Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μάγος με τα χρώματα και Let’ s dance 2 στο Σοφούλη αλλά και Πες μας τί είδες ουρανέ στην Κρητική Εστία

Ο Μάγος με τα χρώματα και Let’ s dance 2 στο Σοφούλη αλλά και Πες μας τί είδες ουρανέ στην Κρητική Εστία
Την Κυριακή 30 Μαΐου, δύο διαφορετικές αλλά ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Σοφούλη στη

Θεσσαλονίκη. Η πρώτη είναι η παράσταση του έργου του Γ. Ξανθούλη, Ο μάγος με τα χρώματα που θα παρουσιαστεί από το Παιδικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του Θεάτρου Σοφούλη, το οποίο λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2002 και στόχος του είναι να φέρει τους μαθητές σε επαφή με το θέατρο, τόσο σαν θεατές όσο και σαν ηθοποιούς.

Τμήματα που λειτουργούν: Παιδικό  τμήμα (5-8 ετών), Προεφηβικό τμήμα (9-11 ετών) και Εφηβικό τμήμα (12-18 ετών).

Μαθήματα που γίνονται: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Κινησιολογία, Χορός, Θεατρικό τραγούδι, θεατρικό παιχνίδι, σκηνογραφία.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία - επιμέλεια: Μαρία Κεχρή, Μουσική διδασκαλία: Βασιλική Αλεξίου, χορογραφίες: Άννα Αϊδινίδου, σκηνικά-κοστούμια: Βαλεντίνο Βαλάσης.

Η παράσταση θα δοθεί στις 12.00 το μεσημέρι

Την ίδια ημερομηνία, δηλαδή την Κυριακή 30 Μαΐου, στο θέατρο Σοφούλη θα λάβει χώρα και η 2η Συνάντηση Χορού, Let’s dance. Το θέμα της φετινής συνάντησης είναι ο Κινηματογράφος.

Σκοπός του Let’s dance, είναι να βρεθούν στον ίδιο χώρο καλλιτέχνες που σχετίζονται με κάθε είδους χορού και να παρουσιάσουν τη δουλειά της χρονιάς που πέρασε στο κοινό της πόλης μας.

Η συνάντηση διαρκεί μία ημέρα. Στις 5 το απόγευμα θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους τα παιδικά τμήματα των σχολών χορού και στις 9 το βράδυ θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους οι ομάδες που έχουν δημιουργηθεί μέσα από τις σχολές χορού καθώς και οι επαγγελματικές ομάδες χορού.

Κατηφορίζοντας στην Αθήνα, θα συναντήσουμε τη θεατρική ομάδα Θεώρηση, η οποία γιορτάζει την επέτειό της (1991-2010), με το ανέβασμα του έργου του Γιώργου Χατζηδάκη, Πες μας τι είδες Ουρανέ, στην Κρητική Εστία, στο Παγκράτι. Πρόκειται για το 46ο έργο της εικοσαετούς διαδρομής της ομάδας και θα παρουσιαστεί την Κυριακή 30 και τη Δευτέρα 31 Μαΐου.

Το έργο αναφέρεται στο Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου και θα παρουσιαστεί με μια μορφή παραπλήσια του θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθεσία του συγγραφέα, μουσική του Μανώλη Παπαδάκη και κοστούμια της Μαρίτας Τζατζαδάκη που είναι και βοηθός σκηνοθέτη.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ανδρέας Ζηκούλης, Ηλίας Νομικός, Ζαχαρούλα Κληματσάκη, Χριστίνα Παπαβασιλείου , Θεοδώρα Παπαϊωάννου , Γιάννης Παπλωματάς , Μαρβίνα Πιτυχούτη, Μαρίτα Τζατζαδάκη, Στέλιος Ψαρουδάκης.

Πριν απ’ την παράσταση θα διαβαστεί το κείμενο που ο Βίκτωρ Ουγκώ, έγραψε για το Αρκάδι όταν τον Νοέμβριο το 1866 τα βλέμματα όλης της ανθρωπότητας στράφηκαν με δέος στο μαρτυρικό μοναστήρι .

Η παράσταση θα επαναληφθεί τον Ιούνιο στο Παλιό Πανεπιστήμιο, κάτω απ’ την Ακρόπολη. Οι παραστάσεις στην Κρήτη θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Σχετικές ειδήσεις
ΝINA: 43 διαφορετικές παραλλαγές της τελευταίας σκηνής του «Γλάρου» στο Θέατρο 104
10.01.2017 11:41
Σαράντα τρεις διαφορετικές παραλλαγές της περίφημης τελευταίας σκηνής του «Γλάρου» του Άντον Τσέχωφ σε μία παράσταση. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Νίκος Πασχίδης σκηνοθετεί και παρουσιάζει τη «ΝINA», του Steven Dietz «The Nina Variations», στο Βlack Box του Θεάτρου 104.
Άι στο διάολο – Σε λατρεύω, της Αναστασίας Κοζίμπα στο Θέατρο Σοφούλη
11.11.2016 11:04
Το Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί την πρωτότυπη παράσταση της Αναστασίας Κοζίμπα «Άι στο διάολο-Σε λατρεύω» για λίγες μόνο παραστάσεις. Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 στις 21.00 ενώ το έργο θα παίζεται μέχρι τις 18/12 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Το ρεπερτόριο 2016 - 2017 της Πειραματικής Σκηνής -1 του Εθνικού Θεάτρου
24.10.2016 15:58
Το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε το ρεπερτόριο της Πειραματικής Σκηνής -1 για τη νέα περίοδο 2016 - 2017, το οποίο περιλαμβάνει νέες παραστάσεις φυσικά, που ξεκινούν τον Νοέμβριο, παραστάσεις στο πλαίσιο του Europoly (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε, το φεστιβάλ "7 χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων" (Απρίλιος 2017), αλλά και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις.
TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη
16.06.2016 15:35
Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!