Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Έκτακτες παραστάσεις στο θέατρο Ροές στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων

Έκτακτες παραστάσεις στο θέατρο Ροές στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων
Στις 17 και 18 Ιουνίου στο θέατρο Ροές, η ομάδα YELP danceco παρουσιάζει σε δύο έκτακτες παραστάσεις το το LEXICON,

στα πλαίσια της βραδιάς Σόλο Χ 3 για δύο μαζί με άλλα δύο σόλο από τη Νατάσα Αρέθα και τη Δάφνη Στεφάνου . Το Lexicon επιστρέφει το χορό στο κέντρο του, στις βασικές του συνιστώσες: Το κινούμενο σώμα , το χώρο και το χρόνο. Δημιουργεί ένα κινητικό λεξικό ποιοτήτων με συγγραφείς τη χορογράφο Μαριέλα Νέστορα και τη χορεύτρια Μαριλένα Πετρίδου.

Αρχικά, το σώμα ως εργαλείο: η κίνηση αποστασιοποιημένη και εκτεθειμένη, πέρα από την αφηγηματικότητα αλλά και τις άλλες συμπράττουσες τέχνες που συνολικά δημιουργούν τη σκηνική σύνθεση .

Στο δεύτερο μέρος, ο χορευτής ως ερμηνευτής πια, εκτελεί το κινητικό αυτό λεξικό, απορροφώντας βιωματικά και κιναισθητικά την κίνηση που πράττει. Εμβαθύνει στην τέχνη του χορού ως παραστατική τέχνη,  με συνεργούς  τη μουσική , το κοστούμι και το φώς. Ο χορευτής συνδιαλέγεται με το σώμα του ως  εργαλείο, ενεργειακό περιεχόμενο και εικόνα.

Το Lexicon εξελίσσεται από το 3ο Πανόραμα Χορού του Σ.Ε.Χ. Συναντήσεις (Μουσείο Μπενάκη- Απρίλιος 2009), το 8ο Φεστιβάλ του Σ.Ε.Χ. (Μάιος 2009), το 9ο Φεστιβάλ του Σ.Ε.Χ. (Μάιος 2010) και τον Ιούλιο 2010 θα παρουσιαστεί στα Χανιά (Κρήτη).

Συντελεστές

Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα, Χορεύει: Μαριλένα Πετρίδου, Μουσική: ILIOS
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Βίντεο: Λουΐζoς Ασλανίδης, Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου

Σχετικές ειδήσεις
Νέες Δυνάμεις: μια βραδιά για τους τελειόφοιτους των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού
29.06.2016 14:30
Για τέταρτη φορά το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, διοργανώνουν στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, που ολοκληρώθηκε, μια συμβολική βραδιά με τίτλο “Νέες Δυνάμεις” που τιμά την εκπαίδευση και υπογραμμίζει τη σημασία της.
Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό, από τους YELP danceco. και Μαριέλα Νέστορα​ στο Φεστιβάλ Αθηνών
29.06.2016 11:17
Η ομάδα YELP danceco. και η Μαριέλα Νέστορα​ παρουσιάζουν στις 8 και 9 Ιουλίου 2016 στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό.
Into her geo#metries, της Αθανασίας Κανελλοπούλου στο 15ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων
07.06.2016 10:44
Η Αθανασία Κανελλοπούλου παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση Into her geo#metries.
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.