Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Βραδιά για την Adela Fernandez στη Θεσσαλονίκη

Βραδιά για την Adela Fernandez στη Θεσσαλονίκη
Το βράδυ της Δευτέρας 31 Μαΐου, στο Café Bazaar στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί μία ξεχωριστή συνάντηση με τη Μεξικάνα δημιουργό

Adela Fernadez. Θα διαβαστούν αποσπάσματα από το τελευταίο βιβλίο της, ATENEA, (εκδόσεις ALIENTO), που έχει την ιδιομορφία να είναι γραμμένο ταυτόχρονα στα Ισπανικά (στις αριστερές σελίδες) και στα Ελληνικά (στις δεξιές) σε μετάφραση Δημήτρη Γιαννίση.

Η εικαστικός Σοφία Κυριακάκη θα μιλήσει για αυτή και θα βοηθήσει στις μεταφράσεις. Θα προβληθεί slide show του Βασίλη Καρκατσέλη με εικόνες από το σπίτι της Adela και την τελευταία του επίσκεψη στην Πόλη του Μεξικού.

Σχετικές ειδήσεις
Η Ομήρου Οδύσσεια του Μιχάλη Γκανά ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη
31.01.2017 10:50
Ο Μιχάλης Γκανάς επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη διασκευή της Οδύσσειας του Ομήρου για μικρούς και μεγάλους.
Ο έρωτας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσίαση βιβλίου στην Θεσσαλονίκη
25.11.2016 12:11
Το νέο του βιβλίο «Ο έρωτας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ» παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, στο Ζύθος – Ντορέ.
Ο Μαιτρ της Δευτέρας Παρουσίας - Λέο Πέρουτς
29.06.2016 12:03
Από τις εκδόσεις Κίχλη κυκλοφορεί το βιβλίο Ο Μαιτρ της Δευτέρας Παρουσίας του Λέο Πέρουτς σε μετάφραση Ρόζας Ιωαννίδου και σε επίμετρο Hans-Harald Müller.
Το Εθνικό Θέατρο ανοίγει
18.03.2016 13:56
Το Εθνικό Θέατρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ανοίγει τα παράθυρα της Αγίου Κωνσταντίνου και προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή βραδιά – για την ελληνική ποίηση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου και μπροστά από το κτίριο Τσίλλερ. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο σκηνοθέτης και μουσικός Κώστας Γάκης.
Phosphorus - Γιώργος Στριφτάρης: Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος στην Cheapart
18.03.2016 10:39
Μετά την συμμετοχή του λευκώματος PHOSPHORUS στην ατομική έκθεση φωτογραφίας ANDRES-UNDRESS του Γιώργου Στριφτάρη στις Βρυξέλλες (Artbeat Gallery, Νοέμβριος 2015) και την επίσμη παρουσίασή του στη Θεσσαλονίκη (K & K Showroom, Φεβρουάριος 2016), το άλμπουμ έρχεται επισήμως πια και στην Αθήνα σε μια ξεχωριστή βραδιά στην CHEAPART.