Αρκετές είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αυτές τις ημέρες στη συμπρωτεύουσα. Τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, η Μαρίζα Κωχ και ο Γιώργος Καζαντζής,

υποδέχονται το κοινό τους στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου. Συμμετέχουν: Φωτεινή Βελεσιώτου, Μαρία Θωίδου, οι ΚΟΥΡΗΤΕΣ, και οι Μπάντες Δρόμου του Κρουστόφωνου και των Ρεμπέτ Brasscer.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και της \”Ελληνικής Ένωσης για την Μουσική Εκπαίδευση-ΕΕΜΕ\” και εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Μουσικής».

Τοποθεσία: Δημοτικό Θέατρο Κήπου, Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία: Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010, ώρα: 21.00

Εκτός όμως από τη συναυλία της Μαρίζας Κωχ, το Ε΄ δημοτικό Διαμέρισμα διοργανώνει έκθεση έργων κοσμημάτων των μαθητών του τμήματος Κοσμήματος των καλλιτεχνικών εργαστηρίων του Ε’ Δημοτικού Διαμερίσματος στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για το 2010.

Τοποθεσία: Αίθουσα τέχνης του Ε΄ Διαμερίσματος (Πέτρου Συνδίκα 24)
Ημερομηνία: Εγκαίνια: Δευτέρα 21 Ιουνίου, στις 20:00, διάρκεια έκθεσης: έως την Παρασκευή 25 Ιουλίου, ημέρες και ώρες: 9:00-14:30 & 17:30-21:30 εκτός Σαββάτου και Κυριακής. 

Εκτός από την έκθεση κοσμήματος, οι φίλοι των κόμικς θα έχουν τη χαρά να παρευρεθούν στην  έκθεσης έργων σκίτσου και κόμικς των σπουδαστών των εργαστηρίων των Περιφερειακών Βιβλιοθηκών  που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του τμήματος περιφερειακών βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα εργαστήρια σκίτσου και κόμικς πραγματοποιούνται σε τρεις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες (40 Εκκλησιών, Κωνσταντινουπόλεως και Χαριλάου) και απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να μάθουν για το σκίτσο, τη γελοιογραφία και τα κόμικς και να καλλιεργήσουν την οξυδέρκεια την κριτική τους σκέψη.

Ο επισκέπτης της έκθεσης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τα έργα των σπουδαστών και να παρακολουθήσει την εξέλιξή τους καθώς τα εργαστήρια συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά.

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Βιβλιοθήκη Χαριλάου και την Παρασκευή 25  Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στη Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως.
Τοποθεσία: Βιβλιοθήκη Χαριλάου, Στεφάνου Νούκα & Νικάνορος & Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως
Κωνσταντινουπόλεως 45
Ημερομηνία: εγκαίνια στη βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως: Παρασκευή 25  Ιουνίου 2010, ώρα: 19.00. Τα έργα θα εκτίθενται  μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Πληροφορίες: Τηλ.: Βιβλιοθήκη Χαριλάου: 2310324666 και Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως: 2310315100