειδήσεις
Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού
18.07.2016 10:33
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στις 25 Ιουλίου 2016, στο Κηποθέατρο Παπάγου στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού.
Αντιγόνη σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου
08.07.2016 15:09
Με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, από την 5η Εποχή Τέχνης, που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13, την Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, στις 21.15, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, συνεχίζεται το πρόγραμμα των 34ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
06.07.2016 11:32
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στις 15 και 16 Ιουλίου 2016 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.
Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Θέατρο Βράχων
04.07.2016 14:58
Το Φεστιβάλ Στη σκιά των βράχων 2016 υποδέχεται στο Θέατρο Βράχων την Αντιγόνη, του Σοφοκλή, την πρώτη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού σε περιοδεία
23.06.2016 14:34
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.