Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Μάρθα το τελευταίο αγριοπερίστερο στο θέατρο Σοφούλη

Μάρθα το τελευταίο αγριοπερίστερο στο θέατρο Σοφούλη
Το εφηβικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου του θεάτρου Σοφούλη παρουσιάζει την Κυριακή 13 Ιουνίου το έργο του

Ντίτμαρ Ρόμπεργκ Μάρθα το τελευταίο αγριοπερίστερο.

Η Μάρθα το τελευταίο αγριοπερίστερο, είναι μια αλληγορική ιστορία, επίκαιρη όσο ποτέ στις μέρες μας, για τον αγώνα του ανθρώπου να μείνει ελεύθερος για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις.

Όλη η γη μας είναι σήμερα τακτοποιημένη λέει η καθηγήτρια Κράλε και ο  δόκτωρ Ελάφης (αναγνωρισμένες μορφές εξουσίας). Κάθε πράγμα πρέπει να μπαίνει στο καλούπι του και να μένει στη θέση του.

Εγώ δεν είμαι πράγμα και δε μπαίνω σε κανένα καλούπι» απαντά η Μάρθα, που δεν είναι πια μόνη της. Έχει μαζί της το Λεό που χωρίς τα όνειρα της θα καθόταν πίσω από τα κάγκελα, έχει μαζί της εσάς, έχει μαζί της τους λαούς όλης της γης, έχει το τραγούδι τους.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-επιμέλεια: Μαρία Κεχρή, Μουσική διδασκαλία: Βασιλική Αλεξίου, χορογραφίες: Άννα Αϊδινίδου, σκηνικά-κοστούμια: Βαλεντίνο Βαλάσης.


Το θεατρικό εργαστήρι

Από τον Φεβρουάριο του 2002 στο Θέατρο Σοφούλη Θεσσαλονίκης  λειτουργεί Θεατρικό Εργαστήρι , για  παιδιά. Στόχος του εργαστηρίου είναι να φέρει τους μαθητές σε επαφή με το θέατρο, τόσο σαν θεατές όσο και σαν ηθοποιούς. Οι σπουδαστές μαθαίνουν να λειτουργούν μέσα σε μια ομάδα, κοινωνικοποιούνται, καλλιεργείται η αισθητική τους και οξύνονται η δημιουργικότητα και η φαντασία τους.

Θεωρώντας πολύ σημαντική τη συμμετοχή των παιδιών και των νέων γενικότερα στα θεατρικά δρώμενα, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη στελέχωση του εργαστηρίου σε εκπαιδευτικό επίπεδο.

Τα μαθήματα δίνονται στο χώρο του  Θεάτρου Σοφούλη. Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς τα τμήματα παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της  δουλειάς τους στο ευρύ κοινό.

Τμήματα που λειτουργούν:
Παιδικό  τμήμα (5-8 ετών), Προεφηβικό τμήμα  (9-11 ετών), Εφηβικό τμήμα (12-18 ετών)

Μαθήματα που γίνονται: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Κινησιολογία, Χορός, Θεατρικό τραγούδι, θεατρικό παιχνίδι, σκηνογραφία.

Σχετικές ειδήσεις
TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη
16.06.2016 15:35
Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.
Το γιατρικό του Νίκου Βαλβαζάνη στο θέατρο Σοφούλη
01.06.2016 11:40
Ο Νίκος Βαλβαζάνης μετά το επιτυχημένο stand up comedy "Έχω μια τρέλα" επιστρέφει με το πρώτο του θεατρικό κείμενο "Το Γιατρικό" στο Θέατρο Σοφούλη για τρεις μόνο παραστάσεις, στις 3, 4 και 5 Ιουνίου 2016.
Ράφτης Κυριών, του Ζωρζ Φεϋντώ στο Θέατρο Σοφούλη
14.04.2016 17:02
Ο θεατρικός οργανισμός “Omerta” παρουσιάζει την ανατρεπτική κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ, Ράφτης Κυριών, στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, για τρεις μόνο παραστάσεις!
Δεσποινίς Μαργαρίτα, του Roberto Athayde στο Θέατρο Σοφούλη
30.03.2016 10:49
Οι Θεατρικές Παραγωγές ΤΕΧΝΟΚΟΣΜΟΣ παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση “Miss Margarita” του Roberto Athayde, σε μετάφραση-διασκευή της Γαλήνης Αναστασούδη, στο Θέατρο Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Καιόμενοι, της Δέσποινας Καλαϊτζίδου στο Θέατρο Σοφούλη
07.03.2016 15:07
H No Land Theatre Group παρουσιάζει στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη το έργο Οι Καιόμενοι, της Δέσποινας Καλαϊτζίδου, που κέρδισε το Β΄Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2010.