Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

H Barbara Mendes στο προαύλιο του Badminton

H Barbara Mendes στο προαύλιο του Badminton
Το Μουσικό Προαύλιο στο Badminton φιλοξενεί μία από τις πιο σπουδαίες μορφές της σύγχρονης βραζιλιάνικης μουσικής -και πολύ αγαπημένη του ελληνικού κοινού-, την Barbara Mendes, από ...

τη Δευτέρα 21 Ιουνίου και για έξι ακόμα εμφανίσεις, μέχρι και τις 26 Ιουνίου.

Η Barbara Mendes κινούμενη μουσικά από τη σύγχρονη musica popular brasileira και την bossa nova έως την Dance electronica, με πάθος, έντονη εκφραστικότητα και εξαιρετική ερμηνεία, είναι σήμερα μία από τις σπουδαίες τραγουδίστριες της σύγχρονης βραζιλιάνικης μουσικής.

Όλα αυτά τα χρόνια έχτισε το καλλιτεχνικό της image με απλά και σταθερά βήματα, πιάνοντας μια ευρεία εκφραστική γκάμα που ξεκινάει από την urban μουσική της πατρίδας της, πάει στην καθαρή τζαζ νοοτροπία της Νέας Υόρκης και έρχεται στην πολυμορφική Ευρώπη.

To πρώτο live άλμπουμ της είναι ηχογραφημένο στο Half Note Jazz Club και μέσα από τις εμφανίσεις και τις συνεργασίες της η Barbara Mendes επεκτείνει την τέχνη της σε περιοχές που ξεκινούν από τη σύγχρονη musica popular brasileira και φθάνουν ως την dance electronica – έχοντας σα μόνιμη βάση της την τζαζ. Και πάνω απ’ όλα, φωνή που βγάζει πολύ συναίσθημα και μια παρουσία σταθερά hot...!

Σχετικές ειδήσεις
Μια γέφυρα μουσικής επάνω από τη Συγγρού vol. 2
12.01.2017 16:49
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώνουν τις δυνάμεις τους, για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργανώνοντας έναν κύκλο συναυλιών, που γεφυρώνει σύγχρονη και παλαιά μουσική έκφραση: Μια γέφυρα μουσικής επάνω από τη Συγγρού vol. 2.
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στην ταράτσα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
14.06.2016 16:41
Με μια συναυλία αφιερωμένη στην σύγχρονη όπερα και μουσική του 20ου και του 21ου αιώνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην βεράντα του 4ου ορόφου στο νέο κτήριο του Μουσείου, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, στις 21.30.
Οι Superbacana επιστρέφουν στο Faust
01.04.2016 14:31
Μετά την επιτυχία της πρώτης του εμφάνισης στο Faust οι Superbacana επιστρέφουν για άλλη μια βραδιά ξέφρενης Βραζιλιανικης μουσικής.
Η παράσταση - αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα στο Θέατρο Badminton
09.03.2016 10:35
Η πετυχημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα “Σ' αναζητώ” και την αγάπη του για “τη δική του την πατρίδα, που έχει μοιραστεί στα δυο”, μετά τις 2 μεγάλες sold out συναυλίες στο κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έρχεται για δύο ακόμα ξεχωριστές βραδιές τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Απριλίου στο Θέατρο Badminton.