Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Eugenio Bennato με το σχήμα του στο Αμαλιείο στο Μαρούσι

Ο Eugenio Bennato με το σχήμα του στο Αμαλιείο στο Μαρούσι
Την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010, στις 21:15 στο Αμαλιείο, στο πλαίσιο των Καλοκαιρινών Βραδιών Πολιτισμού

του Δήμου Αμαρουσίου, ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης,  προσφέρει μία ξεχωριστή βραδιά με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο συνθέτη και μουσικό Εουτζένιο Μπεννάτο (Eugenio Bennato).

Με εξαιρετικές μελωδίες μπολιασμένες με βορειο-αφρικάνικους ρυθμούς ο Μπενάτο με το σχήμα του Ταράντα Πάουερ (Taranta Power- η Δύναμη της Ταραντέλας) αναμένεται να παρασύρει μικρούς και μεγάλους στα χορευτικά βήματα της ταραντέλας και στα τραγούδια της Νότιας Ιταλίας.

Εξάλλου είναι ο ίδιος καλλιτέχνης που 30 χρόνια τώρα συστήνει και ξανασυστήνει στο διεθνές κοινό, μέσα από κάθε είδους διοργάνωση, με προεξέχον το Womad Festival  (Peter Gabriel), τη λαϊκή μουσική της Νότιας Ιταλίας, με ένα σύγχρονο, ελκυστικό τρόπο.

Το Taranta Power δεν είναι μόνο το όνομα του συγκροτήματός του αλλά και ένα κίνημα που ίδρυσε ο συνθέτης και μουσικός, που με αυτό τον τρόπο μετατρέπει τη δύναμη ενός παραδοσιακού χορού, της ταραντέλας σε όργανο επικοινωνίας με τους σημερινούς νέους  και σημείο όπου παρελθόν, παρόν, και μέλλον συναντώνται δημιουργικά.

Το κίνημα Ταράντα Πάουερ δεν είναι τίποτα άλλο από μία νέα, δυναμική, σύγχρονη άποψη για την ιταλική μουσική, μία θεαματική σύνθεση στοιχείων, που αντανακλούν την ιστορία και τους μύθους όχι μόνο της γειτονικής μας χώρας αλλά και των άλλων μεσογειακών χωρών.

Τον Εουτζένιο Μπενάτο γνωρίσαμε και αγαπήσαμε όταν ίδρυσε  τη  Νουόβα Κομπανία ντι Κάντο Ποπολάρε (Νuova Compagnia di Canto Popolare, 1969) και τη Νέα Μουσική (Musicanova, 1976).

Το 1998, δημιουργεί το κίνημα Taranta Power με σκοπό τη διάσωση και προώθηση των χορών- ταραντέλες και της μουσικής  της Νότιας Ιταλίας και περιοδεύει ανά τη Μεσόγειο και την Ευρώπη, αλλά και τον Καναδά, την  Αυστραλία, την Αργεντινή, τις ΗΠΑ, την Κίνα. Πάντα δημιουργικός καλλιτέχνης  αγκαλιάζει και την παράδοση και το σύγχρονο και συμμετέχει σταθερά στο Womad Festival (Peter Gabriel)   γνωρίζοντας ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό.

Ο Eugenio Bennato έρχεται για μία μοναδική συναυλία (με χορό φυσικά) στην Αθήνα με την μπάντα του Taranta Power στην οποία συμμετέχουν οι: Eugenio Francesco Loccisano (κλασική κιθάρα και battente), Mohammed Ezzaime El Alaoui (βιολί και φωνητικά), Walter Vivarelli (κρουστά), Stefano Simonetta (μπάσο και ηλεκτρική κιθάρα) Sonia Totaro (φωνητικά, χορός), Lucia Scarabino (χορός).

Συμμετέχουν:
Eugenio Bennato, κιθάρες-τραγούδι
Eugenio Francesco Loccisano (κλασική κιθάρα και battente),
Mohammed Ezzaime El Alaoui (βιολί και φωνητικά),
Walter Vivarelli (κρουστά),
Stefano Simonetta (μπάσο και ηλεκτρική κιθάρα)
Sonia Totaro (φωνητικά, χορός)
Lucia Scarabino (χορός)

Σχετικές ειδήσεις
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage
11.10.2016 16:24
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος θα εμφανιστεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage.
Στους δρόμους του Στράτου με το μπουζούκι του Πολυκανδριώτη, στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
04.07.2016 11:42
Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 στο Αμαλίειο, τον συνθέτη και σολίστ του μπουζουκιού, Θανάση Πολυκανδριώτη με την ορχήστρα του, σε ένα μοναδικό λαϊκό μουσικό πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης.
Οι Vanilla Swing live στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
01.07.2016 11:45
Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσίαζει στη μικρή σκηνή live stage @ the bar τους Vanila Swing την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ώρα 21:00 στη Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο.
Οι Moonlight Overdrive στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
24.06.2016 12:44
Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει στη μικρή σκηνή live stage @ the bar ένα αφιέρωμα στο θρυλικό συγκρότημα των 'The Doors' με τους Moonlight Overdrive και supporting act: The BuzzDealers την Παρασκεύη 8 Ιουλίου και ώρα 21:00 στη Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο.
Ο Βαγγέλης Κώτσου και οι Ταξίμ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
08.03.2016 15:40
Ο Βαγγέλης Κώτσου σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα "Ταξίμ" θα παρουσιάσει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την Κυριακή 13 Μαρτίου ένα μουσικό ταξίδι στην λαϊκή παράδοση: "Εφ' Όλης της Ύλης στην Παράδοση".