Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Πολιτιστικό Καλοκαίρι από το Δήμο Αθηναίων: παρουσίαση προγράμματος

Πολιτιστικό Καλοκαίρι από το Δήμο Αθηναίων: παρουσίαση προγράμματος
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο ο Δήμος Αθηναίων

μέσω του Πολιτισμικού του Οργανισμού. Συνολικά είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν 396 εκδηλώσεις σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα, που θα είναι ελκυστικές για όλους τους κατοίκους, τα παιδιά, αλλά και τους επισκέπτες της Αθήνας.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010»  είναι το πρόγραμμα « Πολιτισμός για Όλους» με 282 εκδηλώσεις, το «Αθηναϊκό Φεστιβάλ» με 114 εκδηλώσεις, το «8ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας» με 28 παραστάσεις και οι συναυλίες των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.

Πολιτισμός για όλους
Οι εκδηλώσεις «Πολιτισμός για όλους ξεκινούν στις 5 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 22 Σεπτεμβρίου, αφορούν  ένα  εκτεταμένο πρόγραμμα σε 76 πλατείες και ανοιχτούς χώρους στα επτά διαμερίσματα της πόλης, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα, την «Τεχνόπολις», τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης, με όλα τα Διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων αλλά και με τοπικούς συλλόγους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με όλα τα είδη της  μουσικής (έντεχνο, λαϊκό, δημοτικό , rock, pop, κ.ά.), θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές για μικρούς και μεγάλους, ελληνικούς χορούς, αλλά και παραστάσεις καραγκιόζη και κουκλοθέατρου.

Πέρα όμως από τις παραπάνω εκδηλώσεις θα γίνουν υπαίθριες εκθέσεις με αντίγραφα σε καμβά ζωγραφικών έργων των Γιώργου Ιακωβίδη, Γιώργου Ροϊλού, Μιχάλη Οικονόμου , Άγγελου Γιαλινά κ.ά. της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων, με στόχο να έρθει ο κόσμος και ιδιαίτερα η νέα γενιά σε επαφή με έργα διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Βασικός στόχος του προγράμματος «Πολιτισμός για Όλους» είναι η ανάδειξη όλων των μορφών τέχνης και πολιτισμού, υπηρετώντας την παράδοση αλλά και το σήμερα και να προσφέρει ποιοτικά πολιτιστικά ερεθίσματα στο σύνολο των πολιτών της Αθήνας, γιατί ο πολιτισμός δεν πρέπει να είναι προνόμιο των λίγων αλλά όλων.

Αθηναϊκό Φεστιβάλ
Φέτος το Αθηναϊκό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε τρία σημεία: στο Θέατρο του Αττικού  Άλσους, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς, στο Θέατρο Δόρας Στράτου και στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, όπου γνωστά και αγαπημένα ονόματα από όλους τους χώρους  θα δώσουν το δικό τους παρόν, προσφέροντας έτσι μία δροσερή νότα στα βράδια των κατοίκων της πόλης μας με εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών, αναδεικνύοντας έτσι την πλούσια εγχώρια παραγωγή στον πολιτισμό.

Στο 4ο Φεστιβάλ του Αττικού Άλσους θα φιλοξενηθούν φέτος από τις 5 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, 48 εκδηλώσεις υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας.

Στις 6 Ιουλίου θα ανοίξει τις πύλες του το Θέατρο  Δόρας Στράτου, όπου θα γίνονται εκδηλώσεις κάθε Τρίτη και Τετάρτη (9 τον Ιούλιο και 5 το Σεπτέμβριο), ενώ στο Θέατρο Κολωνού, θα πραγματοποιηθούν από 24 Αυγούστου έως 19 Σεπτεμβρίου, 16 παραστάσεις μουσικής και θεάτρου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αθηναϊκού Φεστιβάλ  είναι πλούσιο και πολυποίκιλο: θεατρικές παραγωγές για μικρούς και μεγάλους από το Εθνικό Θέατρο, το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου  τα ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας,  Κρήτης, Αγρινίου, το Θεσσαλικό Θέατρο, ενώ από τη σκηνή των θεάτρων θα παρελάσουν, μεταξύ άλλων, ο Θύμιος Καρακατσάνης ,  η Καριοφυλιά Καραμπέτη, η Λυδία Κονιόρδου, ο Δημήτρης Πιατάς , ο Παύλος Χαϊκάλης, η Ελένη Γερασιμίδου, η Ρένια Λοϊζίδου, ο Κώστας Κόκλας, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Γιώργος Παρτσαλάκης, ο Δάνης  Κατρανίδης, ο Μιχάλης Μητρούσης, ο Γιώργος Αρμένης, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ο Απόστολος Ρήγας, η Εβελίνα  Παπούλια, ο Βασίλης Τσιβιλίκας….

Στο μουσικό μας ταξίδι θα μας συντροφεύσουν ο Σταύρος Ξαρχάκος, η ΄Ελλη Πασπαλά, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιάννης Μπέζος, η Πέμη Ζούνη με την Ελένη Πέτα , ο Νίκος Ξυδάκης , ο Λουκιανός Κηλαϊδόνης, ο Ψαραντώνης, η Κατερίνα Κούκα, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο Φοίβος Δεληβοριάς , η Ελένη Δήμου, ο Πάνος Μουσουράκης, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, οι Ωρίωνες, η Μαίρη Λίντα, και πολλοί άλλοι.

O Δήμος Αθηναίων και ο Πολιτισμικός Οργανισμός παρουσιάζει τις εκδηλώσεις στο Θέατρο του Αττικού ΄Αλσους και στο Θέατρο Δόρας Στράτου, με συμβολικό ή με μηδενικό εισιτήριο, ενώ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού είναι όλες με ελεύθερη είσοδο.

Σχετικές ειδήσεις
Αισχύλεια 2016: Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ
21.06.2016 12:36
Το Φεστιβάλ των Αισχυλείων επιστρέφει και φέτος όπως κάθε χρόνο με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα στρέψουν το ενδιαφέρον και αυτό το καλοκαίρι στην πόλη της Ελευσίνας.
Φεστιβάλ Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου Σπάρτης - Πολιτιστικό καλοκαίρι 2016
16.06.2016 15:56
Για 29η χρονιά συνεχίζεται και φέτος το καλοκαίρι ο καλλιτεχνικός θεσμός του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου Σπάρτης με συνδιοργανωτή και πολύτιμο αρωγό του το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης.
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2016: Οι πρώτες εκδηλώσεις
09.06.2016 15:37
Η μουσική ιστορία της Μονής Λαζαριστών συνεχίζεται για ένα ακόμη καλοκαίρι, μ’ ένα πρόγραμμα εκλεκτικών συγγενειών και με μεγάλα ονόματα της ελληνικής και ξένης σκηνής.
Off off Athens 2016: Παρουσίαση προγράμματος στο Επί Κολωνώ
26.05.2016 14:17
Tο θεατρικό Φεστιβάλ OFF OFF ATHENS ξεκινάει σε λίγες ημέρες! Την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί, σε μια βραδιά συνάντησης όλων των συντελεστών, η παρουσίαση του φετινού προγράμματός του, που - όπως κάθε χρόνο - γίνεται με την προβολή μιας σειράς βίντεο που οι ίδιοι οι συντελεστές εμπνεύστηκαν και επιμελήθηκαν για να παρουσιάσουν την ταυτότητα τής παράστασή τους.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το φεστιβάλ συνεχίζεται!
23.02.2016 12:20
Με πολλές εκδηλώσεις και προβολές συνεχίζεται, το πρόγραμμα της Τρίτης 23 και της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου για το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας. Εκτός από την κεντρική εκδήλωση για τον Κορεάτικο Κινηματογράφο και τις Μνήμες διαίρεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, θα υπάρχουν οι παρακάτω εκδηλώσεις.