Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ζαν Κοκτώ – Τέσσερις Εικόνες στο θέατρο Επί Κολωνώ

Ζαν Κοκτώ – Τέσσερις Εικόνες στο θέατρο Επί Κολωνώ
Η «Commedia di Τέχνη», δηλαδή η Ζωή Ακαμιωτάκη και ο Νάσος Παπαστάθης, παρουσιάζουν την παράσταση «Ζαν Κοκτώ – Τέσσερις Εικόνες»

στο θέατρο Επί Κολωνώ. Είναι μια ομάδα που ξεκινά τώρα την δημιουργική της πορεία μετά από μια ιδέα που είχαμε εμείς, η Ζωή (Ακαμιωτάκη) και ο Νάσος (Παπαστάθης), που εμψυχώνουμε και την πρωτοβουλία αυτή.

Η ομάδα αυτή θέλει να πλαισιώνεται από τη ζωντάνια, την κοινωνική και επικοινωνιακή υφή του λαϊκού θεατρικού είδους της Ιταλίας, Commedia del’ Arte, και την πολύπλευρη λειτουργία της τέχνης σε επίπεδο πολιτιστικό, αισθητικό, κοινωνικό, ψυχολογικό και παιδαγωγικό.

Η παράστασή μας, με βασικό υλικό τέσσερα μονόπρακτα του Ζαν Κοκτώ, παρουσιάζει ένα ταξίδι στα συναισθήματα των ανθρώπων. Τέσσερις ιστορίες καθημερινές παίρνουν ένα άλλο νόημα με τη γραφή του Κοκτώ.

Μοιάζουν με ποιήματα που έχουν γραφεί σε θεατρικό λόγο. Ο συγγραφέας γράφει με βάση τα συναισθήματα και όχι με βάση τη νοητική λογική. Οι εικόνες που πλάθει δίνουν στην αστική ζωή έναν ρομαντισμό που απώθησε και δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά.

Ο θεατής θα ταξιδέψει σε μια διαδρομή εικόνων γεμάτες από συναισθήματα, που οι ήρωες προβάλουν τον λυρισμό της ζωής , που προτιμάμε να αγνοούμε. Οι τέσσερις ιστορίες, μαζί με την συντροφιά τραγουδιών, θέλουν να αφήσουν στον θεατή την αίσθηση του ταξιδιού στα συναισθήματα.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Off off Athens Festival (φεστιβάλ performance νέων ομάδων, στο φουαγιέ του θεάτρου Επί Κολωνώ).

Σχετικές ειδήσεις
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος
12.10.2016 14:41
Η παράσταση «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε σε επιλεγμένα φεστιβάλ της Ελλάδας θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος.
«Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ» για 4η χρονιά στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές
30.09.2016 12:15
Η θεατρική ομάδα του Θεάτρου Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος συνεχίζει για τέταρτη χρονιά κάθε Δευτέρα στις 19:30 και Τρίτη στις 21:30, από την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 την παράσταση «ΕΓΩ, Η ΜΑΡΘΑ ΦΡΟΥΝΤ» της Γιούλης Ζήκου, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Φωτεινής Τσαλίκογλου.
Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος: Παραστάσεις χειμερινής περιόδου 2016-17
28.09.2016 15:49
Το Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το πρόγραμμα παραστάσεων για τη χειμερινή περίοδο 2016-2017.
Quintet ’84 από την ομάδα Ον OFF στο Θέατρο Φούρνος
13.05.2016 14:58
Η ομάδα Ον OFF παρουσιάζει στο Θέατρο Φούρνος από τις 26 Μαΐου 2016 για τέσσερις παραστάσεις την μουσικοθεατρική παράσταση Quintet ’84.
Ελευθέριος Βενιζέλος του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές
25.04.2016 13:21
Στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζεται από την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου.