Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ελληνικά Χρώματα στο εξωτερικό: Μεγάλη Εικαστική Έκθεση του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων

Ελληνικά Χρώματα στο εξωτερικό: Μεγάλη Εικαστική Έκθεση του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή τη συμμετοχή τριάντα νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, στην μεγάλη διεθνή εικαστική έκθεση που

πραγματοποιείται στην Ουάσινγκτον, στο \"John F. Kennedy Center for the Performing Arts\" διοργανώνει μεγάλη εικαστική έκθεση, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού, από τις 30 Ιουνίου έως τις 9 Ιουλίου 2010, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων \"ΜΕΛΙΝΑ\", παρουσιάζοντας τα έργα και τους δημιουργούς που συμμετέχουν στην αξιόλογη αυτή διεθνή διοργάνωση, με τίτλο \"Ελληνικά Χρώματα στο εξωτερικό\".
 
Συγκεκριμένα, ο  Μιχαήλ Ρωμανός που επιμελείται την Ελληνική συμμετοχή των καλλιτεχνών στη διεθνή έκθεση της Ουάσινγκτον, επέλεξε αντιπροσωπευτικά έργα των τριάντα Ελλήνων δημιουργών που συμμετέχουν στην μεγαλειώδη διοργάνωση του παγκοσμίως γνωστού Ιδρύματος και δημιούργησε μία εντυπωσιακή ομαδική έκθεση περισσότερων από εβδομήντα εικαστικών έργων, καταφέρνοντας να συνταιριάξει περίφημα τις διαφορετικές τεχνοτροπίες και στυλ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.
 
Όλα τα έργα της έκθεσης \"Ελληνικά Χρώματα στο εξωτερικό\" προβάλλονται ψηφιακά, ταυτόχρονα με την έκθεση και για ένα μήνα, από τη διαδικτυακή πύλη προώθησης πολιτιστικών γεγονότων \"Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού\": http://dromenatechnis.blogspot.com/ 
 
Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες:
 
Χλόη Ν. Αμαράντου, Νάνσυ Αναστοπούλου, Αγγελική Βαϊανού, Ναυσικά Βασιλείου, Άννυ Γιαβασιάν, Αθανασία Γιαξίδου, Δήμητρα Γκουτζιώτου, Δαμιανός, Μαρία - Θεοδώρα Δημάκη, Ειρήνη Ευθυμάκη, Μαρία Ζαβιτσάνου, Κατερίνα Καλουμένου, Έλενα Κοζοκάρου, Βίνια (Κλημανθία) Κονταξάκη, Θωμαή Κόντου, Μάγδα Κούρκουλου, Νίκος Λαμπρινός, Αντωνία Μαντζούκα, Σταύρος Μοσχόπουλος , Ελένη Μπαζιώτου, Κάλλη Μπέλλου, Μιχαήλ Ρωμανός, Εύα Σολδάτου, Ειρήνη Σπυριδάκη, Διονύσης Στεργίου, Πόλυ Τσακίρη, Κατερίνα Τσίτσελα, Αγάπη Χατζή.            
 
Η επιλογή των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην διεθνή έκθεση της Ουάσινγκτον, έγινε από την φετινή συμμετοχή των καλλιτεχνών στην μεγαλειώδη έκθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών, που διοργάνωσε το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Μιχαήλ Ρωμανού. 
 
 
Ο επιμελητής της εκθέσεως και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, Μιχαήλ Ρωμανός, προλογίζοντας την έκθεση τονίζει:
 
\"...Η έκθεση \"Ελληνικά Χρώματα στο εξωτερικό\" παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα, κυρίως ζωγραφικής, νέων καλλιτεχνών, με αφορμή την συμμετοχή τους στην μεγάλη διεθνή εικαστική έκθεση στην Ουάσινγκτον, στο \"John F. Kennedy Center for the Performing Arts\" τον Ιούνιο του 2010.

Οι περισσότεροι από αυτούς ζουν στην Ελλάδα αλλά δραστηριοποιούνται και στο εξωτερικό, προβάλλοντας τη δουλειά τους, σε αίθουσες τέχνης και γκαλερί στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου. Το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, είναι ορισμένες από τις μητροπόλεις όπου οι νέοι Έλληνες δημιουργοί , έχουν ήδη προβάλει τη δουλειά τους και ταυτόχρονα τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό.

Ανάμεσα τους και άλλοι νέοι καλλιτέχνες που ετοιμάζονται να ανοίξουν τα φτερά τους και να παρουσιάσουν τα έργα τους, για πρώτη φορά εκτός των συνόρων της χώρα μας.

Η έκθεση αυτή στοχεύει, στην επικοινωνία των νέων δημιουργών  με το φιλότεχνο κοινό και την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου καθώς παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα τους, ως ενδεικτικό της δουλειά τους, κατορθώνοντας να ταιριάξει τις διαφορετικές τάσεις και ροπές της σύγχρονης νεανικής δημιουργίας, που εντελώς ξεχωριστά ο κάθε καλλιτέχνης διαπραγματεύεται...\"

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας (Αthens Fine Arts Festival).

 

Σχετικές ειδήσεις
Ars Moriendi: Εικαστική έκθεση στο Σπίτι της Κύπρου
07.12.2016 15:51
Το Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζει την εικαστική έκθεση Ars Moriendi με έργα που εμπνέονται και διερευνούν την άρρηκτη σχέση του Ανθρώπου με τον Θάνατο.
Κοινός Τόπος / Common Ground: Διεθνής έκθεση εικαστικών
27.06.2016 11:29
Η Εικαστική Ομάδα TeeToTuM και ο Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατ-ART-ι σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Διεθνής Έκθεσης που διοργανώνουν με θέμα: Κοινός Τόπος (Common Ground), με τη συμμετοχή 27 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στις 17:30, στο Ναό Αγ.Σοφίας, στη Σοχώρα Ρεθύμνου καθώς και σε καφενεία και μαγαζιά της πλατείας Σοχώρας.
New Mythologies: εικαστική έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου
02.06.2016 15:53
Ο Πύργος Μπαζαίου εγκαινιάζει στις 18 Ιουνίου 2016 την φετινή εικαστική του έκθεση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, με τίτλο New Mythologies.
ΞενοΔοχείο: 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας
02.06.2016 14:49
Η 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί 6 - 26 Ιουνίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», με τίτλο ΞενοΔοχείο.
Spaced Out: ομαδική έκθεση στη Enia Gallery
12.05.2016 10:06
Η ΕΝΙΑ GALLERY αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει τη σύγχρονη διεθνή εικαστική σκηνή, μέσω της προβολής του εικαστικού έργου αξιόλογων νέων όσο και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.