Την Κυριακή 30 Μαΐου, δύο διαφορετικές αλλά ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Σοφούλη στη

Θεσσαλονίκη. Η πρώτη είναι η παράσταση του έργου του Γ. Ξανθούλη, Ο μάγος με τα χρώματα που θα παρουσιαστεί από το Παιδικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του Θεάτρου Σοφούλη, το οποίο λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2002 και στόχος του είναι να φέρει τους μαθητές σε επαφή με το θέατρο, τόσο σαν θεατές όσο και σαν ηθοποιούς.

Τμήματα που λειτουργούν: Παιδικό  τμήμα (5-8 ετών), Προεφηβικό τμήμα (9-11 ετών) και Εφηβικό τμήμα (12-18 ετών).

Μαθήματα που γίνονται: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Κινησιολογία, Χορός, Θεατρικό τραγούδι, θεατρικό παιχνίδι, σκηνογραφία.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – επιμέλεια: Μαρία Κεχρή, Μουσική διδασκαλία: Βασιλική Αλεξίου, χορογραφίες: Άννα Αϊδινίδου, σκηνικά-κοστούμια: Βαλεντίνο Βαλάσης.

Η παράσταση θα δοθεί στις 12.00 το μεσημέρι

Την ίδια ημερομηνία, δηλαδή την Κυριακή 30 Μαΐου, στο θέατρο Σοφούλη θα λάβει χώρα και η 2η Συνάντηση Χορού, Let’s dance. Το θέμα της φετινής συνάντησης είναι ο Κινηματογράφος.

Σκοπός του Let’s dance, είναι να βρεθούν στον ίδιο χώρο καλλιτέχνες που σχετίζονται με κάθε είδους χορού και να παρουσιάσουν τη δουλειά της χρονιάς που πέρασε στο κοινό της πόλης μας.

Η συνάντηση διαρκεί μία ημέρα. Στις 5 το απόγευμα θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους τα παιδικά τμήματα των σχολών χορού και στις 9 το βράδυ θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους οι ομάδες που έχουν δημιουργηθεί μέσα από τις σχολές χορού καθώς και οι επαγγελματικές ομάδες χορού.

Κατηφορίζοντας στην Αθήνα, θα συναντήσουμε τη θεατρική ομάδα Θεώρηση, η οποία γιορτάζει την επέτειό της (1991-2010), με το ανέβασμα του έργου του Γιώργου Χατζηδάκη, Πες μας τι είδες Ουρανέ, στην Κρητική Εστία, στο Παγκράτι. Πρόκειται για το 46ο έργο της εικοσαετούς διαδρομής της ομάδας και θα παρουσιαστεί την Κυριακή 30 και τη Δευτέρα 31 Μαΐου.

Το έργο αναφέρεται στο Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου και θα παρουσιαστεί με μια μορφή παραπλήσια του θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθεσία του συγγραφέα, μουσική του Μανώλη Παπαδάκη και κοστούμια της Μαρίτας Τζατζαδάκη που είναι και βοηθός σκηνοθέτη.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ανδρέας Ζηκούλης, Ηλίας Νομικός, Ζαχαρούλα Κληματσάκη, Χριστίνα Παπαβασιλείου, Θεοδώρα Παπαϊωάννου, Γιάννης Παπλωματάς, Μαρβίνα Πιτυχούτη, Μαρίτα Τζατζαδάκη, Στέλιος Ψαρουδάκης.

Πριν απ’ την παράσταση θα διαβαστεί το κείμενο που ο Βίκτωρ Ουγκώ, έγραψε για το Αρκάδι όταν τον Νοέμβριο το 1866 τα βλέμματα όλης της ανθρωπότητας στράφηκαν με δέος στο μαρτυρικό μοναστήρι .

Η παράσταση θα επαναληφθεί τον Ιούνιο στο Παλιό Πανεπιστήμιο, κάτω απ’ την Ακρόπολη. Οι παραστάσεις στην Κρήτη θα ανακοινωθούν προσεχώς.