Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ήχος των Κρουστών: Crossroads Project

Ο Ήχος των Κρουστών: Crossroads Project
Από 5 έως 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς, το Crossroads Project, ένα πρωτότυπο πρόγραμμα μουσικών εργαστηρίων (master classes),


διαλέξεων και μουσικών performances. Το πρόγραμμα οργανώνει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, στο πλαίσιο της Συνάντησης Νέοι Δημιουργοί .

Ο Δημήτρης Δεσύλλας, σολίστ και καθηγητής των κρουστών οργάνων της συμφωνικής ορχήστρας, και ο Πέτρος Κούρτης, μουσικός και καθηγητής στα τμήματα παραδοσιακών και μοντέρνων κρουστών, θα  διδάξουν τεχνικές, ερμηνεία και ρεπερτόριο των ειδικοτήτων τους και παράλληλα θα συνεργαστούν για την παρουσίαση του Crossroads project «Ο Ήχος των Κρουστών», μία performance με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους σπουδαστές-μουσικούς.

Δραστηριότητες και θεματικές ενότητες

Μουσικό εργαστήριο - Master class Δημήτρη Δεσύλλα / 5-12 Ιουλίου
1. Βασικές τεχνικές και ερμηνεία στα έργα των Elliot Carter, Ιάννη Ξενάκη, J.S.Bach, Jacques de Leclouse
2. Τεχνικές συνόλου κρουστών – βασικό ρεπερτόριο

Μουσικό εργαστήριο - Master class Πέτρου Κούρτη / 7-12 Ιουλίου

1. Τα κρουστά του κόσμου στην Ελλάδα του ρυθμού: ελληνικά παραδοσιακά κρουστά και κρουστά του κόσμου πραγματεύονται τις έννοιες τεχνική-ήχος-groove-αυτοσχεδιασμός με πρωταρχική προϋπόθεση την κοινή γλώσσα ρυθμού και μουσικής.
2. Ενορχήστρωση συνόλου παραδοσιακών κρουστών, φρασεολογία, αυτοσχεδιασμός.

Crossroads Project: Δημήτρης Δεσύλλας – Πέτρος Κούρτης

Συνεργασία κλασικών και παραδοσιακών κρουστών για τη δημιουργία και παρουσίαση ενός πρωτότυπου έργου που θα παρουσιαστεί την τελευταία ημέρα του προγράμματος στους Δελφούς.


Διαλέξεις
1. Ρυθμολογία στην Πράξη από το Μηδέν στο Απειρο (Δ. Δεσύλλας)
2. Η έννοια της βάσης και η σημασία της, το groove και τα συνθετικά χαρακτηριστικά του. (Π. Κούρτης)
3. Η αισθητική του ήχου και της μουσικής φράσης (Δ. Δεσύλλας)
4. Ο αυτοσχεδιασμός σε σχέση με τις παραδοσιακές φόρμες και στυλ (Π. Κούρτης)

Συναυλίες

10 Ιουλίου -  Θέατρο ΦΡΥΝΙΧΟΣ  Δελφών
Σύνολα κρουστών ΤΥΠΑΝΑ και DRUMVOICE

Σχετικές ειδήσεις
57ο ΦΚΘ: Το 12ο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads ξεκίνησε
10.11.2016 17:16
Η αυλαία του 12ου Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads, το οποίο εντάσσεται στην Αγορά του ΦΚΘ, άνοιξε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 στην Αποθήκη Γ΄, στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών
07.09.2016 13:29
Με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνεται φέτος το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών «Days of Percussion 2016» από 13 έως 18 Σεπτεμβρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Ευρωπαϊκή βράβευση για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»
18.08.2016 12:44
Στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών "Διαμαντής Παλαιολογος" (www.dancefestival.gr) απονέμεται βραβείο για την προώθηση της διαπολιτισμικής μάθησης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Eileen (www.eileen-eu.org).
3rd Afro-Tropical Weekend @ Maori Beach Bar
01.07.2016 11:17
Το Afro-Tropical Weekend επιστρέφει από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου 2016 στο ανανεωμένο Maori Beach Bar, στο Γομάτι Χαλκιδικής, με σκοπό να ενώσει πολιτισμούς και ιδέες. Κρουστά, χορός, τραγούδι, τροπικές γεύσεις και πολλοί καλεσμένοι σε ένα καλοκαιρινό πάρτι άνευ προηγουμένου.
Φεστιβάλ Πηνειού 2016 στη Λάρισα
03.06.2016 16:24
Με το σύνολο κρουστών Caracatu από την Κεντρική πλατεία την Τρίτη 21 Ιουνίου, ξεκινάει το φετινό Φεστιβάλ Πηνειού, εμφανώς αναβαθμισμένο, με πολλή μουσική και δεκάδες δράσεις στην κοίτη του ποταμού, υπόσχεται να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους.