Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι Firewater στο Gagarin. Μαζί τους οι Hot Chip

Οι Firewater στο Gagarin. Μαζί τους οι Hot Chip
Την Πέμπτη 3 Ιουνίου οι Firewater θα εμφανιστούν στο Gagarin 205 για μια μοναδική συναυλία στην Αθήνα, ενώ την επόμενη ημέρα ανηφορίζουν για


Θεσσαλονίκη. Το 2005, ο Tod A των Firewater ξεκίνησε μια τριετή περιήγηση στην Μέση Ανατολή, την Ινδική χερσόνησο και την Νοτιο-Ανατολική Ασία. To σπίτι του τα τελευταία 20 χρόνια, είχε γίνει μια κρύα και αφιλόξενη πόλη. Έτσι άφησε πίσω του την Ν.Υόρκη, βάζοντας όλα του τα υπάρχοντα σε αποθήκη και παίρνοντας μαζί του μόνο λίγα ρούχα και ένα laptop.

Το ταξίδι που έκανε ο Tod, θα προκαλούσε την δημιουργικότητά του με τρόπους που δεν είχε φανταστεί όταν το προγραμμάτιζε. Δελχί, Ινδία, πάνω από την έρημο Thar, μετά μέσα από το Rajasthan, από το Punjab ,Πακιστάν ήταν οι βασικοί σταθμοί του ταξιδιού του. 


Καταγράφοντας με ένα μόνο μικρόφωνο και ένα laptop, κατάφερε να αιχμαλωτίσει παραστάσεις με μεγάλη διαφορετικότητα και ποικιλία μουσικών σε Ινδία, Πακιστάν καθώς επίσης και από Τουρκία και Ισραήλ. Η Bhangra και τα κρουστά sufi σχημάτισαν την βάση για τα τραγούδια που έγραψε στην διαδρομή. Το καυστικό χιούμορ του Tod λάμπει στο Golden Hour, αναλύοντας μαζί την ομορφιά και την γελοιότητα αυτού του κόσμου.

Ο ντράμερ των Firewater Tamir Muskat (τώρα και των Balkan Beat Box), έκανε την παραγωγή, το μιξάρισμα και έπαιξε σε αυτό το άλμπουμ, μαζί με ένα παράξενο cast χαρακτήρων από 5 διαφορετικές χώρες. Οι Firewater θα περιοδεύσουν στην Ευρώπη τον Απρίλιο και Μάϊο 2009 και θα παίξουν σε πολλά Θερινά Φεστιβάλ 2009. O Tod είναι ακόμη ‘άστεγος’, ζώντας μόνο με μια βαλίτσα και του αρέσει.

Η μουσική των Firewater ποτέ δεν ταίριαζε πολύ στα προϋπάρχοντα είδη μουσικής. Ο Tod, ως παθολογικός ταξιδιώτης, πάντα εμπνεόταν από τις ιστορίες, τους ανθρώπους και την μουσική των περιοχών που επισκεπτόταν. Και έτσι η μουσική του έχει αρώματα από spy jazz, ska, classic Bollywood, salsa, cabaret, Mexican banda και Ρωσικό folk – που δημιουργούσαν μια ξεχωριστή σοδειά που πάντοτε είναι 100% Firewater!

Το βασικό τους όμως χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα από το πρίσμα των Firewater, βγαίνει μια κοφτερή ματιά από πολύ-πολιτισμικούς στίχους και συναισθηματική ειλικρίνεια. Ο Tod μονίμως προκαλεί τον εαυτό του και τους φαν του, ανανεώνοντας συνεχώς την μουσική της μπάντας. Οι Firewater δεν είναι solo project αλλά ούτε και rock group, θα μπορούσαν μόνο να περιγραφούν σαν χαλαρό μουσικό collective.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Baba Zula live στο Gagarin 205
16.02.2017 11:40
Οι Baba Zula έρχονται στο Gagarin 205 παρέα με τους London Afrobeat Collective και τις Ρόδες United, αλλά και με νέο άλμπουμ στους αποσκευές.
Οι Gravitysays_i live με νέο δίσκο στο Gagarin
28.11.2016 15:44
Οι Gravitysays_i παρουσιάζουν το νέο τους δίσκο, Quantum Unknown, στο Gagarin την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016.
Οι Chickn live στο Gagarin 205
14.10.2016 14:40
Οι Chickn θα εμφανιστούν για ένα live στο Gagarin 205 την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, με special guests τους A Victim Of Society.
Oranssi Pazuzu & Hexvessel live στο Gagarin 205
05.09.2016 13:55
Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, οι Oranssi Pazuzu και οι Hexvessel θα εμφανιστούν live στο Gagarin 205. Μαζί τους οι Mock the Mankind και οι The Dead Creed.
Οι Explosions In The Sky για δυο live στο Gagarin
17.05.2016 14:11
Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στο Gagarin, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά τους Explosions In The Sky σε 2 μνημειώδεις συναυλίες, που χρόνια περιμέναμε.