Οπλισμένος με ένα μικρόφωνο, ένα πιάνο και μια κιθάρα ο Ρούφους Γουέινράιτ έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Σάββατο 5 Ιουνίου, για μια

μοναδική συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ο χαρισματικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός, που ακροβατεί ανάμεσα στη ροκ, την ποπ, την τζαζ, την όπερα και το καμπαρέ, υπόσχεται να μας συνεπάρει με τις μελωδίες και την μοναδική ερμηνεία του.

Αναγνωρισμένος από κριτικούς και συναδέλφους ως ένας από τους πιο χαρισματικούς καλλιτέχνες της εποχής μας, συνδυάζει την κλασσική παιδεία με την φολκ παράδοση και εντυπωσιάζει με την ευρεία γκάμα του ρεπερτορίου του, αλλά και με την ταχύτητα που ωριμάζει ως συνθέτης.

Γεννημένος σε οικογένεια μουσικών με πατέρα τον τραγουδοποιό Loudon Wainwright III  και μητέρα την Kate McGarrigle, μια από τις μεγάλες folk φωνές των ’70s, ήταν μάλλον αναμενόμενο να ανακηρυχθεί καλύτερος νέος καλλιτέχνης από το περιοδικό Rolling Stone, αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου.

Έχει αφήσει το στίγμα του και στον χώρο του κινηματογράφου ως συνθέτης στις ταινίες AviatorShrek, I am Sam, Moulin Rouge, και Brokeback Mountain. Συμμετείχε επίσης ως ηθοποιός στο Aviator, και  στο ντοκιμαντέρ-φόρο τιμής στον σπουδαίο τραγουδοποιό Leonard Cohen μαζί με τους Bono, Nick Cave, Jarvis Cocker.

Παράλληλα, ο Γουέινράιτ μόλις έκανε το ντεμπούτο του στο κλασσικό θέατρο με την όπερα Prima Donna που έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ 2009 του Μάντσεστερ. Το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για την καριέρα του, από την αρχή της ως τη δημιουργία αυτής της όπερας, προβλήθηκε από το Sundance Channel τον Δεκέμβριο του 2009.

Μετά από πέντε δίσκους και πολλαπλές βραβεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της υποψηφιότητας του για βραβείο Grammy, ο Γουέινράιτ προχωράει σε παγκόσμια περιοδεία με τον έκτο δίσκο του που έχει τίτλο All Days Are Nights: Songs For Lulu και περιλαμβάνει 3 μελοποιημένα σονέτα του Shakespeare.

Οργάνωση και παραγωγή: plisskënlab

Φωτισμοί Paul Normandale, ήχος Suneil Pusari, βίντεο Andy Scott