O νέος δίσκος του Ζακ Στεφάνου με την μΠάντα-Κοάλα, έχει τίτλο Koalaboration και κυκλοφορεί από την inRealTime Records. Ο Ζακ Στεφάνου

αναφέρει για τη νέα αυτή δισκογραφική δουλειά: Το πιο όμορφο κομμάτι της δημιουργίας είναι η απελευθέρωση του καλλιτεχνικού έργου. Και είναι μεν επίπονο το δικό σου, να είναι ξαφνικά διαθέσιμο σε όλους, αλλά η ανταμοιβή, το χειροκρότημα, το ευχαριστήριο γράμμα, τα clicks στην ιστοσελίδα μας… ΔΕΝ μετρούνται ούτε σε χρήματα, ούτε σε μονάδες.

Είμαι ο Ζακ Στεφάνου, αυτή είναι η μΠάντα-Κοάλα. Μαζί, και εννοώ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, δώσαμε τον εαυτό μας σε μια 2ετή συντροφική εμπειρία σε ένα σπίτι-στούντιο στην Αθήνα. Έτσι γεννήθηκε το Koalaboration. Ένα άλμπουμ που διαφέρει από τις υπόλοιπες δουλειές μου, αρχικά γιατί η μΠάντα-Κοάλα συνέβαλε δραστικά στις μελωδίες και τις ενορχηστρώσεις, αλλά και κατα 2ον, γιατί μεγάλωσα λίγο και μου αρέσει να παίζω περισσότερο με τα συναισθήματα, και λιγότερο με τις λέξεις.

Είμαι ο Ζακ Στεφάνου και το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει μέχρι στιγμής στην ζωή μου είναι το να μιλήσω για τον εαυτό μου. Αντ’ αυτού όμως μπορώ να μιλήσω για τα τραγούδια μας. Το άλμπουμ φτιάχτηκε σαν μια ωδή στην καθημερινότητα. Από την επικοινωνία, τα μπαρ, τα σκυλάδικα, το Αττικό ΜΕΤΡΟ, τις διαδηλώσεις μέχρι τα συμβάντα της ζωής μου, τον θάνατο, τον έρωτα, την κτητικότητα, την απώλεια. Κάθε μια από τις παραπάνω λέξεις περιγράφει ένα τραγούδι μας, και ένα κομμάτι της ζωής μου.

Το ηχόχρωμα του ήχου είναι ροκ, οι δομές ποπ, κάποιοι φίλοι μουσικοί, όπως ο Φώτης Σιώτας και ο Γιάννης Οικονομίδης έδωσαν χρωματιστές πινελιές βιολιού και τρομπέτας, αντίστοιχα. Ο εγκάρδιος φίλος Πάνος Μουζουράκης, μας έκανε την τιμή να τραγουδήσει το αυτοενοχικό κομμάτι Κύκλους στην άμμο. Το τραγούδι Χορεύεις στην γραμμή έγινε ήδη βιντεοκλίπ και ακούγεται στα ραδιόφωνα.

Το mastering έγινε στην California, από τους συνεργάτες του Βοb Dylan, της Beyonce και της Lady Gaga, δίνοντας έτσι μια πνοή αμερικάνικου ήχου στο άλμπουμ, και είμαστε τρομερά περήφανοι για αυτό.

Ο δίσκος είναι δικός μας, γιατί αποδεσμευτήκαμε από κάθε δισκογραφικό συμβόλαιο και κάναμε το πρώτο ανεξάρτητο βήμα. Ο δίσκος ανήκει στον κόσμο, γιατί αποδεσμευτήκαμε από κάθε στερεότυπο και κάναμε ότι πρόσταξε η καρδιά μας. (Ζακ Στεφάνου & μΠάντα-Κοάλα)

http://www.zakstefanou.ws/