Με δύο συναυλίες στη Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Νικολούδης παρουσιάζει την Τετάρτη 23 Ιουνίου στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης,

στο Λόφο του Άη – Γιάννη και την Πέμπτη 24 Ιουνίου  στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου (Πανταζοπούλου 10) του Δήμου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, δύο βραδιές γεμάτες από τραγούδια!

Τραγούδια τόσο από τους δικούς του δίσκους όσο και άλλων που «ζηλεύει» και αγαπάει πολύ! Παλιά και καινούργια, έντεχνα και λαϊκά, παραδοσιακά και σύγχρονα. Παρέα με σπουδαίους σολίστες μουσικούς οι οποίοι ερμηνεύουν – πρωταγωνιστούν.

Μαζί του οι μουσικοί: Μιχάλης Πιπέρκος – πνευστά, Σάκης Λάϊος – πιάνο, Στέργιος Κουλαξίδης – μπουζούκι, μαντολίνο, Μπάμπης Πετσίνης – τύμπανα, Γιώργος Σιδέρης – μπάσο

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Νικολούδη

Ο Δημήτρης Νικολούδης γεννήθηκε στα Βασιλικά της Θεσσαλονίκης. Μεγάλωσε με δημοτικά νανουρίσματα της γιαγιάς του και τις λαϊκές γιορτές με τα πανηγύρια, ακούγοντας τους δύο μοναδικούς μουσικούς των Βασιλικών να παίζουν κλαρίνο και λαούτο. Μέσα από αυτά τα βιώματα λοιπόν, γεννήθηκε μέσα του μια απέραντη αγάπη για το Δημοτικό τραγούδι.

Το 1994 κυκλοφορεί η πρώτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “Το Αιώνιο Παράπονο”, σε μουσική και στίχους του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου. To 1998 κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά “Με τέχνη και με πάθος” με τραγούδια του Ντίνου Χριστιανόπουλου και του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Από το 1994 έως το 2000 υπήρξε βασικός ερμηνευτής της ορχήστρας της ΕΡΤ-3 με την οποία ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχε σε συναυλίες του Μίκη Θεοδωράκη το 1995, τραγούδησε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων στο πλευρό της Μαρίας Φαραντούρη  στο Ηρώδειο το 2001 κ.α. Τον Οκτώβριο του 2004, τραγούδησε μαζί με τον Μανώλη Μητσιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο αφιέρωμα με τίτλο “Το νόμπελ στο Ελληνικό Τραγούδι”.

Το 2000 εμφανίζεται στην τηλεόραση της ΕΤ-3 με την εκπομπή «Στίχοι…μετά μουσικής», ενώ σήμερα είναι μόνιμος συνεργάτης του πολιτιστικού ραδιοφώνου της ΕΤ3, του 9,58. 

Από το 2001 ο Δημήτρης Νικολούδης έχει επιλέξει το δύσκολο δρόμο των προσωπικών παραγωγών με θέματα και υλικό που ο ίδιος επιλέγει και επιμελείται. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει ένα αφιέρωμα στο έργο του πολύ σημαντικού Έλληνα συνθέτη Μάνο Λοΐζο, τη μουσική παράσταση «το τρίτο κουδούνι – τα παντοτινά τραγούδια του θεάτρου» και ένα αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατό του.

Το Οκτώβριο του 2006 ετοίμασε μια ειδική παραγωγή για τα Δημήτρια, με τίτλο «Θεσσαλονίκη με ρίμες και με νότες», στην οποία συμμετείχε και ο Μ. Μητσιάς.

Το 2006 κυκλοφόρησε η τρίτη δουλειά του με τίτλο “…Όταν ξεκίνησε το όνειρο”, με 2 ανέκδοτα τραγούδια των Π.Παρασχόπουλου σε ποίηση Β.Ρώτα και Σ.Κασσάρα σε ποίηση Γ.Σκαρίμπα, ένα τραγούδι του Ντ.Χριστιανόπουλου και ένα σμυρνέϊκο.

Το Νοέμβριο του 2007 και μετά από μια μεγάλη καλοκαρινή περιοδεία ο Δημήτρης Νικολούδης παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη μουσική παράσταση “Θεσσαλονίκη: Ποίηση και Μουσική”. Η μουσική αυτή παράσταση έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό.

Τον Φεβρουάριο του 2008 κυκλοφόρησε η τελευταία δισκογραφική δουλειά του με τίτλο “Ηλιόσπορος”, η οποία περιλαμβάνει 5 αγαπημένα δημοτικά τραγούδια, διασκευασμένα με τρόπο τέτοιο ώστε να έρθουν πιο κοντά στο σήμερα.
Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα συνεχίζεται αμείωτα με τις δεκάδες συναυλίες που δίνει κάθε χρόνο, μέσω των οποίων έρχεται σε επαφή με το κοινό του σε όλη την Ελλάδα.