Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Το ταξίδι ΙΙ, Ανδρέας Νικολάου

Το ταξίδι ΙΙ, Ανδρέας Νικολάου
Από τις 4 μέχρι τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το εικαστικό ταξίδι στο οποίο μας καλεί η έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Νικολάου που θα πραγματοποιηθεί στη

Νικοσία. Μέσα από τα έργα της έκθεσης, ο ζωγράφος θέτει ως κεντρικό μήνυμα το ταξίδι. Το ταξίδι, είτε το πραγματικό είτε το πνευματικό, είτε το ψυχικό, με παρέα ή μόνοι μας, το ταξίδι είναι ο προορισμός…


Ένα ταξίδι, με απλότητα, αποβάλλοντας τα περιττά, τον εγωισμό, το ναρκισσισμό. Αυτή η αλλαγή συνεπάγεται ανοιχτά χρώματα και περισσότερο φως.

Mέσα από μια σημειολογία προσεγμένη στις λεπτομέρειες και την πειθαρχία του χρωστήρα να αναζητά διέξοδο στην κλινική, σχεδόν αποστειρωμένη απλότητα, αναβλύζει μια ανώτερη ελευθερία. Ο ζωγράφος που έχει γίνει γνωστός για τα σκοτεινά του χρώματα, τόλμα να κάνει μια βουτιά μέσα στο φως. Εκεί που θα μπορούσε κανείς να συναντήσει ξανά τον εαυτό του.

O Ανδρέας Νικολάου γεννήθηκε το 1966. Σπούδασε στην Ακαδημία Τέχνης του Μονάχου. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και στο εργαστήριο του Π. Τέτση.

Ανάμεσα στις εικοσι-επτά ατομικές εκθέσεις του συμπεριλαμβάνονται εκθέσεις στη Ρώμη (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Γκαλερί Eleuteri), στο Nτενμπός (Γκαλερί Hestage), στο Bερολίνο (Γκαλερί Khadr Berlin), στο Μόναχο (Γκαλερί Neil Obrey) στη Λωζάνη (Γκαλερί Niederhauser), στην Αθήνα (Αίθουσα Τέχνης Ιανός, Αίθουσα Τέχνης Σκουφά), στο Μουσείο Πιερίδη στη Λάρνακα, στην Πύλη Αμμόχωστου στην Γκαλερί - K -  της Λευκωσίας και στην - Κ - του Λονδίνου.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, στην Εθνική Πινακοθήκη και στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στην Biennale του Toρίνου, στο Ελσίνκι, στη Βαρκελώνη, στο Λονδίνο (Bonhams The Greek Sale), στη Maastricht/Vals του Mάαστριχτ, στην Pan-Amsterdam και Realisme \'05 του Άμστερνταμ, στην Art Kalsruche \'05 της Καρλσρούης και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις
Dreams and Fragments: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου
28.12.2016 17:04
Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση των Λήδας Αλεξοπούλου, Άκη Καράνου, Εγκράτειας Ρούμπου με τίτλο Dreams and Fragments.
Έκθεση των Δ. Βασιλειάδη, Κ. Βικία-Σακελλάρη, Ε. Στόικου, Σ. Ταυλαρίδη στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
16.11.2016 11:44
Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει τα έργα τεσσάρων καλλιτεχνών σε μία κοινή έκθεση.
Placebo: έκθεση της Πέγκυς Κλιάφα στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
07.09.2016 16:43
Η γκαλερί Λόλα Νικολάου εγκαινιάζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση της Πέγκυς Κλιάφα με τίτλο Placebo.
REM-Brand Name 2016: Η Γνησιότητα του Καλλιτέχνη στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
15.06.2016 17:09
Το REM-Brand Name που διοργανώνει η γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει από τις 28 Ιουνίου έως τις 26 Αυγούστου, δίνοντας μας την ευκαιρία να αποκτήσουμε ένα έργο τέχνης δίνοντας, γιατί όχι, έστω και 5 ευρώ!
Τρεις Χώροι, Τρεις Προσωπικές Διαδρομές, Τρεις Ζωγραφικοί Λόγοι: έκθεση στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
21.03.2016 11:26
Στην γκαλερί Λόλα Νικολάου, η Έλλη Χρυσίδου, η Ljiljana Jaric, και η Έμμυ Χατζηφωτιάδου, με διαφορετικές αφετηρίες η κάθε μία και πορείες, συναντώνται και συνδιαμορφώνουν μία κοινή εικαστική πράξη.