Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Γιάννης Κασσέτας, Clarence Penn και Miles Griffith στο Θέατρο Πέτρας

Γιάννης Κασσέτας, Clarence Penn και Miles Griffith στο Θέατρο Πέτρας
Jazz διάθεση και μελωδίες θα πλημμυρίσουν το θέατρο Πέτρας, την Παρασκευή 11 Ιουνίου. Ο Γιάννης Κασσέτας ...

και ο Miles Griffith θα παρουσιαστούν συνθέσεις τους ενώ το group συμπληρώνεται από τον ελληνοαμερικάνο μπασίστα του Miles Griffith group, Απόστολο Σιδέρη και τον πιανίστα Κώστα Χριστοδούλου .

O Clarence Penn, είναι ο νέος μεγάλος ντράμερ της Νέας Υόρκης. Αγαπημένος ντράμερ του θρύλου Michael Brecker, ο Clarence Penn, έχει συνεργαστεί με όλα τα μεγαθήρια της παγκόσμιας jazz σκηνής, όπως Dizzy Gilespie, Freddie Hubbard, Stanley Clarke, Steps Ahead, Mike Stern, John Patitucci, Betty Carter κ.α.

O Miles Griffith, είναι σήμερα ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της Νέας Υόρκης. Έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως Wynton Marsalis (στον ιστορικό δίσκο του Blood and fields) και Jack Walrath. Έχει εκτενή δισκογραφία με αποκορύφωμα την προσωπική του δουλειά Spiritoual Freedom και Expanded Interpretations.

Ο Γιάννης Κασσέτας, έχει δούλεψε με συνέχεια και συνέπεια με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον αδιαμφισβήτητα  ο κορυφαίος νεαρός frontman στην Ελλάδα και ένας από τους καλύτερους σαξοφωνίστες και συνθέτες στο χώρο της jazz. Τα τελευταία χρόνια, περιοδεύει συνεχώς ανά την Ελλάδα (με τους Wizards ή ως guest σε άλλα σχήματα) με αποκορύφωμα να αποτελέσει την ελληνική συμμετοχή του Euro Jazz Festival για το 2009.

Ταυτόχρονα συνεργάζεται με κορυφαίους μουσικούς από το εξωτερικό και απόδειξη αυτού, οι συμμετοχές που κοσμούν την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά, FunkAbyss: Clarence Penn (έχει παίξει με Wynton Marsalis, Roberta Flack, Dizzy Gillespie, Michael Brecker μεταξύ πολλών άλλων) στο κομμάτι The Zen Theory of Funk,  αλλά και Jason Yarde στο Creatures of the Abyss… (ο Yarde αποτελεί μόνιμο μέλος του γκρουπ του μύθου Jack DeJohnette και έχει παίξει με McCoy Tyner, Roy Ayers και Hugh Masekela Jazz Jamaica All Stars).

Σχετικές ειδήσεις
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Γιάννης Κότσιρας: Τα καλύτερα τραγούδια της «Παραγγελιάς» στο Θέατρο Πέτρας
12.07.2016 16:50
Η επόμενη συνάντησή των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Κότσιρα, με το Αθηναϊκό κοινό είναι στις 5 Σεπτεμβρίου 2016, στο θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, σε μια συναυλία που θα ξεσηκώσει το κοινό.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας live στο Θέατρο Δάσους
25.05.2016 17:08
Οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Δάσους, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Ο Γιάννης Χαρούλης για τρεις συναυλίες στο Θέατρο Πέτρας
24.05.2016 16:19
Ο Γιάννης Χαρούλης θα δώσει για τρεις συνολικά συναυλίες στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, στο πλαίσιο της φετινής καλοκαιρινής του περιοδείας.
Ο Γιάννης Χαρούλης για δύο συναυλίες στο Θέατρο Γης
23.05.2016 10:34
Ο Γιάννης Χαρούλης ξεκινά τη φετινή καλοκαιρινή του περιοδεία από τη Θεσσαλονίκη, με δύο συναυλίες την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, στο Θέατρο Γης.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Ζουγανέλης live στο Θέατρο Πέτρας
11.05.2016 10:09
“Άντε να λύσουμε να ξεκινήσουμε και τους βαρέθηκα δεν τους μπορώ.” Μ’ αυτό το ρεφρέν θα ξεκινήσουν την παράσταση τους ο Βασίλης και ο Γιάννης την Τετάρτη 8 Ιουνίου στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, θέλοντας να μας δώσουν το δικό τους μήνυμα... «ΑΝΤΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ...».