Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ιστορίες από το χαμένο βιβλίο: Ένα μυθιστόρημα για το χρόνο, του Λέανδρου Πολενάκη

Ιστορίες από το χαμένο βιβλίο: Ένα μυθιστόρημα για το χρόνο, του Λέανδρου Πολενάκη
Την Δευτέρα 31 Μαΐου στο Θέατρο Τέχνης-Υπόγειο, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του συγγραφέα και κριτικού θεάτρου

Λέανδρου Πολενάκη Ιστορίες από το χαμένο βιβλίο: Ένα μυθιστόρημα για το χρόνο. Το μυθιστόρημα του Λέανδρου Πολενάκη θα παρουσιάσουν οι: Γιώργος Μιχαηλίδης, συγγραφέας-σκηνοθέτης, Πέπη Ρηγοπούλου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών και Κατερίνα Παπαϊακώβου, σκηνοθέτης.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Χατούπη, Κωστής Καπελώνης, Γιώργος Γεωγλερής, Λουκία Μιχαλοπούλου, Νίκη Σερέτη.

Οι Ιστορίες από το χαμένο βιβλίο: Ένα μυθιστόρημα για το χρόνο μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις ΕΝΕΚΕΝ και αποτελούν ένα ταξίδι στο χρόνο, την ιστορία και τη λογοτεχνία .

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και κοινωνική ανθρωπολογία (με ειδίκευση στο αρχαιοελληνικό θέατρο) στο Παρίσι, στην E.H.E.S.S. με τον Pierre Vidal-Naquet. 

Είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, τμήμα ΜΜΕ-Πολιτισμού. Διατηρεί τη μόνιμη στήλη θεατρικής κριτικής της εφημερίδας ΑΥΓΗ από το 1978. Διετέλεσε γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και του θεατρικού Μουσείου. 

Έχει μεταφράσει κλασσικούς και νεώτερους συγγραφείς από τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά), όπως επίσης αρχαίους έλληνες από το πρωτότυπο. Έχει συνεργαστεί με τα κυριότερα επιστημονικά και λογοτεχνικά περιοδικά και έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία ποίησης και πεζογραφίας.  Δίδαξε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ενώ σήμερα διδάσκει σε θεατρικές σχολές. 

Σχετικές ειδήσεις
Κραυγάζοντας με τον Καζαντζάκη  - Μαρία Πολενάκη
31.01.2017 11:25
Από τις εκδόσεις Ιωλκός κυκλοφορεί το βιβλίο, Κραυγάζοντας με τον Καζαντζάκη της Μαρίας Πολενάκη.
Αναζητώντας το χαμένο παράδειγμα - Άννα Λυδάκη
09.12.2016 12:38
Από της εκδόσεις Παπαζήση κυκλοφορεί το βιβλίο της Άννας Λυδάκη, Αναζητώντας το χαμένο παράδειγμα. Επιτόπια έρευνα, κατανόηση, ερμηνεία.
Η Άννα Χατζησοφιά παρουσιάζει το βιβλίο της
23.11.2016 10:32
To βιβλίο της Άννας Χατζησοφιά «Η UfA FILM ΚΑΙ άλλες ιστορίες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στο καφέ του Βασιλικού Θεάτρου Cafe Θέατρο.
Η Άννα Χατζησοφιά παρουσιάζει το βιβλίο της
15.06.2016 10:20
To βιβλίο της Άννας Χατζησοφιά «Η UfA FILM ΚΑΙ άλλες ιστορίες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στο Black Duck Garden-Athens City Museum Bistrot.
Το χαμένο Νόμπελ - Κώστας Αρκουδέας
20.05.2016 10:54
Το βιβλίο, «Το χαμένο Νόμπελ» (Αληθινή ιστορία) του Κώστα Αρκουδέα, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.