Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Σανάδες & Word of Mouth, … a Cappella Stories… στο Ρέθυμνο

Σανάδες & Word of Mouth, … a Cappella Stories… στο Ρέθυμνο
Μια πρωτότυπη μουσική συνάντηση μεταξύ ήχων της hip hop κουλτούρας και του πολυφωνικού τραγουδιού, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σάββατο 5 Ιουνίου

όσοι βρεθούν στα Σχολεία στο Πάνορμο Ρεθύμνου στην πανέμορφη Κρήτη. Οι  Σανάδες είναι ένα φωνητικό σύνολο που αποτελείται από 5 τραγουδίστριες με ετερόκλητες μουσικές καταβολές. Αναζητώντας τη μουσική τους ταυτότητα, αλλά και τη θέση τους στο ζωικό βασίλειο, αποφάσισαν ότι ταυτίζονται ιδεολογικά και μουσικοχορευτικά με τα εριφοειδή (εξ’ ου και ο δανεισμός του ονόματος: Σανάδες= Το θηλυκό κρι-κρι, αίγαγρος, το γνωστό αγριοκάτσικο της Κρήτης).
 
Οι Word of Mouth είναι η πιο γνωστή ομάδα Human Beatboxing – η τέχνη αναπαραγωγής ρυθμών και μελωδιών με τη χρήση μόνο του ανθρώπινου στόματος – στην Ελλάδα και finalists του παγκόσμιου διαγωνισμού ΒΕΑΤΒΟΧ BATTLE 2009, που έγινε στη Γερμανία, εκπροσωπώντας επάξια για πρώτη φορά την Ελλάδα στη ιστορία του θεσμού.

Για πρώτη φορά το 2009, οι Σανάδες και οι Word of Mouth αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό και εξαιρετικά πρωτότυπο για τα ελληνικά μουσικά δεδομένα. Πέντε γυναικείες φωνές και δύο αντρικές σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό με μοναδικό μουσικό όργανο την ανθρώπινη φωνή παρουσιάζουν a cappella τραγούδια και μελωδίες από όλον τον κόσμο και από διαφορετικά είδη μουσικής, διαμορφώνοντας ένα μοναδικό ήχο.

Οι διαφορετικές μουσικές καταβολές των δύο συνόλων κάθε άλλο παρά εμπόδιο στάθηκαν σε αυτήν την συνεργασία καθώς το πάντρεμα της πολυφωνικής παράδοσης και της hip-hop κουλτούρας για πρώτη φορά δείχνει να ταιριάζει τόσο αρμονικά, σχεδόν μαγικά.

Ανατρεπτικοί, μοναδικοί και πολυφωνικοί, το σύνολο των Σανάδων με τους Word of Mouth είναι σίγουρα ένα θέαμα για όλους όσους θέλουν να ακούσουν και να δουν κάτι διαφορετικό.

Διοργάνωση: Πολιτιστική – Οικολογική Εταιρεία Βασίλης Δαμβόγλου
Υπό την αιγίδα του Δήμου Γεροποτάμου

Σχετικές ειδήσεις
Οι μουσικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ
07.09.2016 11:53
Τα μουσικά ταξίδια συνεχίζουν τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης δεκάδων καλλιτεχνών με διαφορετικές μουσικές επιρροές και αισθητική.
Ο Γιάννης Χαρούλης για μία συναυλία στο Ρέθυμνο
26.07.2016 16:12
Ο Γιάννης Χαρούλης θα βρεθεί για μία συναυλία στo Ρέθυμνο, στο φρούριο της Φορτέτζας, την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016.
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Οι εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων
13.06.2016 15:49
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Με δύο χορδές, στο σούρουπο: Μικρού μήκους συναυλία στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
14.04.2016 15:51
Η Χριστίνα Μαξούρη, συνεχίζοντας να ερευνά την a cappella ερμηνεία και η Σοφία Ευκλείδου, κινούμενη αριστοτεχνικά μεταξύ κλασικής και παραδοσιακής μουσικής, συνυπάρχουν σε μια εσωστρεφή και ενίοτε σιωπηλή ατμόσφαιρα, και μας καλούν σε μια οικεία μουσική αφήγηση, προλογίζοντας μουσικά, τη Μεγάλη Εβδομάδα.