Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

O Donovan στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

O Donovan στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
H Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard και την Γκαλερί Govinda (Washington, D.C.) έκθεση εικαστικών του διάσημου μουσικοσυνθέτη Donovan με ...

τίτλο Sapphographs. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που επιμελείται ο Christopher Murray, Διευθυντής της Γκαλερί Govinda, θα πραγματοποιηθούν στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης την Τρίτη 1 Ιουνίου 2010 στις 21:00. O Donovan θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης που αποτελεί και την πρώτη του στην Ελλάδα.

Στην έκθεση παρουσιάζονται δώδεκα φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων από την σειρά έργων του Donovan, Sapphographs και είναι εμπνευσμένες από την αρχαία λυρική ποίηση της Σαπφούς (7ος αι. π.Χ.).

Ο Donovan στοχεύει μέσα από το εικαστικό του έργο να ενθαρρύνει τη νέα γενιά να ασχοληθεί με την ποίηση. Ο ίδιος επιθυμεί να σταθεί δίπλα στους νέους έλληνες ποιητές και έτσι η τέχνη της ποίησης να επιστρέψει στον πολιτισμό που την γέννησε.

Η εικαστική ομάδα Revolver, που δουλεύει στην Καλιφόρνια, θα παρουσιάσει στην γκαλερί Χατζηκυριάκος – Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης εγκατάσταση με πολυμέσα, αφιερωμένη στις Sapphographs του Donovan. Η εγκατάσταση αυτή δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να βιώσουν τρισδιάστατα τις φωτογραφίες της σειράς Sapphographs.

Παράλληλα με την έκθεση του Donovan διοργανώνεται διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο  SapphoFest με διαλέξεις, ποιητική βραδιά, μουσική και θεατρική παράσταση . Επίσης, τη βραδιά των εγκαινίων ο Donovan θα ερμηνεύσει το τραγούδι του Be Mine βασισμένο σε στίχους της Σαπφούς, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.amazon.com.

Για την παρουσίαση της έκθεσης έχει σχεδιαστεί online κατάλογος. Οι μεγάλων διαστάσεων φωτογραφίες της έκθεσης εκτυπώθηκαν από το Adamson Atelier.

Sapphofest -  Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010
19:00: Χαιρετισμός και διάλεξη του Καθηγητή και Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, Gregory Nagy με τίτλο \"Sappho the Musical Diva\" («Σαπφώ, η μελωδική ντίβα») - Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

20:00: «Σαπφώ: Θραύσματα»: Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Κορνηλίας Βασιλειάδου και Camila Bauer Bronstrup, με τις Ανθή Ευστρατιάδου, Ίριδα Νικολάου και Κλέα Σαμαντά - Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

21:00: Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών Sapphographs του Donovan. O καλλιτέχνης θα παραστεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια ενώ θα ερμηνεύσει το τραγούδι του \"Be Mine\"
Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010
1
9:00: Διάλεξη του Καθηγητή στο Rutgers University, Timothy Power με τίτλο \"Sappho and the Citharodes\" («Η Σαπφώ και οι κιθαρωδοί») - Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

20:00: Ανάγνωση ποιημάτων από την Καθηγήτρια στο Brandeis University, Olga Broumas με τίτλο \"What One Loves\" (« Ό,τι αγαπάει κανείς») - Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

21:00 Διάλεξη / Παράσταση με τη συμμετοχή των: John Franklin, Καθηγητή στο University of Vermont και Στυλιανού Ψαρουδάκη, Καθηγητή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο \"Ancient Music\" («Αρχαιοελληνική Μουσική») - Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικές ειδήσεις
Εική και ως έτυχε, έκθεση του Μάριου Καμχή στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
06.02.2017 10:44
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την ατομική εικαστική έκθεση του Μάριου Καμχή «Εική και ως έτυχε» σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Λουΐζας Καραπιδάκη.
Φωτογραφικά Ζεύγη 2017 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
26.01.2017 16:11
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» παρουσιάζουν την έβδομη έκθεση από τη σειρά που τιτλοφορείται «Φωτογραφικά ζεύγη».
Σιωπηλή παρουσία: Συναντώντας τον Ζογγολόπουλο, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
15.11.2016 12:27
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Σιωπηλή παρουσία: συναντώντας τον Ζογγολόπουλο 45 χρόνια μετά».
Mini Portfolios: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
29.09.2016 16:40
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» εγκαινιάζουν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στις 20:00, την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Mini Portfolios”. Η έκθεση, που επιμελείται ο Πλάτων Ριβέλλης, θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016.
Stuff+: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
10.05.2016 14:15
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Stuff+», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.