Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Καλοκαιρινή συνάντηση στο Συνεργείο με θέατρο, βιβλίο, μουσική και εκθέσεις

Καλοκαιρινή συνάντηση στο Συνεργείο με θέατρο, βιβλίο, μουσική και εκθέσεις
Την Τρίτη 15 Ιουνίου ο θεατρικός χώρος Συνεργείο παρουσιάζει μια σειρά εκδηλώσεων που αφορούν στο θέατρο, τη μουσική

και τα εικαστικά .  Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

TΡΙΤΗ 15 Ιουνίου 2010

18.30 - Ξενάγηση στην έκθεση STATION Athens από την ομάδα νεαρών προσφύγων των εργαστηρίων art therapy των Μ.Κ.Ο. ΑΜΑΚΑ, ΑΡΣΙΣ και ΠΟΛΥΠΛΑΝΗΤΗ. Οκτώ έφηβοι μετανάστες από διαφορετικά μέρη του κόσμου θα μοιραστούν μαζί μας τις ιστορίες τους, τους προβληματισμούς τους και τα όνειρά τους μέσα από μία συλλογική εικαστική έκθεση. Η εικαστική επιμέλεια των εκθέσεων ανήκει στην Αλεξάνδρα Σιάφκου, στον Αριστοτέλη Καρανάνο και στα παιδιά των εργαστηρίων.

20.30 - Δραματοποιημένες σκηνές από το μυθιστόρημα του Β. Ραπτόπουλου Η επινόηση της πραγματικότητας (εκδ. Κέδρος). Πέντε αυτοτελείς συνέχειες ζωντάνεψαν ήδη στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και στα καταστήματα Fnac στο Mall, Public στον Πειραιά, Ευριπίδης στο Χαλάνδρι και Συλλαβή στο Παγκράτι.

Τώρα, όλες οι σκηνές μαζί, θα παρουσιαστούν σε μια ενιαία παράσταση-δρώμενο, όπου αποσπάσματα και χαρακτήρες από την Επινόηση της πραγματικότητας θα συνυπάρξουν δημιουργικά σε μια ανανεωμένη σύνθεση των πέντε μεμονωμένων επεισόδιων. Την σκηνοθεσία υπογράφουν η Ειρήνη Δράκου, η Γιολάντα Μαρκοπούλου, η Λίλλυ Μελεμέ, ο Χρήστος Στρέπκος και ο  Άρης Τρουπάκης. Η ενδυματολογία ανήκει στην Αλεξάνδρα Σιάφκου. Εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Μαρία Αιγινίτου, Γιάννης Διαμαντής, Ζωή Ξανθοπούλου, Μόνικα Κολοκοτρώνη, Γιώτα Μηλίτση, Δημήτρης Μυλωνάς, Νατάσα Νταϊλιάνη, Ρένα Κυπριώτη, Αλέξανδρος Παρίσης, Μάρκος Σαρρής και Σπύρος Τσεκούρας.

22.00 - Η μουσικοκινηματική εξτραβαγκάνζα ‘String Psygology’ από τους ‘Πάνος Αθνσπλος & οι Μάστερζ οβ δε Στρινγκζ’. Μία παράστασή που αφορά στο σύγχρονο κόσμο που αναπτύσσεται μέσα στις πόλεις, συνδιάζοντας τήν Αριστοφανική πολιτικοκοινωνική σάτιρα με το Επικό στοιχείο της εξιστόρησης, τη στοχαστική μελαγχολία της ροκ μπαλάντας με την ανεμελιά των αυτοσχεδιαστικών μετεωρισμών, το χιούμορ και την λιτότητα της λαϊκής τέχνης με  την εξτραβαγκάντσα μιάς Μπαρόκ καμπαρέ μυθωδίας.

Εμφανίζονται οι ηθοποιοί και μουσικοί: Πάνος Αθανασόπουλος (συνθέσεις, ποιήματα , σάζι, κιθάρα), Λεονάρδος Μπατής (κλαρίνο,ηθοποιία), Μιχάλης Καταχανάς (βιόλα), Γιώργος Πετκάρης (τενόρο καί σοπράνο σαξόφωνα), Βασίλης Λιώσης (κρουστά), Γιάννης Δεσποτάκης (κρουστά, φωνές, ντράμς), Ντίνος Ποντικός (ηθοποιία), Ειρήνη (φωνή), Ελένη (φωνή) και Βίκυ (φωνή).

Σχετικές ειδήσεις
Solidus: εικαστικά παρέμβαση της Θεοδώρας Κώτση – Φελίτσι στην Ελευσίνα
17.10.2016 13:35
Τον τίτλο Solidus (ύλη, σταθερότητα) επέλεξε για την εικαστική της παρέμβαση, που πραγματοποιείται, με την υποστήριξη του Δήμου Ελευσίνας, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016 και της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, η εικαστικός Θεοδώρα Κώτση – Φελίτσι.
Εικαστικά ταξίδια στο Άγιον Όρος: Έκθεση των Doug Patterson & Tim Vyner στο Βελιγράδι
17.08.2016 14:24
Η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του 23ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Βυζαντινών Σπουδών (22-27 Αυγούστου 2016), παρουσιάζει στο Βελιγράδι την Έκθεση ζωγραφικής των Βρετανών ζωγράφων Doug Patterson & Tim Vyner με τίτλο «Εικαστικά ταξίδια στο Άγιον Όρος».
The human passage: Εκθέσεις της Gilda Frumkin Βασιλειάδη σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά
05.07.2016 13:47
Με δύο Εκθέσεις Ζωγραφικής με τίτλο "The human passage", μία στην Κέρκυρα και μία στην Κεφαλλονιά, συμμετέχει η Gilda Frumkin Βασιλειάδη στα εικαστικά δρώμενα του φετινού καλοκαιριού.
New Mythologies: εικαστική έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου
02.06.2016 15:53
Ο Πύργος Μπαζαίου εγκαινιάζει στις 18 Ιουνίου 2016 την φετινή εικαστική του έκθεση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, με τίτλο New Mythologies.
ΞενοΔοχείο: 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας
02.06.2016 14:49
Η 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί 6 - 26 Ιουνίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», με τίτλο ΞενοΔοχείο.