Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Η Ζωή Τηγανούρια ζωντανά στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84

Η Ζωή Τηγανούρια ζωντανά στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84

Η μουσικοσυνθέτης και ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, στη γιορτή της μουσικής, θα χαρίσει υπέροχες μουσικές

 

Σε όσους παρεβρεθούν στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84.

Οι κακόφημες συνοικίες της  της Αργεντινής, το αγωνιώδες  Παρίσι του \'50, η διχασμένη Κούβα, η Αμερική της λάμψης, τα κοντινά Βαλκάνια και η Ελλάδα της Μακεδονίας, των νησιών της Θράκης  της Ηπείρου, του παλιού λαϊκού  πάλκου, η Αθήνα του γραμμοφώνου, γιορτάζουν μαζί  με τις μουσικές τους σε μια  παράσταση-απόδειξη πως  η μουσική είναι μια και  αδιαίρετη.
 
Πλαισιωμένη από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, με μαέστρο τον Ηλία Αργυρόπουλο, μέσα από ρυθμούς latin, tango, jazz, παραδοσιακούς και λαϊκούς, η Ζωή Τηγανούρια διασκευάζει με τον αισθησιακό δυναμισμό της γνωστούς συνθέτες και παρουσιάζει επιλεγμένες στιγμές από την προσωπική της δισκογραφία .

Το τραγουδιστικό μέρος του προγράμματος έχει αναλάβει η Άννα Μελίτη, την ατμόσφαιρα της Αργεντινής ζωντανεύουν οι χορευτές tango Ευδοκία Δαμιανού και Δημήτριος Λουκάκης, ενώ ειδικά για τη βραδιά της γιορτής η Ζωή προσκαλεί για τα «μονοπάτια» της την τραγουδίστρια Άννα Μαρία Κάλφα στη σκηνή . Ξεχωριστή στιγμή – έκπληξη - της βραδιάς: «tango για τρία ακορντεόν», με special guest τον μουσικοσυνθέτη Μάριο Στρόφαλη που μαζί με τη Ζωή και τον Βαγγέλη Βεργωτή θα μας μυήσουν στις παλιές καλές εποχές του ακορντεόν.

«Η μουσική, δεν είναι κλειστή. Υπάρχουν μελωδίες που μοιάζουν να ανήκουν σε όλους, αφού η μουσική είναι ένα σύμπαν ολόκληρο, φτιαγμένο από αισθήσεις» θα πει και η ίδια η Ζωή, προσκαλώντας τον κόσμο να ανέβει μαζί της τη Δευτέρα 21 Ιουνίου στο «καράβι» της παγκόσμιας γιορτής…

Σχετικές ειδήσεις
Γυναικεία Υπόθεση με τη Ζωή Τηγανούρια στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.02.2017 15:43
Η Ζωή Τηγανούρια θα εμφανιστεί στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, για μία συναυλία για τη γυναίκα.
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Μουσικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη
07.06.2016 12:58
Μία εναλλακτική πρόταση στην καλοκαιρινή διασκέδαση στην πόλη αποτελεί ο κύκλος εκδηλώσεων «Μουσικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κάθε Δευτέρα, από 13 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου.
Ήταν μια στιγμή: Ο Κώστας Πρατσινάκης ζωντανά στον Ιανό
27.05.2016 11:44
Ο Κώστας Πρατσινάκης κατεβαίνει από την Θεσσαλονίκη στην μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ στις 4 Ιουνίου 2016 για να συναντηθεί με τους φίλους του στην Αθήνα.
Η Ραχήλ Τσελεπίδου και ο Γιάννης Κυρατσός ζωντανά στον Ιανό
25.05.2016 13:14
Επειδή οι καλές παρέες κρατάνε στο χρόνο, η Ραχήλ Τσελεπίδου και ο Γιάννης Κυρατσός, έχοντας στις αποσκευές τους πάνω από 120 εμφανίσεις ανά την Ελλάδα, ενώνουν τις μουσικές τους για τρίτη χρονιά και συναντιούνται στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ στις 3 Ιουνίου 2016 σε μια μουσική βόλτα που σχεδίασαν οι ίδιοι.