Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Natassa Mare - Jason Carter, Τhe Embrace

Natassa Mare - Jason Carter, Τhe Embrace
Ο Eναγκαλισμός, όπως μεταφράζεται είναι ο τίτλος της νέας δουλειάς των Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου και Jason Carter που μόλις κυκλοφόρησε.

Ο Eναγκαλισμός, όπως μεταφράζεται είναι ο τίτλος της νέας δουλειάς των Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου και Jason Carter που μόλις κυκλοφόρησε.

Μία δυναμική μουσική σύμπραξη της ελληνίδας ερμηνεύτριας και του διεθνούς φήμης Βρετανού κιθαρίστα, δύο καταξιωμένων μουσικών της Ευρωπαϊκής έθνικ και jazz μουσικής σκηνής.

Το «Τhe Embrace» ένα πρότυπο μουσικό έργο με τη σφραγίδα της διαπολιτισμικότητας στα ηχοχρώματά του. Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση ενός μουσικού με διαδρομές στους ήχους των πολιτισμών του κόσμου και μίας βαθιά θεραπευτικής φωνής που γονιμοποιεί τον χώρο δημιουργώντας νέους, βιώσιμους, βαθιά λειτουργικούς τόπους.

Το cd διατίθεται αποκλειστικά από τα βιβλιοπωλεία Ιανός και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.jasoncarter.net/shop.htm

Η Νατάσσα Μάρε έχει συμμετάσχει σε σημαντικές διοργανώσεις και φεστιβάλ (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων, Women Creators of the Two Seas - Mediterranean and Black Sea/Unesco, European Worldwide Music Festival, Gaia Festival, Sur les chemins d' Oxor, Continental Artists κ.α.).

Τον Ιούνιο του 2002 κυκλοφορεί την πρώτη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου» αποσπώντας άριστες κριτικές από τα εγκυρότερα Ελληνικά μουσικά περιοδικά. Μέλος των καλλιτεχνών χωρίς σύνορα, συνεργάστηκε με τους Christine Alavoine και Marc Roger, στο projet Sur les chemins d' Oxor, με την υποστήριξη του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης και του Institut Francais.

O Jason Carter, έχει μαθητεύσει με τους κιθαρίστες John Williams και Paco Pena στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Έχει ηχογραφήσει 14 albums. Βραβευμένος για το μουσικό του έργο από το Βασιλικό Πριγκιπάτο του Bahrain και χώρες όπως η Φινλανδία και η Βρετανία έχει συνεργαστεί με μουσικούς και σχήματα από όλο τον κόσμο (Ιρλανδία, Κίνα, Πακιστάν, Ινδία, Ιράκ, Αίγυπτο και Αφρική), με καλλιτέχνες όπως οι: Larry Coryell, Trilok Gurtu, Nigel Kennedy, Antonio Forcione, Gordon Giltrap, Dominic Miller and Babik Reinhardt Hapriprasad Chaurasia) κι έχει ηχογραφήσει με καλλιτέχνες όπως οι: Nick Beggs, Phil Keaggy, Máire Brennan and Hossam Ramzy. Την δουλειά του την χαρακτηρίζει ένα μείγμα κλασσικής, jazz και flamenco τεχνοτροπίας.

Περισσότερες πληροφορίες: www.myspace.com/natassamare

Σχετικές ειδήσεις
Tα κορίτσια του Νείλου - Banat El Nile Band στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.01.2017 10:59
Οι Γέφυρες Πολιτισμών, ένας από τους βασικούς άξονες εκδηλώσεων της Σειράς Γέφυρες, φιλοξενούν, αυτό τον Ιανουάριο, μια ακόμη συναυλία που εξερευνά τα μουσικά μονοπάτια Ανατολής και Δύσης. Έτσι, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται το συγκρότημα Τα κορίτσια του Νείλου-Banat El Nile Band (μουσική διεύθυνση: Nervatte Mohamed Rifaat Garanah). Η εμφάνιση του γυναικείου μουσικού σχήματος στο Μέγαρο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα. Tη Σειρά Γέφυρες διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Οι εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων
13.06.2016 15:49
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Ο Χρίστος Τζιφάκης και ο Adolfo Vega στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
17.03.2016 16:39
O κιθαρίστας και συνθέτης Χρίστος Τζιφάκις και ο Σεβιλλιάνος χορευτής του flamenco, Adolfo Vega, γιορτάζουν την άνοιξη, την Κυριακή 10 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου, πλαισιωμένοι από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών της jazz και της latin σκηνής