Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Άνοδος και Πτώση της πόλης Μαχαγκόνυ

Άνοδος και Πτώση της πόλης Μαχαγκόνυ
Την Τρίτη 29 Ιουνίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Block 33 στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζεται το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ,

Άνοδος και Πτώση της πόλης Μαχαγκόνυ. Στη μέση μιας αμερικάνικης ερήμου, το αυτοκίνητο των καταζητούμενων Φάττυ, Μωυσή και Μπέγκμπικ χαλάει. Μην έχοντας άλλη επιλογή, οι τρεις φυγάδες αποφασίζουν να μείνουν εκεί. Έτσι, χτίζεται η πόλη Μαχαγκόνυ. Η πόλη-παγίδα.

Η πόλη όπου όλοι ζουν ξοδεύοντας και απολαμβάνοντας. Όπου όλα επιτρέπονται. Όλα, εκτός από τους απλήρωτους λογαριασμούς. Γιατί στο Μαχαγκόνυ δεν υπάρχει χειρότερο έγκλημα από το να μην έχει κανείς χρήματα.


Η φημισμένη όπερα των Μπέρτολτ Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ (που ανέβηκε για πρώτη φορά το 1930) έρχεται στη σκηνή του block 33 για να σχολιάσει την παγκόσμια επικαιρότητα. Γιατί η ανθρωπότητα και τα προβλήματά της δεν αλλάζουν ποτέ...

Με την υπόκρουση ζωντανής μουσικής, βασισμένης στο έργο του Weill, αλλά και πρωτότυπης, η θεατρική αυτή παράσταση , προϊόν της δουλειάς μίας ομάδας νέων καλλιτεχνών, υπόσχεται να αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός της πόλης.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Μαρία Χωραφά, σκηνοθεσία: Στέλλα Μεντβέντεβα, σκηνογραφία-ενδυματολογία: Εκάβη-Λουίζ Γουίτλοκ-Μπλάντελ, φωτισμοί: Ελένη Θωμαΐδου
μουσική: no knock entry

Παίζουν:
Δέσποινα Κολτσιδοπούλου, Τριαντάφυλλος Μποσταντζής, Γιώργος Παλιός, Νικόλας Νικητάκης, Θέμης Θεοχάρογλου, Δήμητρα Χαϊνά, Πένυ Ελευθεριάδου, Γεωργία Χουχούμη, Ζωή Λύρα, Εύη Παπαδοπούλου, Αντιγόνη Μπάρμπα

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Κασάπης, Θέμις Βελένη, Δημήτρης Δαλέζης, Νάσος Τομαράς

 

Σχετικές ειδήσεις
Η νοσταλγία ενός ρεμπέτη, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις
08.11.2016 10:36
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζεται η παράσταση «Η νοσταλγία ενός ρεμπέτη», ένα ταξίδι που συνδυάζει ζωντανή μουσική και παντομίμα το Σάββατο 12 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.
Μάνα κουράγιο και τα παιδιά της, του Μπέρτολτ Μπρεχτ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
10.10.2016 15:59
Η παράσταση του κλασικού αντιπολεμικού αριστουργήματος του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που γράφτηκε το 1939, ενώ ο συγγραφέας βρισκόταν αυτοεξόριστος στη Σουηδία, σηματοδοτεί μια διπλή επιστροφή στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ο Σέρβος σκηνοθέτης Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς επιστρέφει μετά από 13 χρόνια για να σκηνοθετήσει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα ένα από τα πιο επίκαιρα μπρεχτικά έργα.
Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, από την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα
24.06.2016 14:08
Με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου Γερμανού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ, η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα παρουσιάζει την παράσταση «Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ», μία συρραφή κειμένων από θεατρικά έργα και ποιήματα του.
Η πτώση του οίκου των Άσερ, του Έ. Ά. Πόε στο Θέατρο Rabbithole
23.05.2016 10:58
Η ομάδα Mannschaft [Μάνσαφτ] παρουσιάζει στο θέατρο Rabbithole το έργο του Έντγκρα Άλαν Πόε, Η πτώση του οίκου των Άσερ.
Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ουί, του Μ. Μπρεχτ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
07.03.2016 10:34
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί από την 1η Απριλίου το έργο του Μπερτολτ Μπρεχτ, Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ουί, σε μετάφραση Αλέξανδρου Κοέν και σκηνοθεσία Αγγελικής Καρυστινού.