Από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουλίου θα διαρκέσει στην αίθουσα τέχνης mihalarias art στην Κηφισιά, η έκθεση της Χρύσας

με θέμα, Memories of Chinatown & Memories of American Cityscapes.  Η έκθεση περιλαμβάνει έργα της καλλιτέχνιδος που καλύπτουν τη χρονική περίοδο 1988 – 2003 και αποτελείται – όπως μαρτυρά και ο τίτλος της – από έργα εμπνευσμένα από την Chinatown και την κινεζική γραφή. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 8 το βράδυ.

Βιογραφικό καλλιτέχνιδος – CHRYSSA (ΒΑΡΔΕΑ)

Η Chryssa γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933.
Σπουδάζει στην Academie de la Grande Chaumiere (1953-1954) στο Παρίσι καθώς και στη School of Fine Arts (1954-1955) στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια. Στη συνέχεια, εγκαθίσταται στη Ν. Υόρκη.

Από το 1957 έως το 1962 διανύει μια περίοδο αφιερωμένη στον πειραματισμό. Τότε γεννιέται η σειρά από γύψινα έργα με τίτλο Κυκλαδικά Βιβλία που εκτίθενται στη Ν. Υόρκη το 1961 και που χαρακτηρίζονται ως προάγγελοι του μινιμαλισμού.

Κύρια χαρακτηριστικά στις γλυπτικές συνθέσεις της είναι η ιδέα της συστηματικής, πολλαπλής επανάληψης ενός αποσπασματικού, μορφολογικού μοτίβου καθώς και η χρήση του νέον.

Οι πίνακές της αντλούν την έμπνευσή τους από τις στήλες των εφημερίδων με τη γραφιστική αισθητική τους και από τις επιγραφές που υπάρχουν στις διαφημιστικές ταμπέλες των δρόμων. Το έργο της χαρακτηρίζεται από λιτότητα, συμμετρία και γεωμετρική τάξη, ενώ διαθέτει μία υποβλητική δύναμη που ασκεί η αυστηρή και συστηματική εικονική επανάληψη. Έργα της Chryssa βρίσκονται στα Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης όλου του κόσμου καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.