Μια πρωτότυπη μουσική συνάντηση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαΐου στην Αυλαία. Εκεί

ο Μίμης Πλέσσας, ο Βασίλης Ρακόπουλος και ο Αντώνης Λαδόπουλος ενώνουν τις γενιές και τις μουσικές τους και δημιουργούν μέσα από τις διαφορετικότητές τους ένα ενιαίο ύφος με κυρίαρχα στοιχεία τον αυτοσχεδιασμό και τις επιδράσεις τόσο της jazz, όσο και της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λέει ο κ. Μίμης Πλέσσας γι’ αυτή τη συνεργασία: …το Δεκέμβρη του ‘06 βρεθήκαμε με τον Βασίλη και τον Αντώνη στη σκηνή των εαρινών συναυλιών του muse festival ανοίγοντας έναν ευγενικό και πλούσιο διάλογο. Αρχίζοντας με μια βυζαντινή μελωδία και απλώς ακούγοντας με σεβασμό ο ένας τον άλλο είδαμε την μουσική συνέχεια να ξεπηδάει αφ’ εαυτής.

Ξεπρόβαλαν διαφορετικά ακούσματα και δέσανε αρμονικά χωρίς φόβο. Μαγευτήκαμε με τη φυσική ροή του ήχου, την απλότητα και τη σαφήνεια της συνεννόησης. Πρόβα δεν χρειάστηκε. Αρκούσε το γεγονός ότι ο ένας στήριζε τον άλλο και του άφηνε χώρο.

Δεν το σκεφτήκαμε καθόλου. Συμφωνήσαμε να φτιάξουμε μια ανοιχτή μουσική αγκαλιά βάζοντας τα υλικά της γενιάς του ο καθένας, μια αγκαλιά που ν’ αντέχει και στα πιο διαφορετικά ακούσματα. Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε το Ravi Shankar με το σιτάρ του, τον Toots Thielemans με τη φυσαρμόνικά του, τον Wynton Marsalis με την τρομπέτα του, μα και όποιον αληθινό μουσικό που με ένα καλάμι, μια χορδή η ένα τομάρι μπορεί να εκφράσει τη μουσική της ψυχής του.

Μας έλειπε μια φωνή που να τραγουδάει την πιο πλούσια γλώσσα. Έτσι η μοναδική Εύη Σιαμαντά βρέθηκε στη παρέα μας και ο Γιώργος Πολυχρονάκος κάθισε στη σωστή θέση ανάμεσά μας, οριοθετώντας την επαφή με την πραγματικότητα. Τώρα ο κόσμος είναι μεγάλος και η μουσική μας ατέλειωτη.

3Gs:
Μίμης Πλέσσας: πιάνο, Βασίλης Ρακόπουλος: κιθάρα, Αντώνης Λαδόπουλος: σαξόφωνο, Εύη Σιαμαντά: φωνή, Γιώργος Πολυχρονάκος: κρουστά