Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση βιβλίου, Αρχίζει το ματς: Το ποδόσφαιρο στη λογοτεχνία

Παρουσίαση βιβλίου, Αρχίζει το ματς: Το ποδόσφαιρο στη λογοτεχνία
Την Τρίτη 8 Ιουνίου οι εκδόσεις Μεταίχμιο, το βιβλιοπωλείο IANOS και το ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό ...

diapolitismos.gr  παρουσιάζουν το βιβλίο σε επιμέλεια του Γιάννη Η. Παππά, με τίτλο: Αρχίζει το ματς: Το ποδόσφαιρο στη λογοτεχνία . Θα μιλήσουν: ο Λάμπης Ταγματάρχης, δημοσιογράφος, ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος, αθλητικός συντάκτης, ο Θανάσης Χειμωνάς, συγγραφέας και ο επιμελητής του βιβλίου.

Συντονίζει ο Βασίλης Χατζηιακώβου, εκδότης.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια πλούσια ανθολογία στην οποία βρίσκονται συγκεντρωμένα ποιήματα , διηγήματα, αποσπάσματα από μυθιστορήματα ελλήνων και ξένων δημιουργών που έχουν ως θέμα τους το ποδόσφαιρο. Μια απόδειξη πως η μπάλα μπορεί να συναντήσει τον λόγο και πως η λογοτεχνία συμβαδίζει με το ποδόσφαιρο.


Λίγα λόγια για τον επιμελητή

Ο Γιάννης Η. Παππάς γεννήθηκε το 1962 στην Άρτα (Χαλκιάδες). Τελείωσε το Λύκειο στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε συνδιευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού Ελίτροχος της Πάτρας (1993-1999). Από το 2002 είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας και από το 2003 είναι εκδότης-διευθυντής του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού: http://www.diapolitismos.gr/. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί η ποιητική του συλλογή Στην άκρη του ονείρου, ενώ έχει επιμεληθεί την έκδοση Κώστας Καρυωτάκης, Μαρία Πολυδούρη: Έρωτας και θάνατος στη σκιά της ποίησης. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Σχετικές ειδήσεις
Έγκλημα και κρίση: γραφές και μεταγραφές της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας
23.11.2016 12:20
Τι είναι η αστυνομική λογοτεχνία; Πρωτεϊκό λογοτεχνικό είδος που προσαρμόζεται στον καιρό με τον καλύτερο τρόπο ή κατεξοχήν δείγμα της μαζικής λογοτεχνίας-παραλογοτεχνίας; Υψηλής ποιότητας κοινωνική, πολιτική, λαϊκή λογοτεχνία ή τυποποιημένο εμπορικό προϊόν της εκδοτικής βιομηχανίας;
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάκη Θεοδωρόπουλου στον Ιανό
22.11.2016 10:29
Ο Ιανός και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάκη Θεοδωρόπουλου Στη χώρα του περίπου. Περίπου σύγχρονη, περίπου ευρωπαϊκή, περίπου πλούσια την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016, στο βιβλιοπωλείο Ιανός.
Το αστυνομικό γιορτάζει στον Πολυχώρο Μεταίχμιο
18.11.2016 12:01
Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 ο Πολυχώρος Μεταίχμιο μας περιμένει για έναν ολοήμερο μαραθώνιο δράσεων για την αστυνομική λογοτεχνία.
Καλοκαιρινό Bazaar βιβλίου στον Πολυχώρο Μεταιχμιο
22.06.2016 11:00
Από την Τρίτη, 21 Ιουνίου έως και το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016, ο Πολυχώρος Μεταίχμιο διοργανώνει καλοκαιρινό Bazaar Βιβλίου με μοναδικές προσφορές βιβλίων για μικρούς και μεγάλους, σε πολύ χαμηλές τιμές!
Το Ποδόσφαιρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης  - Κυριάκος Κεντρωτής
24.05.2016 13:07
Από τις Εκδόσεις Gutenberg κυκλοφορεί το βιβλίο, Το Ποδόσφαιρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περισσότερο από ένα παιχνίδι και μία Ένωση του Κυριάκου Κεντρωτή.