Την Δευτέρα 31 Μαΐου στο Θέατρο Τέχνης-Υπόγειο, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του συγγραφέα και κριτικού θεάτρου

Λέανδρου Πολενάκη Ιστορίες από το χαμένο βιβλίο: Ένα μυθιστόρημα για το χρόνο. Το μυθιστόρημα του Λέανδρου Πολενάκη θα παρουσιάσουν οι: Γιώργος Μιχαηλίδης, συγγραφέας-σκηνοθέτης, Πέπη Ρηγοπούλου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών και Κατερίνα Παπαϊακώβου, σκηνοθέτης.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Χατούπη, Κωστής Καπελώνης, Γιώργος Γεωγλερής, Λουκία Μιχαλοπούλου, Νίκη Σερέτη.

Οι Ιστορίες από το χαμένο βιβλίο: Ένα μυθιστόρημα για το χρόνο μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις ΕΝΕΚΕΝ και αποτελούν ένα ταξίδι στο χρόνο, την ιστορία και τη λογοτεχνία.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και κοινωνική ανθρωπολογία (με ειδίκευση στο αρχαιοελληνικό θέατρο) στο Παρίσι, στην E.H.E.S.S. με τον Pierre Vidal-Naquet. 

Είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, τμήμα ΜΜΕ-Πολιτισμού. Διατηρεί τη μόνιμη στήλη θεατρικής κριτικής της εφημερίδας ΑΥΓΗ από το 1978. Διετέλεσε γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και του θεατρικού Μουσείου. 

Έχει μεταφράσει κλασσικούς και νεώτερους συγγραφείς από τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά), όπως επίσης αρχαίους έλληνες από το πρωτότυπο. Έχει συνεργαστεί με τα κυριότερα επιστημονικά και λογοτεχνικά περιοδικά και έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία ποίησης και πεζογραφίας.  Δίδαξε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ενώ σήμερα διδάσκει σε θεατρικές σχολές.