Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Green theater festival στις Αρχαίες Κλεωνές στη Νεμέα

Green theater festival στις Αρχαίες Κλεωνές στη Νεμέα
Το Green theater festival έρχεται με πλούσιες εκδηλώσεις για όλο το καλοκαίρι, με θέμα Πολιτισμός και περιβάλλον στη γη της αμπέλου, του οποίου το περιεχόμενο θα είναι κυρίως μουσικό με σαφείς επιρροές από τους λαούς της Μεσογείου ...

Την έναρξη του καλοκαιρινού προγράμματος του Green theater σηματοδοτεί η Παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου. Η μέρα θα καταλήξει σε ένα πανηγύρι, ένα μουσικό αφιέρωμα στο λαϊκό, ρεμπέτικο και δημοτικό τραγούδι, στο οποίο θα πάρουν μέρος ο Παναγιώτης Λάλεζας , η Μαριώ και  ο Λάμπρος Καρελάς.

Στη διάρκεια του Green Theater festival πρόκειται να πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα πολιτιστικά δρώμενα όπως, «Ο Καραγκιόζης Προφήτης» του Ευγένιου Σπαθάρη, «Συνέβη μια νύχτα» με την Εβελίνα Παπούλια και τον Αλέξανδρο Ρήγα, «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, «Ιππής» από τη Θεατρική Διαδρομή σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, «Πλούτος- Πενίας Θρίαμβος» από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν & το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, «Λοκαντιέρα» από την 5η ΕΠΟΧΗ και άλλα.

Το Green theater είναι ένα ολοκαίνουργιο, σύγχρονο και λειτουργικό αίθριο θέατρο 1500 θέσεων. Βρίσκεται στις Αρχαίες Κλεωνές, που ανήκουν στο δήμο Νεμέας. Μια κωμόπολη με πλούσιο προϊστορικό και ιστορικό παρελθόν, νοτιοδυτικά της Κορίνθου, σε υψόμετρο 320 μέτρων.

Οι επισκέπτες του θα μπορούν απ\' τις κερκίδες να θαυμάσουν τον μεγαλύτερο κάμπο της κεντρικής Κορινθίας με τα καταπράσινα βουνά και το φωτισμένο τη νύχτα αρχαίο Κάστρο της Ακροκορίνθου.

Το θέατρο έχει άρτια ακουστική και από αυτό το καλοκαίρι πρόκειται να φιλοξενήσει κάθε ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική πρόταση, που άπτεται τον ελληνικών πολιτιστικών δρώμενων, χωρίς να αποκλείονται και μετακλήσεις ξένων καλλιτεχνών.

Πέρα από κάθε άλλη πολιτιστική εκδήλωση το Green theater θα καθιερώσει από αυτό κιόλας το καλοκαίρι το δικό του Φεστιβάλ, τη δική του πρόταση στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Σχετικές ειδήσεις
14ο Thessaloniki Hip Hop Festival
06.12.2016 11:44
Η μεγαλύτερη γιορτή της Hip Hop Κουλτούρας, το “Thessaloniki Hip Hop Festival 2016”, γνωστό στους φίλους και ως THHF, συνεχίζει να δίνει ρυθμό και χρώμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης για 14η συνεχόμενη χρονιά, και πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο Principal Club Theater (στον πολυχώρο του Μύλου).
LOBArt Festival 2016: H Street Art πλευρά της Ιστορίας
17.08.2016 17:12
Το LOBArt Festival αποτελεί ένα καινοτόμο αναπτυξιακό festival με σκοπό τις δημόσιες τοιχογραφίες και εικαστικές εκθέσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας και του εξωτερικού, καθιστώντας τον πολιτισμό ως απαραίτητο εργαλείο στην εν γένει πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και ολόκληρης της χώρας.
Resistance Festival 2016 στη Γεωπονική Σχολή
13.06.2016 13:00
Το Resistance Festival έρχεται για 9η συνεχόμενη χρονιά τον Ιούνη στην Αθήνα με ανανεωμένη αλλά συγχρόνως και αναλλοίωτη την πολιτική και πολιτιστική του ταυτότητα.
Rockwave Festival 2016: Lana Del Rey, Allah Las και Lisa Mitchell live στο Terravibe!
22.03.2016 16:36
Τρίτη 19 Ιουλίου. TerraVibe Park! Το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της χώρας υποδέχεται ξανά την Lana Del Rey δίνοντας άρωμα γυναίκας στο φεστιβαλικό καλοκαίρι του 2016, που θα κινείται σε Rockwave ρυθμούς! Ίσως το πιο ενδιαφέρον μουσικό φαινόμενο των τελευταίων ετών, θα βρεθεί στην Ελλάδα, για να δώσει ένα μοναδικό headline show στο πλαίσιο του Rockwave Festival!
3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Νύχτες Τρόμου - Horrorant Film Festival
10.03.2016 14:32
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival – "ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ" αποτελεί πια σημαντικό γεγονός στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, και ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ στην Ελλάδα.