Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

The Return στο θέατρο Χώρα

The Return στο θέατρο Χώρα
Από τις 3 μέχρι τις 6 Ιουνίου στο θέατρο Χώρα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια ριζοσπαστική, multimedia παράσταση

με τίτλο, The Return, που παρουσιάζεται από μια ομάδα Ελλήνων και Αμερικανών καλλιτεχνών. Η παράσταση βασισμένη στις Βάκχες του Ευριπίδη, είναι δίγλωσση και πειραματίζεται παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τη δημιουργία ενός ενός rockumentary (ροκ  ντοκιμαντέρ) με ζωντανή μουσική , επί  σκηνής.


Ένας μυστηριώδης  Ελληνοαμερικανός αστέρας της ροκ, ονόματι Acolyte (Ησαΐας Ματιάμπα), εισβάλλει στην Ελλάδα, αιφνιδιάζοντας τη χώρα. Η μελωδική καμπάνια του Acolyte ανατρέπεται από μια Ελληνίδα ακαδημαϊκό που είναι αφοσιωμένη στο να διατηρήσει την ακεραιότητα της κουλτούρας και της μουσικής του λαού της. Θα ρισκάρει τη διάλυση της οικογένειάς της, καθώς η ιδεολογική τους μάχη αλλάζει κατεύθυνση από κοινωνικό σε προσωπικό επίπεδο; Θα μπορέσει να αντισταθεί στην αποπλάνηση του Acolyte;  

Η πρωτοποριακή αναπαράσταση μέσω του  ντοκιμαντέρ έρχεται να δέσει  το παρόν με το μέλλον για να διηγηθεί την κλασική, μοιραία ιστορία της μάχης ανάμεσα στη διατήρηση της παράδοσης και στην πρόοδο. Αυτή η παράσταση εξερευνά την παγκόσμια εισβολή της αμερικανικής κουλτούρας και της Αγγλικής γλώσσας στην ελληνική κοινωνία. 

Την παράσταση  στηρίζει το Hellenic American University.

Συντελεστές

Σενάριο: Eamonn Farrell and Company, Στίχοι: Eamonn Farrell, Μουσική: William Αντωνίου , Χορογραφία: Φαίδρα Σούτου, Βίντεο: Θανάσης Τότσικας

Παίζουν:
Ησαΐας Ματιάμπα, Στέβη Φόρτωμα, Βίκυ Καμπούρη, Liz Davito, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Jessica Weinstein, Xαρά Κότσαλη, Φαίδρα Σούτου, Ναυσικά Πέππα-Τριαντάρη, Mαργαρίτα Τρίκκα

Mουσικοί: 
William Αντωνίου, Θοδωρής Μαραϊδόνης, Φώτης Τσορανίδης, Χλόη Καμπέρου

Σχετικές ειδήσεις
Κερδίστε 40  διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το όνειρο ενός γελοίου» στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης!
15.11.2016 15:34
Η παράσταση "Το όνειρο ενός γελοίου", που βασίζεται στο έργο του Ντοστογιέφσκι, παρουσιάζεται στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης, με πρωταγωνιστή τον Θωμά Κινδύνη. Το Θέατρο Μορφές Έκφρασης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ., προσφέροντας 40 διπλές προσκλήσεις!
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Βέρθερος» στο Θέατρο Σημείο!
19.10.2016 14:25
Η παράσταση "Βέρθερος", η οποία βασίζεται στο εμβληματικό μυθιστόρημα του J.W. Goethe, "Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου", παρουσιάζεται στο Θέατρο Σημείο, σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή. Το Θέατρο Σημείο δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 9.15 μ.μ., προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!
Παράταση για δύο παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης
03.06.2016 16:52
Το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η παράσταση «Άσμα Ασμάτων – Μία Νύχτα κάτω από τ’ άστρα» της Όλιας Λαζαρίδου παρατείνεται για δύο επιπλέον βράδια στο Υπόγειο (Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Ιουνίου) και η παράσταση «Noir» της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.
The Dome Experience Traces: μια παράσταση – εγκατάσταση ντοκιμαντέρ στο Μπάγκειον
24.02.2016 12:32
Στο πλαίσιο του Dome Event, η plays2place productions σε συνεργασία με την Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 OMONOIA και σε συμπαραγωγή με το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, παρουσιάζουν το The Dome Experience Traces: μια παράσταση – εγκατάσταση ντοκιμαντέρ, σε δραματουργία και σκηνοθεσία Μάρθας Μπουζιούρη και Γιολάντας Μαρκοπούλου.