Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Fairytales από την αυλή της γιαγιάς

Fairytales από την αυλή της γιαγιάς
Μια πολύ δροσερή πρόταση έχουν να επιλέξουν για το καλοκαίρι στην Αθήνα αγαπούν τα παραμύθια! Μέχρι την 1η Αυγούστου

στο Μοναστηράκι, σε μια αυλή στο κέντρο της Αθήνας θα παρουσιαστούν παραμύθια για μεγάλους ατάκτως ερριμένα.

Όταν ήμασταν παιδιά, μας έλεγαν παραμύθια. Συνήθως η γιαγιά. Τώρα που είμαστε πιο παιδιά από ποτέ, επιστρέφουμε στο σπίτι της γιαγιάς και γινόμαστε εμείς οι ήρωες εκείνων των παραμυθιών.

Το έργο κρατάει την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία ακούσαμε αυτές τις ιστορίες αλλά διαπραγματεύεται τους ήρωες και τους μύθους των παραμυθιών μέσω εικόνων, παρανοήσεων κι ερωτημάτων που μας γέννησαν. Έτσι βρισκόμαστε σε μια παλιά αθηναϊκή αυλή κι ο χρόνος χάνεται ανάμεσά μας. Εμπρός για τα καλοκαίρια που αφήσαμε πίσω μας!


Συντελεστές:

Κείμενα – σκηνοθεσία: Ζωή Ξανθοπούλου – Μάρκος Σαρρής
Φωτισμοί: Σοφία Αλέξιάδου
Μουσική επιμέλεια: Σάκης Βαργεμτζίδης
Παραγωγή: Αθηναϊκή Μυθοποιία

Παίζουν:  Μαρία Ανδρικοπούλου, Βασιλεία Ιγγλέση, Δημήτρης Κουρέας, Σταύρος Μπαφέτης
Αννίτα Καπουσίζη, Μάρκος Σαρρής


Υποστηρικτής: Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση

Σχετικές ειδήσεις
Οι Γειτόνισσες του Παντελή Χορν στην Αθηναϊκή Σκηνή
03.11.2016 15:13
«Οι γειτόνισσες», η καλύτερη ηθογραφία του Παντελή Χορν, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο σύγχρονο θέατρο, στην Αθηναϊκή Σκηνή των Κάλβου-Καλαμπόκη και σκηνοθετεί η Αλεξάνδρα Βουτζουράκη.
Βρώμικα Παραμύθια από την ομάδα Άπειρον στο 104
05.08.2016 15:12
Από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 θα παρουσιάζεται στο θέατρο 104 το έργο Βρώμικα Παραμύθια σε σκηνοθεσία της Θάλειας Γρίβα.
Εις το φως της ημέρας από την ομάδα προΤΑΣΗ στο Κάστρο της Άρτας
22.07.2016 16:40
Η 33η δράση της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ εστιάζει στο καβαφικό έργο και παρουσιάζει επί σκηνής και οθόνης το αφήγημα «Εις το φως της ημέρας» στο Κάστρο της Άρτας, την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016.
Εις το φως της ημέρας από την ομάδα προΤΑΣΗ στο Ηράκλειο Κρήτης
27.06.2016 14:57
Η 33η δράση της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ (όπως και η πρώτη) εστιάζει στο καβαφικό έργο και παρουσιάζει επί σκηνής και οθόνης το μοναδικό αφήγημα του Αλεξανδρινού ποιητή «Εις το φως της ημέρας», εντός των ενετικών τειχών του Μεγάλου Κάστρου και συγκεκριμένα στη χαμηλή πλατεία της Πύλης Βιτούρι, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016».
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded) ξανά στο Βρυσάκι
20.05.2016 10:46
Η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επιστρέφει τον Ιούνιο στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα θα ανοίξει την πόρτα του για τον Ιούνιο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.