Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Αΐντα από την Εθνική Λυρική Σκηνή: Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά

Αΐντα από την Εθνική Λυρική Σκηνή: Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά
Την Πέμπτη 1η Ιουλίου ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για την πολυαγαπημένη στο κοινό της όπερας, Αΐντα

του Τζουζέππε Βέρντι που θα παρουσιαστεί από τη Λυρική Σκηνή στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 23, 24 και 28 Ιουλίου 2010. Η μουσική διεύθυνση είναι του Λουκά Καρυτινού.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει στο Ηρώδειο , μες στο ίδιο καλοκαίρι, μία δεύτερη όπερα (μετά τη Νόρμα): την Αΐντα, σε μία μεγαλειώδη παραγωγή βασισμένη στη σκηνοθεσία του Ντίνου Γιαννόπουλου (1991).

Η διανομή περιλαμβάνει διεθνούς φήμης ξένους και Έλληνες ερμηνευτές.

Η όπερα είναι σε ποιητικό κείμενο του Αντόνιο Γκισλαντσόνι. Αποτελεί ορόσημο στην ιταλική, αλλά και στη διεθνή μουσική ιστορία. Γνωστή για την περίφημη σκηνή του θριάμβου (Β΄ Πράξη), εστιάζει εξίσου στα συναισθήματα των πρωταγωνιστών: του γενναίου Ρανταμές και των δύο παθιασμένων γυναικών που τον διεκδικούν, της Αΐντας και της Αμνέριδας.

Παραγωγή ΕΛΣ 2010
Σκηνοθετική προσαρμογή Παναγής Παγουλάτος
Προσαρμογή σκηνικών και κοστουμιών Τότα Πρίτσα
Προσαρμογή χορογραφίας Ιρίνα Ακριώτη-Κολιουμπάκινα
Φωτισμοί Νίκος Εργαζάκης

Ιστορική παραγωγή ΕΛΣ 1991
Σκηνοθεσία Ντίνος Γιαννόπουλος
Σκηνικά Γιάννης Καρύδης
Κοστούμια Λίζα Ζαΐμη
Χορογραφία Γιάννης Μέτσης

Ορχήστρα, Χορωδία και Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Διεύθυνση χορωδίας Νίκος Βασιλείου

Σχετικές ειδήσεις
Ριχάρδος Β': Sold out πριν την πρεμιέρα η πρώτη εβδομάδα στο Θέατρο Ροές
22.11.2016 13:46
Η παράσταση «Ριχάρδος Β’» της Έφης Μπίρμπα, με τον Άρη Σερβετάλη στον ομώνυμο ρόλο, που κάνει πρεμιέρα αυτή την Παρασκευή στο θέατρο Ροές, ξεκίνησε με sold out την πρώτη εβδομάδα, ενώ η προπώληση εισιτηρίων ισχύει μέχρι την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016.
Πάρε θέση και στην Πειραματική
26.10.2016 10:39
Το Εθνικό Θέατρο ενημερώνει το κοινό πως ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για όλες τις παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής -1.
Επτά επί Θήβας, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
07.07.2016 16:31
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει για δύο παραστάσεις στις 22 και 23 Ιουλίου 2016 την καλοκαιρινή του παραγωγή Επτά επί Θήβας, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Η Μεγάλη Χίμαιρα για 3η χρονιά στο Θέατρο Πορεία
22.06.2016 15:33
Η Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση, η βραβευμένη παράσταση σε σκηνοθεσία Δ. Τάρλοου, που μέτρησε 250 παραστάσεις και 60.000 θεατές και δεν έπαψε ποτέ να είναι sold-out τα τελευταία δύο χρόνια, επανέρχεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Θέατρο Πορεία από τις 28 Σεπτεμβρίου με την ίδια διανομή δίνοντας την ευκαιρία στους χιλιάδες θεατές που δεν μπόρεσαν να την δουν, να εξασφαλίσουν μια θέση για την παράσταση. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.
Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα …ένα πικνίκ με το διάβολο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού
08.03.2016 14:34
Η τέταρτη παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής «Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα» …ένα πικνίκ με το διάβολο, είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ «Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα», η οποία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Πανουργιά.