Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

H Barbara Mendes στο προαύλιο του Badminton

H Barbara Mendes στο προαύλιο του Badminton
Το Μουσικό Προαύλιο στο Badminton φιλοξενεί μία από τις πιο σπουδαίες μορφές της σύγχρονης βραζιλιάνικης μουσικής -και πολύ αγαπημένη του ελληνικού κοινού-, την Barbara Mendes, από ...

τη Δευτέρα 21 Ιουνίου και για έξι ακόμα εμφανίσεις, μέχρι και τις 26 Ιουνίου.

Η Barbara Mendes κινούμενη μουσικά από τη σύγχρονη musica popular brasileira και την bossa nova έως την Dance electronica, με πάθος, έντονη εκφραστικότητα και εξαιρετική ερμηνεία, είναι σήμερα μία από τις σπουδαίες τραγουδίστριες της σύγχρονης βραζιλιάνικης μουσικής.

Όλα αυτά τα χρόνια έχτισε το καλλιτεχνικό της image με απλά και σταθερά βήματα, πιάνοντας μια ευρεία εκφραστική γκάμα που ξεκινάει από την urban μουσική της πατρίδας της, πάει στην καθαρή τζαζ νοοτροπία της Νέας Υόρκης και έρχεται στην πολυμορφική Ευρώπη.

To πρώτο live άλμπουμ της είναι ηχογραφημένο στο Half Note Jazz Club και μέσα από τις εμφανίσεις και τις συνεργασίες της η Barbara Mendes επεκτείνει την τέχνη της σε περιοχές που ξεκινούν από τη σύγχρονη musica popular brasileira και φθάνουν ως την dance electronica – έχοντας σα μόνιμη βάση της την τζαζ. Και πάνω απ’ όλα, φωνή που βγάζει πολύ συναίσθημα και μια παρουσία σταθερά hot...!

Σχετικές ειδήσεις
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στην ταράτσα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
14.06.2016 16:41
Με μια συναυλία αφιερωμένη στην σύγχρονη όπερα και μουσική του 20ου και του 21ου αιώνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην βεράντα του 4ου ορόφου στο νέο κτήριο του Μουσείου, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, στις 21.30.
Η παράσταση - αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα στο Θέατρο Badminton
09.03.2016 10:35
Η πετυχημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα “Σ' αναζητώ” και την αγάπη του για “τη δική του την πατρίδα, που έχει μοιραστεί στα δυο”, μετά τις 2 μεγάλες sold out συναυλίες στο κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έρχεται για δύο ακόμα ξεχωριστές βραδιές τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Απριλίου στο Θέατρο Badminton.
Σύγχρονη μουσική χωρίς κώδικες: Ολοήμερο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.02.2016 15:42
Ο Θόδωρος Αντωνίου, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, ο Χρίστος Παπαγεωργίου και ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος προτείνουν στο κοινό το ολοήμερο αφιέρωμα «Σύγχρονη μουσική χωρίς κώδικες», που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2016 (12:30 – 23:00) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος και στην Αίθουσα Banquet.
Μουσική + Ποίηση: Η 4η βραδιά στο Τριανόν
25.01.2016 11:01
To δίκτυο δράσης Music Is, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο «Μουσική + Ποίηση» προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ της σύγχρονης μουσικής και ποιητικής δημιουργίας.
Μουσική + Ποίηση: Η 3η βραδιά στο Τριανόν
30.12.2015 10:35
To δίκτυο δράσης Music Is, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο «Μουσική + Ποίηση» προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ της σύγχρονης μουσικής και ποιητικής δημιουργίας.