Την Πέμπτη 3 Ιουνίου οι Firewater θα εμφανιστούν στο Gagarin 205 για μια μοναδική συναυλία στην Αθήνα, ενώ την επόμενη ημέρα ανηφορίζουν για

Θεσσαλονίκη. Το 2005, ο Tod A των Firewater ξεκίνησε μια τριετή περιήγηση στην Μέση Ανατολή, την Ινδική χερσόνησο και την Νοτιο-Ανατολική Ασία. To σπίτι του τα τελευταία 20 χρόνια, είχε γίνει μια κρύα και αφιλόξενη πόλη. Έτσι άφησε πίσω του την Ν.Υόρκη, βάζοντας όλα του τα υπάρχοντα σε αποθήκη και παίρνοντας μαζί του μόνο λίγα ρούχα και ένα laptop.

Το ταξίδι που έκανε ο Tod, θα προκαλούσε την δημιουργικότητά του με τρόπους που δεν είχε φανταστεί όταν το προγραμμάτιζε. Δελχί, Ινδία, πάνω από την έρημο Thar, μετά μέσα από το Rajasthan, από το Punjab ,Πακιστάν ήταν οι βασικοί σταθμοί του ταξιδιού του. 

Καταγράφοντας με ένα μόνο μικρόφωνο και ένα laptop, κατάφερε να αιχμαλωτίσει παραστάσεις με μεγάλη διαφορετικότητα και ποικιλία μουσικών σε Ινδία, Πακιστάν καθώς επίσης και από Τουρκία και Ισραήλ. Η Bhangra και τα κρουστά sufi σχημάτισαν την βάση για τα τραγούδια που έγραψε στην διαδρομή. Το καυστικό χιούμορ του Tod λάμπει στο Golden Hour, αναλύοντας μαζί την ομορφιά και την γελοιότητα αυτού του κόσμου.

Ο ντράμερ των Firewater Tamir Muskat (τώρα και των Balkan Beat Box), έκανε την παραγωγή, το μιξάρισμα και έπαιξε σε αυτό το άλμπουμ, μαζί με ένα παράξενο cast χαρακτήρων από 5 διαφορετικές χώρες. Οι Firewater θα περιοδεύσουν στην Ευρώπη τον Απρίλιο και Μάϊο 2009 και θα παίξουν σε πολλά Θερινά Φεστιβάλ 2009. O Tod είναι ακόμη ‘άστεγος’, ζώντας μόνο με μια βαλίτσα και του αρέσει.

Η μουσική των Firewater ποτέ δεν ταίριαζε πολύ στα προϋπάρχοντα είδη μουσικής. Ο Tod, ως παθολογικός ταξιδιώτης, πάντα εμπνεόταν από τις ιστορίες, τους ανθρώπους και την μουσική των περιοχών που επισκεπτόταν. Και έτσι η μουσική του έχει αρώματα από spy jazz, ska, classic Bollywood, salsa, cabaret, Mexican banda και Ρωσικό folk – που δημιουργούσαν μια ξεχωριστή σοδειά που πάντοτε είναι 100% Firewater!

Το βασικό τους όμως χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα από το πρίσμα των Firewater, βγαίνει μια κοφτερή ματιά από πολύ-πολιτισμικούς στίχους και συναισθηματική ειλικρίνεια. Ο Tod μονίμως προκαλεί τον εαυτό του και τους φαν του, ανανεώνοντας συνεχώς την μουσική της μπάντας. Οι Firewater δεν είναι solo project αλλά ούτε και rock group, θα μπορούσαν μόνο να περιγραφούν σαν χαλαρό μουσικό collective.