Την Τρίτη 29 Ιουνίου η «βελούδινη» Melody Gardot με ένα υπέροχο, καινούργιο, jazz – blues άλμπουμ σε ρετρό στιλ που κέρδισε εξαιρετικές κριτικές και πούλησε

περισσότερο από μισό εκατομμύριο δίσκους στην Ευρώπη, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Ιούνιο, για μία συναυλία στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Η μουσικός από την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, έδειξε το ταλέντο της από το ντεμπούτο άλμπουμ της «Worrisome Heart» βουτώντας στην παράδοση της jazz και των blues μέσα όμως από τα προσωπικά της βιώματα και ένα ξεχωριστό στιλ ερμηνείας.

Ωστόσο και οι μεγαλύτεροι θαυμαστές της έμειναν έκθαμβοι με το δεύτερο άλμπουμ «My One And Only Thrill». Mιξάροντας latin ρυθμούς, blues και jazz έφτιαξε ένα άλμπουμ \”χτισμένο\” από πολλές εμπειρίες και συναισθήματα αγάπης, απώλειας ή διάρκειας.

Αν και μόλις 24 ετών, η Gardot έχει καταφέρει να αναδειχθεί ως μία από τις πλέον σημαντικότερες εκπροσώπους της jazz μουσικής στην Αμερική, με μοναδικές εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ jazz σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στα 19 της είχε ένα φοβερό ατύχημα που την καθήλωσε στο κρεβάτι και της δημιούργησε σοβαρά προβλήματα υγείας. Παρά τις δυσκολίες και τις ελάχιστες ελπίδες ανάκαμψης που της έδιναν οι γιατροί, ξεκίνησε να τραγουδά και πάλι. Η μουσική αποτελούσε το θεραπευτικό μέσο. «Το τραγούδι ήταν ένα μέρος αυτής της αποθεραπείας» αποκάλυπτε στις συνεντεύξεις της.

Αλλά αυτή η φοβερή ιστορία αποτελεί πια παρελθόν. Μετά το «My One And Only Thrill» τα φώτα της προσοχής έπεσαν πάνω στο μουσικό της ταλέντο. Το «My One And Only Thrill» είναι ένα υπέροχο jazz – blues άλμπουμ σε γοητευτικά παλιομοδίτικο στιλ, cool ύφος και όμορφες μελωδίες.

Η ερμηνεία της παραπέμπει στις γεμάτες πάθος ερμηνείες μεγάλων κλασικών τραγουδιστριών του είδους. Η μουσική της Gardot μας μεταφέρει τη γλυκιά ατμόσφαιρα από παλιές ταινίες του Χόλυγουντ.

Στην καρδιά του καλοκαιριού, σε ένα ατμοσφαιρικό θέατρο μέσα στο πράσινο, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε διαχρονικές και συναρπαστικές bossa nova, blues, noir και ρομαντικές μπαλάντες. Με τραγούδια όπως το Les Etoile, το Who Will Comfort me, το Υour Heart is as black as night, το The Rain. Τραγούδια που έχει γνωρίσει και αγαπήσει το ελληνικό κοινό, το οποίο ας μην ξεχνάμε ότι έκανε το “My One And Only Thrill” χρυσό.

Η νύχτα αυτή θα είναι ακόμα πιο λαμπερή. Mη χάσετε την μοναδική αυτή κυρία και την ευκαιρία να μοιραστείτε μαζί της “her one and only thrill”.

Ladies and gents, a star is born.